Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

... το κουφό και τυφλό ΕΣΡ ...

*
Τυπολογίες
***
*

Ελέγχουν τον 902 TV
και όχι την ανυπόστατη
«Δημόσια Τηλεόραση»
.

«Σιωπές» και παρατάσεις στο ΕΣΡ

Πλήθος αποριών προκάλεσε η δημόσια τοποθέτηση του προέδρου του ΕΣΡ, Ιωάννη Λασκαρίδη, πως η ΔΤ εκπέμπει νόμιμα, αν και δεν έχει νομική υπόσταση. Όπως αποκαλύψαμε την περασμένη Κυριακή, χωρίς να υπάρξει συνεδρίαση του Οργάνου, ο πρόεδρος της Αρχής, συνέταξε προσωπική επιστολή, επικαλούμενος έγγραφο του αντιπροέδρου της ΕΕΤΤ, για να απαντήσει στην ΕΣΗΕΑ πως δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα από τη λειτουργία της Δημόσιας Τηλεόρασης. Στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το φορέα εκπομπής του σήματος, η προφορική απάντηση του προέδρου του ΕΣΡ ήταν πρόκειται για «Ειδικό Λογαριασμό» του υπουργείου Οικονομικών. Κι αυτή όμως η αναφορά δεν υπάρχει σε κανένα επίσημο έγγραφο του προέδρου ή της Ολομέλειας του ΕΣΡ για το Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. Με άλλα λόγια, γίνεται σιωπηρώς αποδεκτό από το ΕΣΡ η μετάδοση από την κυβέρνηση προγράμματος σε δημόσιες συχνότητες, δίχως να υπάρχει νομική υπόσταση, με μόνο στοιχείο την ερμηνεία που κάνει ο πρόεδρος της Αρχής, επί των αποφάσεων του ΣτΕ. Παράλληλα αποσιωπήθηκε και το θέμα της παράνομης εκπομπής της ΝΕΡΙΤ σε συχνότητες της ΕΡΤ, τις πρώτες μέρες, και πάλι, χωρίς άδεια.

Στο στόχαστρο τα κομματικά ΜΜΕ

Δεν ισχύει το ίδιο όμως και για το 902 TV ο οποίος κλήθηκε σε απολογία από το ΕΣΡ, αφού πρώτα άνοιξε φάκελος για παράνομη δικτύωση με μη νομίμως λειτουργούντα τηλεοπτικό σταθμό και εν πάσει περίπτωση άνευ άδειας του ΕΣΡ». Πρόκειται για τη δικτύωση του 902 TV τις πρώτες ώρες , του «μαύρου» στην ΕΡΤ, τα ξημερώματα της 12ης Ιουνίου 2013, όταν η κυβέρνηση έριξε το σήμα της ΕΡΤ. Πληροφορίες αναφέρουν πως η κυβέρνηση, πριν μπει το λουκέτο στην ΕΡΤ στόχευε να αφαιρέσει από τον 902 TV -902 FM και τον Κόκκινο το δικαίωμα εκπομπής χωρίς άδεια, ως κομματικά ΜΜΕ, χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα πως μπορεί να πράξει Κάτι αντίστοιχο και για τη Χρυσή Αυγή.

Επίσης προκαλεί έκπληξη το γεγονός πως ενώ υπάρχουν δύο αιτήσεις ακύρωσης που επιτρέπει στο ΤΗΛΕάστυ του Γιώργου Καρατζαφέρη, να εκπέμπει ψηφιακά στη Θεσσαλονίκη, και κατ΄ επέκταση σε όλη την Ελλάδα, αν και έχει άδεια μόνο για την Αττική.

Ολόκληρο το άρθρο εδώ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου