Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

... τι φοβάται ο και κομιστής Θέμος; ...

*
Κώστας Βαξεβάνης
***
*

Ο Θέμος προσπαθεί να σταματήσει
την κυκλοφορία του περιοδικού

Μπορεί να το χαρακτηρίσει κάποιος πρωτοφανές, άνανδρο, αντιδεοντολογικό, απαράδεκτο για δημοσιογράφο ή ό,τι άλλο θέλει. Το σίγουρο είναι ένα. Ο Θέμος έχει σοβαρό Θέμα. Με κάθε μέσο προσπαθεί να σταματήσει την κυκλοφορία του περιοδικού το οποίο έχει ένα εκτενές αφιέρωμα όχι μόνο σε όσα δεν είναι γνωστά γι αυτόν, αλλά κυρίως για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της εφημερίδας του.

Το 2013, δημοσιογράφοι ζητούν την απαγόρευση κυκλοφορίας εντύπου με ασφαλιστικά μέτρα σαν να είμαστε στο 1967. Αυτοί που έχουν κρεμάσει στα μανταλάκια τη μισή Ελλάδα, που έχουν επίσης μια τεράστιας κυκλοφορίας εφημερίδα για να απαντήσουν, προσπαθούν να επιβάλουν τη λογοκρισία.

Γιατί , είναι η ερώτηση. Τι τους φοβίζει; Τι είναι αυτό που δεν μπορούν να απαντήσουν και επιχειρούν με κάθε μέσο τη φίμωση;

Το Σύνταγμα της χώρας, ευτυχώς δεν ασπάζεται τις απόψεις της Χρυσής Αυγής με την οποία οι εκδότες του Πρώτου Θέματος έχουν μια «χαλαρή» σχέση και όχι μόνο εξασφαλίζει, αλλά απαιτεί την ελευθερία του Τύπου, και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών.

Στη Δημοκρατία όποιος θίγεται, μπορεί να καταφύγει στη Δικαιοσύνη και αν είναι δημοσιογράφος να απαντήσει. Δεν καίει περιοδικά, ούτε βάζει εισαγγελείς να τα αποσύρουν.

Σε αυτή τη Δημοκρατία, ακόμα και ο Θέμος μπορεί να αγγίζεται με αισχρό τρόπο στα στούντιο ή να πιάνει τα γεννητικά του όργανα μπροστά σε εκατομμύρια τηλεθεατών, χωρίς να λογοκρίνεται προκαταβολικά. Ο καθένας κρίνεται από αυτά που κάνει.

Ο ίδιος όμως εμφανίζεται ιδιαίτερα αγχωμένος να μην κυκλοφορήσει το περιοδικό με τις αποκαλύψεις. Αν είχε κότσια, θα επεδείκνυε την ίδια άνεση που επικαλείται σε αυτές τις εκπομπές του χαβαλέ περιστοιχιζόμενος από τα αξεσουάρ της ανοησίας και της σαχλαμάρας. Δεν το κάνει γιατί όχι μόνο δεν έχει κότσια, αλλά και γιατί τα δημοσιεύματα θα δείξουν στην κοινή γνώμη τι συμβαίνει και θα προκαλέσουν εισαγγελικές παρεμβάσεις.

Σαν τους θρασύδειλους ψευτόμαγκες, αυτός που έβγαλε στα πρωτοσέλιδά του από ανθρώπους σε προσωπικές τους στιγμές έως τον Παύλο Φύσσα να ξεψυχά, όταν ζορίζεται ψάχνει μια Δικαιοσύνη που να γοητεύεται από την κουλτούρα και τη δικαιοσύνη της Χρυσής Αυγής για να κάψει περιοδικά

Τέτοια Δικαιοσύνη δεν υπάρχει. Ούτε τρόπος να σταματήσει την αλήθεια.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου