Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

... οι εκδότες ζητούν "κούρεμα" των δανείων τους ...

*
Τυπολογίες
***
*


Συζητήσεις για «κούρεμα»
στα εκδοτικά δάνεια!


Υπόγεια κινητικότητα στα συγκροτήματα ΜΜΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι εκδότες έχουν καταθέσει αίτημα προς την κυβέρνηση για το «κούρεμα» των υψηλών δανείων που έχουν συνάψει και επιβαρύνουν τους ισολογισμούς τους. Η κυβέρνηση φαίνεται να ανταποκρίνεται στη συζήτηση μεταφέροντας το θέμα στις διοικήσεις των τραπεζών, οι οποίες ζητούν ως αντάλλαγμα για ένα ενδεχόμενο «κούρεμα» των δανείων, τη μεγάλη μείωση του προσωπικού των συγκροτημάτων από τη στιγμή που δεν προχωρούν άμεσα σε συγχώνευση.

Οι συζητήσεις αυτές προκαλούν την αντίδραση άλλων συγκροτημάτων που αναμένουν υπομονετικά την πτώση των πρώτων, επιχειρώντας να θέσουν εμπόδια. Βεβαίως υπάρχει δύο ζητήματα τα οποία είναι πολύ δύσκολο να ξεπεραστούν. Η αγανάκτηση που θα υπάρξει στην κοινωνία, η οποία μπορεί να πάρει χαρακτηριστικά εξέγερσης, αν γίνει η χαριστική ρύθμιση στους εκδότες, αλλά και ο επιβεβλημένος διορισμός διοίκησης από τις τράπεζες στα εκδοτικά συγκροτήματα, τα δάνεια των οποίων θα «κουρευτούν».

Υπάρχει όμως και ο αντίλογος. Στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, προσέτρεξαν αρκετοί επιχειρηματίες των ΜΜΕ, βάζοντας μετρητά, ζητώντας, ορισμένοι εξ αυτών, το συγκεκριμένο «αντάλλαγμα». Υπήρξαν κι άλλοι πάντως που έλαβαν τη στρατηγική απόφαση, δεν συμμετείχαν στις αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου και αποχώρησαν, χωρίς να το δημοσιοποιήσουν.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου