Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

... ΕΡΤ - εκδηλώσεις Τρίτη 20/8/2013 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Μια παράσταση
του "έρωτα και της διαμαρτυρίας"
 

21.30 - η Αγγελική Παπανδρέου με την παλιά παρέα του Άλεκτον του Κ. Καρτελιά και τους καινούριους φίλους της σε μία παράσταση «του έρωτα και της διαμαρτυρίας»

«Γιατί η Ελλάδα ως κληρονομιά, ως πρόκληση και ως θέληση, ανέκαθεν μας ωθούσε στο να γίνουμε καλύτεροι. Και ξεχνώντας την, αφαιρώντας από τις επερχόμενες γενιές το δικαίωμα να γνωρίσουν το κληροδότημά της και την στάση της, θα ελαχιστοποιήσουμε την πιθανότητα να οικοδομηθεί μελλοντικά ένας κόσμος διαφορετικός, κάτι που να μην είναι απλώς το διεστραμμένο προϊόν της καταπίεσης και του ψεύδους. Και γιατί κάθε βήμα που έκανε ο άνθρωπος προς τον πολιτισμό τον κατέστησε οφειλέτη της Ελλάδας.»

Απόσπασμα του γνωστού Ισπανού ελληνιστή Pedro Olalla από ημερίδα ενάντια στην κατάργηση των Ελληνικών στα σχολεία της Ισπανίας, που αποδεικνύει πως οι Ισπανοί αγαπούν την Ελλάδα περισσότερο από τους ίδιους τους Έλληνες.

Συντελεστές της παράστασης (με αλφαβητική σειρά):

ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ : ΠΙΑΝΟ – ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗ
ΔΑΝΙΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ : ΒΙΟΛΙ
ΖΑΡΙΔΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ : ΜΑΝΤΟΛΙΝΟ, ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ : ΚΙΘΑΡΑ, ΤΡΑΓΟΥΔΙ
ΠΟΛΙΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ : ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΜΠΑΣΟ
ΠΕΤΣΑΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ : ΤΥΜΠΑΝΑ
ΧΑΤΖΗΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΛΕΞΗΣ : ΚΙΘΑΡΑ, ΤΡΑΓΟΥΔΙ
Συμμετέχουν: ΜΑΝΙΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΡΙΟΣ : ΤΡΑΓΟΥΔΙ
ΦΙΛΙΠΟΠΠΟΥΛΟΥ ΕΜΜΕΛΕΙΑ : ΚΛΑΣΙΚΗ ΚΙΘΑΡΑ

«Μποέμ, καλλιτέχνες, εμείς, μουσικοί αλλά ταυτόχρονα εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και φοιτητές, θα είμαστε εκεί. Στη δική μας πλατεία Ταξίμ, την δική μας πλατεία Αυτοοργάνωσης για να καταγγείλουμε με ης πολιτιστικής ιστορίας μας για 75 ολόκληρα χρόνια.
Θα είμαστε εκεί, όλοι μαζί, ιδιωτικός και δημόσιος τομέας κάθε ηλικίας, όχι μόνο για να ακουστεί η φωνή και η αγωνία μας, αλλά για να απαιτήσουμε να σταματήσει η πρωτοφανής ισοπέδωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της υπερηφάνειας μας.
Θα είμαστε εκεί να θυμηθούμε την αρετή της αντίστασης, το θάρρος της ανυπακοής ,το όφελος της αλληλεγγύης, το χρέος μας προς την ιστορίας μας.
Θα είμαστε εκεί για να δηλώσουμε αποφασισμένοι να σταματήσουμε την εκποίηση κάθε δημόσιου αγαθού και την παραχώρησή του σε ιδιωτικά συμφέροντα, ξένα και εχθρικά προς τα συμφέροντα του λαού μας.
Φτάνει πια !
Ας σταματήσουμε τα πακέτα βοήθειας, τα μνημόνια και τα ανεξήγητα χρέη, που μας κατάντησαν ζητιάνους σε στάση ικεσίας και απάθειας. Ας σταματήσουμε τα likeστους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, την αδικαιολόγητη παθητικότητα κι ας σμίξουμε τις φωνές και τις ψυχές μας κάτω από την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο.
Και τραγουδώντας τις αγωνίες και τα μεράκια μας ας στείλουμε ένα μήνυμα στους ισχυρούς του πλανήτη μέσα και έξω από τα σύνορα της “ όμορφης και παράξενης πατρίδας μας”
Πως η Ελλάδα του Σεφέρη, του Ελύτη και του Βάρναλη, του Μίκη Θεοδωράκη και του Μάνου Χατζιδάκη, αλλά και του Μάνου Λοΐζου και του Νίκου Παπάζογλου και τόσων ακόμα αμέτρητων ογκόλιθων της πολιτιστικής μας κληρονομιάς είναι ζωντανή στις ψυχές μας.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου