Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

... ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ερωτήματα αναπάντητα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Το ΕΤΑΠ ΜΜΕ
κάνει πλάτες στους εργοδότες
.

... η πρόεδρος του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ...
Μαύρη τρύπα στα δημοσιογραφικά ταμεία

Σε εκρηκτική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της προέδρου του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ κ. Γιώτας Αντωνοπούλου, με μέλη της διοίκησης της ΕΣΗΕΑ στα γραφεία της ΄Ενωσης.

Μετά τη σύντομη ενημέρωση από την πλευρά της και ύστερα από έντονους διαξιφισμούς κυρίως λόγω της στάσης απέναντι σε μέλη του ΔΣ που ζητούσαν συγκεκριμένα στοιχεία για χρέη εργοδοτών, την πορεία των οικονομικών του ταμείου και τον έλεγχο για το αγγελιόσημο, η εκπρόσωπος του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ζήτησε να υποβληθούν αιτήσεις για να απαντήσει.

Σχετικά με τα χρέη των εργοδοτών η διοίκηση του Ταμείου διατυπώνει την άποψη ότι το θέμα προσκρούει στη νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα και για αυτό το «ποιοι χρωστάνε και πόσα» δεν είναι ανακοινώσιμο.

- Επιχείρησε να «προσπεράσει» το γεγονός ότι οι εργοδότες στις κυριακάτικες εκδόσεις δεν καταβάλουν εργοδοτική εισφορά 7,5%

- Διαφημιστικές εταιρίες που βάζουν λουκέτο και ανοίγουν σε άλλη διεύθυνση οφείλουν εκατομμύρια από αγγελιόσημο.

- Δεν θέλησε να δώσει διευκρινίσεις για τις οφειλές των ΔΕΚΟ από αγγελιόσημο.

- Δεν ενημέρωσε για το χαρτοφυλάκιο και τα αποθεματικά του ταμείου, ούτε και για την διεκδίκηση των εκατομμυρίων που κουρεύτηκαν.

Μόλις η συζήτηση έφθασε σε κρίσιμη φάση αποχώρησε σαν βρεγμένη γάτα ο προκάτοχος της σημερινής προέδρου επειδή θα έπρεπε να δώσει εξηγήσεις και για την περίοδο της θητείας του στο ΔΣ του ταμείου, όπου έχει να πατήσει τουλάχιστον ενάμιση χρόνο.
Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων
---
πηγή: zoornalistas
---
Σχόλιο της "Ανασυγκρότησης" : ... κατά την εκτίμησή μας ένα επίσης "καυτό" ζήτημα είναι Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΓΕΛΙΟΣΗΜΟ και η απόδοσή του στους δικαιούχους ... η γνωστή "ομάδα εργασίας" - χρηματοδοτούμενη από τα σωματεία που δικαιούνται ποσοστό από το αγγελιόσημο - οφείλει να γνωστοποιεί ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ (π.χ. όγκος διαφημίσεων, εισπρακτέα και ανείσπρακτα ποσά κ.ά.) σ' όλους τους ενδιαφερόμενους ... ΣΕ ΟΛΟΥΣ και σε τακτά διαστήματα ... νομίζω ότι καταλαβαινόμαστε ... 
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου