Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

... Καλοφωλιάς - πλειοψηφία Δ.Σ. ΕΤΗΠΤΑ : λεφτά υπάρχουν ...

*
Ανασυγκρότηση
***

Πώς οι συνδικαλιστές
μεσολαβούν μεταξύ εργοδότη,
ταμείου ΕΤΗΠΤΑ και εργαζομένων


Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Το απόγευμα 15 πιεστές της ΕΞΠΡΕΣ υπογράφουν την πιο κάτω απόφαση ΕΠΙΣΧΕΣΗΣ Εργασίας και την καταθέτουν στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα.



Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Στις 11.00 το πρωί 12 πιεστές της ΕΞΠΡΕΣ ζητούν από το ΔΣ της ΕΤΗΠΤΑ να εξαγγείλει απεργία γιά τους πιεστές, επειδή δεν πληρώθηκαν τα συμφωνημένα. Μετά από διαβουλεύσεις του προέδρου της ΕΤΗΠΤΑ με τον (άκουσον, άκουσον) προϊστάμενο του πιεστηρίου, υπαναχώρησαν δεχόμενοι να μοιραστούν όλοι οι τεχνικοί 5.000 ευρώ την Τρίτη 6/8 και 4.000 ευρώ την Παρασκευή 9/8, διαφορετικά τη Δευτέρα 12/8 θα προχωρήσουν σε απεργία.

Από τις 2.00 μετά το μεσημέρι, μετά την αποχώρηση των πιεστών από τα γραφεία της ΕΤΗΠΤΑ και αφού το ΔΣ αποφάσισε τη χορήγηση απεργιακού επιδόματος 3.000 ευρώ στους τεχνικούς που εργάζονται στην προεκτύπωση της ΕΞΠΡΕΣ, αρχίζει ένα παζάρι γιά την κάλυψη της ήδη σφραγισμένης, με απόφαση ΔΣ, επιταγής της ΚΑΠΑ ΤΕΛ. Η Εταιρεία ΕΞΠΡΕΣ ΚΑΛΟΦΩΛΙΑΣ στέλνει καταστάσεις πληρωμών και ισχυρίζεται ότι οι πιεστές έχουν πληρωθεί το 5% των οφειλομένων, εκδοχή που οι πιεστές είχαν διαψεύσει νωρίτερα.


Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Ο Πρόεδρος με τον Αντιπρόεδρο της ΕΤΗΠΤΑ, που αμφότεροι εργάζονται γιά την προεκτύπωση της εφημερίδας ΕΞΠΡΕΣ, πρωτοστατούν και έρχονται σε συμφωνία με την εκδούσα την ακάλυπτη επιταγή εταιρεία και χωρίς απόφαση ΔΣ, ανταλλάσσουν αυτή των 80.000 ευρώ παίρνοντας 52.000 ευρώ μετρητά, -τα οποία μοιράζονται σε εργαζόμενους του Ομίλου Καλοφωλιά εκτός των πιεστών- και μια νέα επιταγή 28.000 ευρώ που λήγει το Σεπτέμβριο του 2013.
---

Σχόλιο "Ανασυγκρότησης" : ... από πότε η επαγγελματική οργάνωση της ΕΤΗΠΤΑ χορηγεί "επιδόματα" απεργίας; ... από πότε μέλη του Δ.Σ. (στην περίπτωσή μας ο πρόεδρος Μυλωνάς και ο αντιπρόεδρος Ανδρουτσόπουλος) παίρνουν αποφάσεις για να επωφεληθούν οι ίδιοι χρηματικών "επιδομάτων"; ... με ποια απόφαση Δ.Σ. ο Μυλωνάς "αντάλλαξε" σφραγισμένη επιταγή 80.000 ευρώ με 52.000 ευρώ μετρητά και άλλη επιταγή 28.000 ευρώ λήξεως Σεπτεμβρίου 2013; ... τελικά ο εκδότης Καλοφωλιάς είναι ένας πολύ ικανός επαγγελματίας ... έχει επιλέξει τους καλύτερους συνεργάτες... 
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

10 σχόλια:

  1. Και ο Μυλωνάς τους καλύτερους χορηγούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ανώνυμος 2:35 - ... πάντως όλο αυτό το σκηνικό δεν παραπέμπει σε ορθή χρήση του συνδικαλιστικού δικαιώματος ...

      Διαγραφή
  2. Έτσι εξηγείται η συμπεριφορά του. Υπηρετεί τους χορηγούς του και όχι την ΕΤΗΠΤΑ! Πάντως αν το δείτε διαφορετικά, σαν πρόεδρος θέλει σπόνσορες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και για αλλη μια φορα τα γνωστα εργαλεια επηρεασμου της εργοδοσιας πιεστηρια και χωρις λεφτα συνεχιζουν να δουλευουν για να επωφελουνται οι γνωστοι συνδικαλιστες της προεκτυπωσης.σωματειο προεκτυπωσης τελικα και μονο ειναι η ετηπτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ανώνυμος 5:27 - ... όλα είναι θέμα χειρισμών και προθέσεων ... όταν έχεις στόχους και πρόγραμμα όλα γίνονται ... το θέμα είναι να θέλεις ...

      Διαγραφή
  4. Συνάδελφοι έπρεπε να το ξέρετε, εφόσον έχετε μέλη στο Δ.Σ της ΕΤΗΠΤΑ, ότι κατά καιρούς έχουν χορηγηθεί απεργιακά επιδόματα σε συναδέλφους που εργάζονται σε προβληματικές εταιρίες. Για να σας θυμίσω για την ιστορία έχουν δοθεί απεργιακά επιδόματα στους εργαζόμενους της Απογευματινής , του Δικτύου Ξένων Μέσων ΕΠΕ, του επενδυτή και τελευταία η προηγούμενη διοίκηση είχε δώσει και στους συναδέλφους της ελευθεροτυπίας όντες 5 μήνες απλήρωτοι και όχι 12 μήνες όπως στην περίπτωση της ΕΞΠΡΕΣ. Τότε αν θυμάμαι καλά το απεργιακό επίδομα της Ελευθεροτυπίας το λάβανε και οι δύο συνάδελφοι μέλη του Δ.Σ της ΕΤΗΠΤΑ, εργαζόμενοι στην Ελευθεροτυπία και μέλη της Ανασυγκρότησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ανώνυμος 8:28 - ... κακώς δόθηκαν και κακώς δίνονται "επιδόματα απεργίας" ... στο κάτω - κάτω είναι άλλο πράγμα να ενισχύεις τον αγώνα των απεργών με κάθε πρόσφορο μέσο και άλλο πράγμα να επιδοτείς την απεργία ... είναι άλλο πράγμα να έχεις αποδεχθεί τον τρόπο πληρωμής σου (π.χ. "ΕΞΠΡΕΣ") με τη μέθοδο του "έναντι" επί πενταετία και στο τέλος να διαμαρτύρεσαι απεργιακά για αθέτηση συμφωνίας και άλλο πράγμα παρά τη θέλησή σου (π.χ. "Ελευθεροτυπία") να είσαι παντελώς απλήρωτος και να απεργείς ... στην περίπτωση της "ΕΞΠΡΕΣ" εξάλλου ισχύει και το "όπως έστρωσες θα κοιμηθείς" ... επαναλαμβάνω, ότι δεν δικαιολογείται σε κάθε περίπτωση "απεργιακό επίδομα" ... υπάρχει το επίδομα μακροχρόνια ανέργων και άλλες πρόνοιες του καταστατικού ... Υ.Γ.: ... όποιος έχεις αρκετά χρήματα, ως μεμονωμένο άτομο, ας κάνει "απεργιακή πολιτική" διαθέτοντας όσα ευρώ θέλει ... η απεργία ΔΕΝ ΕΠΙΔΟΤΕΙΤΑΙ ... τέλος ...

      Διαγραφή
  5. Υπάρχει διάταξη που έχει ψηφιστεί από παλιότερη γενική συνέλευση της ΕΤΗΠΤΑ και αυτή εφαρμόζεται, αλλά μάλλον δεν το γνωρίζετε συνάδελφοι. Η συγκεκριμένη διάταξη λέει ότι είναι δυνατόν το Δ.Σ να αποφασίσει για απεργιακό επίδομα, καθώς και για επίδομα σε όσους εργαζόμενους η εταιρία που εργάζονται πτωχεύει ή μπαίνει σε διαδικασία εκκαθάρισης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ανώνυμος 11:32 - σε τίποτα δεν αλλάζει η άποψή μας για μη καταβολή "απεργιακού επιδόματος", πόσο μάλλον όταν αυτό αποφασίζεται για εργαζόμενους που ελάμβαναν "έναντι" κατά τακτά ή άτακτα χρονικά διαστήματα ... κι αυτό έρχεται σε αντίθεση και παραβιάζει κάθε προηγούμενη απόφαση Γ.Σ. ... η πτώχευση και η διαδικασία εκκαθάρισης είναι δύο εντελώς διαφορετικές καταστάσεις, όπου σ' αυτές μπορεί να συζητηθεί το οτιδήποτε ... το "φαινόμενο ΕΞΠΡΕΣ" δεν μπορεί επ' ουδενί να παραλληλιστεί με οποιαδήποτε άλλη περίπτωση ... επαναλαμβάνουμε: η Απεργία Δεν Επιδοτείται ... Υ.Γ.: ... και για να μην πιάσουμε και την περίπτωση των "δύο κατηγοριών εργαζομένων" - προεκτύπωση, πιεστήριο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή