Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

... να πολεμήσουμε τις εργοδοτικέςαυθαιρεσίες ...

*
ΠΕΛιθογράφων
***
*


Το Σωματείο Λιθογράφων 
μαζί με την Επιθεώρηση Εργασίας Λαυρίου 
πραγματοποίησε έλεγχο στην εταιρία PAPER AXON 
στα Καλύβια Αττικής


Την Τρίτη 1-10-2013 στις 11.00 το βράδυ, κλιμάκιο του Σωματείου με την Επιθεώρηση Εργασίας Λαυρίου πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικό έλεγχο στην εταιρία PAPER AXON. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση απασχολούσε εργαζόμενους την νύχτα χωρίς να το έχει δηλώσει στο πρόγραμμα εργασίας, και όπως μας δήλωσαν εργαζόμενοι, δεν τους πληρώνει την νυχτερινή προσαύξηση. Επίσης διαπιστώθηκε ότι οι εργαζόμενοι της Λαμιναριστικής μηχανής, στο Ρολοκοπτικό, στις Σακουλοποιϊτικές μηχανές και στην εκτυπωτική μηχανή ενώ έκαναν εξειδικευμένη εργασία, ασφαλίζονται ως ανειδίκευτοι εργάτες.


Το παράδειγμα της PAPER AXON είναι χαρακτηριστικό για την εργοδοτική αυθαιρεσία που καταπατά ακόμα και αυτούς τους λίγους νόμους που έχουν απομείνει για τα εργασιακά δικαιώματα. Οι εργοδότες βρίσκουν χώρο να αυθαιρετούν γιατί οι κυβέρνηση Ν.Δ - ΠΑΣΟΚ μαζί με το αντεργατικό οπλοστάσιο που τους έχει προσφέρει, έχει απαξιώσει πλήρως το ρόλο των ελεγκτικών μηχανισμών.

Το Σωματείο Λιθογράφων δεν θα σταματήσει ούτε στιγμή να κυνηγάει με όλα τα μέσα τους εργοδότες που μας θέλουν να δουλεύουμε ως μισθωτοί σκλάβοι. Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν και άλλοι έλεγχοι σε εργοστάσια που αυθαιρετούν.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν εργασιακές αυθαιρεσίες να επικοινωνούν με το Σωματείο, για να οργανώσουμε από κοινού την αντιμετώπισή τους.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου