Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

... αποφασίζουμε τη διαγραφή του Συμεών Κεδίκογλου ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Όλη η απόφαση

για τη διαγραφή Κεδίκογλου
από την ΕΣΗΕΑ


ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠ’ΑΡΙΘΜ. 17/2013
ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Ο συν. Σίμος Κεδίκογλου, κρίθηκε με ψήφους 4 έναντι 1 πειθαρχικά ελεγκτέος, για αντισυναδελφική και αντιδεοντολογική (αντισυνδικαλιστική) συμπεριφορά, κατ’ εξακολούθηση.

Ποινή:

Με ψήφους 4 έναντι 1 επιβλήθηκε η οριστική διαγραφή από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ. Η μειοψηφία πρότεινε την προσωρινή διαγραφή ενός μηνός.

Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών συνήλθε σήμερα Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013 υπό την προεδρία του τακτικού μέλους συν. Γιώργου Μέρμηγκα, λόγω απουσίας του προέδρου συν. Περικλή Κοροβέση και με την παρουσία των τακτικών μελών συν. Ιωάννη Αποστολόπουλου και Μανώλη Καραμπατσάκη, των αναπληρωματικών μελών συν. Άρη Καρρέρ και Γιώργου Γκιώνη, καθώς και της γραμματέως Μαρίας Χριστοφοράτου, προκειμένου να εκδώσει απόφαση επί της από 13.06.13 αυτεπάγγελτης πειθαρχικής δίωξης του Συμβουλίου κατά του κ. Σίμου Κεδίκογλου.

Το Συμβούλιο έχει την προβλεπόμενη από το άρθρο 18 του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας των Π.Σ. απαρτία, καθώς είναι η δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση για το σκοπό αυτό, αφού στην προηγηθείσα από 26.07.13 συνεδρίαση, δεν υπήρχε η προβλεπόμενη απαρτία.

Το ΠΠΣ, ύστερα από αίτημά τους, εξαίρεσε ομόφωνα από την παρούσα υπόθεση τα αναπληρωματικά μέλη του ΠΠΣ, συν. Εύα Νικολαίδου και Κατερίνα Φρύσσα, σύμφωνα με το άρθρο 18 του Καταστατικού, το άρθρο 52, παρ. στ’ του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και το άρθρο 15 του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας των Πειθαρχικών Συμβουλίων, επειδή ήσαν εργαζόμενες στην ΕΡΤ.

Το ΠΠΣ, στην 93 η συνεδρίασή του (13.06.13), αποφάσισε την άσκηση πειθαρχικής δίωξης με το εξής κατηγορητήριο:

«Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, αφού έλαβε υπόψη:

α) Την από 11.06.13 ανακοίνωση-καταγγελία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ.

β) Τις σχετικές καταγγελίες υπ’ αριθμ. πρωτ. 1323/12.06.13 και 1324/12.06.13 αντίστοιχα των συν. Μιμής Τουφεξή και Κώστα Μπετινάκη.

γ) Τα σχετικά δημοσιεύματα

Ασκεί αυτεπάγγελτη πειθαρχική δίωξη κατά του συν. Συμεών Κεδίκογλου, κυβερνητικού εκπροσώπου, αναπληρωτή υπουργού, υπεύθυνου για θέματα ΜΜΕ, με το ακόλουθο κατηγορητήριο:

Διαβάστε όλη την απόφαση
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου