Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

... Megaλες καραμπόλες ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Κατέβαλαν τα χρήματα οι μέτοχοι



Αίσθηση προκάλεσε η δημοσιοποίηση της έκκλησης των μετόχων του MEGA προς τις τράπεζες να τους δώσουν παράταση για την καταβολή των υποχρεώσεων τους προς αυτές, αφού αδυνατούν να τις καλύψουν στην παρούσα φάση. Οι τράπεζες με τη σειρά τους δεν τράβηξαν την κατάσταση στα άκρα, ενώ θα μπορούσαν κάνοντας απαιτητό το δάνειο με ό,τι αυτό συνεπάγεται, αλλά απαίτησαν από τους μετόχους να βάλουν άμεσα στα ταμεία του καναλιού ένα ποσό που σύμφωνα με όσα έγραψαν οι Τυπολογίες και οι zoornalistas είναι περί τα 15 εκατομμύρια ευρώ για να αποπληρωθεί μέρος των τραπεζικών και άλλων υποχρεώσεων του καναλιού.

Τελικά μόλις εχθές οι μέτοχοι του Mega κατέβαλαν ο καθένας στο ποσοστό του, τα χρήματα στο ταμείο και η κατάσταση στο κανάλι εκτονώνεται προσωρινά.

Το πρόβλημα μεταφέρεται σε ΔΟΛ και ΠΗΓΑΣΟ

Όπως όμως είναι αυτονόητο το πρόβλημα όσον αφορά τουλάχιστον τους δύο μεγαλομετόχους (Μπόμπολα, Ψυχάρη) μεταφέρεται πλέον στα εκδοτικά τους συγκροτήματα, αφού η καταβολή ενός τόσο μεγάλου ποσού και μάλιστα μετρητών μέσα στο καλοκαίρι δεν θα αφήσει ανεπηρέαστη την ήδη προβληματική οικονομική κατάσταση και στα δύο συγκροτήματα. Θυμίζουμε ότι σε δέκα μέρες ο ΔΟΛ πρέπει να καλύψει την καθυστερημένη μισθοδοσία του Ιουλίου, ενώ στον Πήγασο υπάρχει ήδη καθυστέρηση ενός 15νθημέρου.

Το ρεπορτάζ και στα δύο συγκροτήματα είχε ταυτόσημα ευρήματα, αφού τα στελέχη τους έκαναν λόγο για «ανύπαρκτη ρευστότητα». Βέβαια – θεωρητικά πάντα, οι εργαζόμενοι στον Πήγασο μπορεί να είναι λίγο πιο αισιόδοξοι, αφού οι ιδιοκτήτες του έχουν και άλλες σημαντικές επιχειρηματικές δραστηριότητες μέσω των οποίων μπορούν να στηρίξουν έστω και προσωρινά την εκδοτική δραστηριότητα. Στον ΔΟΛ όλοι περιμένουν να βγάλει κανένα λαγό από το καπέλο ο Σταύρος Ψυχάρης ο οποίος σημειωτέον το τελευταίο διάστημα έχει καταβάλει μεγάλα ποσά από την προσωπική του περιουσία για να εξαγοράσει το 100% του ΔΟΛ, αλλά και να καλύψει ΑΜΚ και ταμειακές ανάγκες στο Mega.

Επίσης από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι ο ιδιοκτήτης του ΔΟΛ έχει λάβει θετικό σήμα από κορυφαίο τραπεζίτη ότι θα στηρίξει ένα νέο πρόγραμμα εξυγίανσης του οργανισμού, αλλά έχει θέσει ως όρο δραστική περικοπή προσωπικού και μάλιστα με συγκεκριμένο νούμερο για το οποίο (το νούμερο δηλαδή) ο Σταύρος Ψυχάρης προς το παρόν δεν δείχνει διάθεση να συμφωνήσει και αναζητεί άλλες λύσεις για να εισρεύσουν χρήματα στα ταμεία και να κερδίσει έτσι χρόνο μέχρι να αποφασίσει τι θα κάνει τελικά.
---
πηγή: enimerosi24
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου