Τρίτη 30 Απριλίου 2013

... 1η Μάη - απεργιακή συγκέντρωση - διαδήλωση ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
1η Μάη 2013 - Απεργία
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... απεργία σε "ΣΚΑΪ" και "STAR" ...

*
ΕΣΗΕΑ
***
*


24ωρη απεργία
στους τ/σ "ΣΚΑΪ" και "STAR"
και στον ρ/σ "ΣΚΑΪ radio"


Κάθε χρόνο η ημέρα της Πρωτομαγιάς παραδοσιακά τιμάται απ’ όλους τους δημοσιογράφους όλων των Μέσων – εντύπων και ηλεκτρονικών – ανήμερα την 1 η Μαΐου. Οι εφημερίδες δηλαδή δεν κυκλοφορούν την Πρωτομαγιά και τα ηλεκτρονικά μέσα τιμούν την εργατική επέτειο την ίδια μέρα – 1 η Μαΐου.

Φέτος, και ενώ τα Σωματεία του Τύπου σε κοινή ανακοίνωσή τους από τις 18.4.2013 και με τη σύμφωνη γνώμη πολλών επιχειρήσεων Τύπου και ΜΜΕ έχουν ήδη ενημερώσει τα μέλη τους σχετικά με την Πρωτομαγιά, ορισμένοι εργοδότες, επικαλούμενοι την απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας περί μεταφοράς της αργίας την 7 η Μαΐου, με πρωτοφανή τρόπο επιχειρούν να διασπάσουν τους εργαζομένους, μεταφέροντας τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς στα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις για την 7η Μαΐου.

Σημειωτέον ότι όλα τα Δημόσια και Δημοτικά ΜΜΕ (ΕΡΤ, ΑΠΕ, Ρ/Σ Αθήνα 984 κλπ), σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, θα τηρήσουν την παράδοση στο χώρο του Τύπου ανήμερα της Πρωτομαγιάς. Το ίδιο θα ισχύσει και στην πλειοψηφία των ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, οι οποίοι συμφωνούν με την από 18.4.2013 ανακοίνωσή μας.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ με επιστολή της προς τις εργοδοτικές Ενώσεις -ΕΙΤΗΣΕΕ (Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας) και ΕΙΙΡΑ (Ένωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αθηνών)- ζήτησε να εφαρμοστεί η απόφαση των Σωματείων και να τηρηθεί η παράδοση, ώστε όλοι οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι όλων των Μέσων, χωρίς καμία διάκριση, να συμμετάσχουν στην Πρωτομαγιά, όπως γίνεται μέχρι σήμερα.


Ωστόσο, οι εργοδοτικές ενώσεις, ΕΙΤΗΣΕΕ και ΕΙΙΡΑ, δεν απάντησαν στις επιστολές μας εσκεμμένα, ώστε να δημιουργήσουν σύγχυση και έτσι παραμονή της Πρωτομαγιάς οι σταθμοί “ SKAI TV ”, “ STAR TV ” και “ΣΚΑΙ 100,3”, να μην συμμορφώνονται με τις θέσεις της ΕΣΗΕΑ, αλλά και της πλειονότητας του τύπου και των ηλεκτρονικών ΜΜΕ.

Για τους λόγους αυτούς, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, όπως εγκαίρως είχε προειδοποιήσει τους υπευθύνους των εν λόγω ΜΜΕ, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 06.00 το πρωί της Μ. Τετάρτης, 1η Μαΐου 2013 έως τις 06.00 το πρωί της Μ. Πέμπτης, 2 Μαΐου 2013 όλων των δημοσιογράφων, που εργάζονται στους τηλεοπτικούς σταθμούς “SKAI TV” και “STAR TV” και στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΙ 100,3», καθώς και στην ηλεκτρονική σελίδα “skai.gr”, ώστε οι δημοσιογράφοι να συμμετάσχουν στον εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... η ΕΦΕ καλεί... Δένδια !!!

*
Ενωση
Φωτορεπόρτερ
Ελλάδας
***
*

Προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης
και Προστασίας του Πολίτη,
Νικόλαο Δένδια
Μετά την έκδοση της ανακοίνωσης της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων η οποία εκφεύγει του συνηθισμένου γραμματολογικού ύφους των ανακοινώσεων σωματείων εργαζομένων και η οποία δημιουργεί κλίμα εκφοβισμού, σας ενημερώνουμε ότι κατά τις αυριανές εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Πρωτομαγιάς, μέλη μας θα παρευρίσκονται σε αυτές, κατά την εξάσκηση των εργασιακών τους καθηκόντων.

Παρακαλούμε για την ενέργειές σας ώστε γεγονότα όπως της 24 Απριλίου 2013, να μην επαναληφθούν.

Για το ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ            Η ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Μάριος Λώλος            Χριστίνα Ζαχοπούλου

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... ΕΣΗΕΑ - βοήθημα ανέργων ...

*
ΕΣΗΕΑ
***
*
Οι προϋποθέσεις
για τη χορήγηση
του βοηθήματος των ανέργων
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, αποφάσισε τη χορήγηση του βοηθήματος Πάσχα στα άνεργα μέλη της.

Το ύψος του βοηθήματος ορίζεται στα 400 ευρώ, επιπλέον 100 ευρώ για κάθε ανήλικο παιδί.
Συγκεκριμένα, το βοήθημα δίνεται σε:
  • Συναδέλφους που είναι άνεργοι από 1/4/2008 (5ετία) και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους δεν ξεπερνάει τις 25.000 ευρώ, πλέον 2.000 ευρώ για κάθε ανήλικο παιδί.
  • Συναδέλφους, οι οποίοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, μέλη και μη μέλη, και δεν έχουν καμία άλλη εργασία, σύμφωνα με τους καταλόγους που θα καταθέσουν οι εκπρόσωποι των μέσων. Όσοι εν επισχέσει συνάδελφοι λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, δεν θα λάβουν το βοήθημα της ΕΣΗΕΑ.
  • Οι πολύτεκνες, τρίτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες θα λάβουν το βοήθημα με την προϋπόθεση ότι το οικογενειακό τους εισόδημα δεν ξεπερνάει τις 25.000 ευρώ, πλέον 5.000 για κάθε ανήλικο παιδί.
  • Όλες οι αιτήσεις θα πρέπει να συνοδεύονται από την φορολογική δήλωση, το Ε9 και μία υπεύθυνη δήλωση (σύμφωνα με την απόφαση υπ’ αρίθμ. 38/19-12-05).
Δεν δικαιούνται του βοηθήματος:
  • Όσοι συνάδελφοι λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.
  • Όσοι συνάδελφοι έμειναν άνεργοι το τελευταίο χρονικό διάστημα και έλαβαν τις αποζημιώσεις τους και το επίδομα Πάσχα.
  • Όσοι συνάδελφοι έχουν λάβει από το Ταμείο Αλληλοβοηθείας της ΕΣΗΕΑ περισσότερα από 15.000 ευρώ.
Οι συνάδελφοι μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως και την Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013, στη Γραμματεία της ΕΣΗΕΑ τις εργάσιμες ημέρες από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


***

Εκπρόσωπος
των εν επισχέσει συντακτών
"Ελευθεροτυπίας" - Χ.Κ.Τεγόπουλος


Συνάδελφοι,
Η λίστα με τα ονόματα των εν επισχέσει συντακτών της Ελευθεροτυπίας - Χ.Κ. Τεγόπουλος, βρίσκεται ήδη στο λογιστήριο της Ένωσης. Οι δικαιούχοι του βοηθήματος με βάση τις προϋποθέσεις που αναφέρει η ΕΣΗΕΑ στην ανακοίνωσή της, μπορούν μέχρι τις 15 Μαΐου 2013, να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους.
Ο εκπρόσωπος
Μπάμπης Πολυχρονιάδης
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... "Πήγασος" - ΔΟΛ, αλλάζει το σκηνικό; ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Συζητήσεις
για την εξαγορά
της "Ίριδας" από τον Πήγασο
Στον Πήγασο οδεύει η εκτυπωτική εταιρεία “’Ιριδα”. Οι επαφές μεταξύ του Φ. Μπόμπολα, του Σ. Ψυχάρη και του Ε. Μαρτιγόπουλου στο Κορωπί πυκνώνουν και ο Πήγασος εμφανίζεται διατεθειμένος να αγοράσει το 50% που κατέχει ο ΔΟΛ στην Ίριδα, έναντι ποσού 10-15 εκατ. ευρώ.

Εάν καταλήξουν οι δύο πλευρές στη συμφωνία, θα πρόκειται για μια μεγάλη ανατροπή, αν αναλογιστεί κανείς πως πριν από 2 μήνες ο ΔΟΛ κατέθετε πρόταση εξαγοράς του Πηγάσου, η οποία και απορρίφθηκε.

Η οικογένεια έχει λάβει απόφαση να στηρίξει με μετρητά τον Πήγασο και το Mega, συμμετέχοντας στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του καναλιού και να προχωρήσει σε εξαγορές αν βρεθούν «ευκαιρίες».
---
πηγή: Τυπολογίες
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... μη δημοσίευση ισολογισμών, εφημερίδες, ανεργία ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Συνάντηση για τους ισολογισμούς
με Κ. Χατζηδάκη και Στ. Ψυχάρη

Συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων κ. Κωστή Χατζηδάκη, έχουν σήμερα οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών σωματείων ΕΣΗΕΑ - πρόεδρος Δημήτρης Τρίμης και Γ.Γ. Μαρία Αντωνιάδου, ΕΠΗΕΑ - πρόεδρος Μάρκος Γκανάς και ΕΤΗΠΤΑ - πρόεδρος Γιώργος Μυλωνάς, για το θέμα των ισολογισμών.

Η μη υποχρεωτική δημοσίευση των οποίων στις εφημερίδες - διαβάστε εδώ - πέρα από όλα τα άλλα, θα οδηγήσει στη διακοπή έκδοσης των οικονομικών εφημερίδων και των μικρής κυκλοφορίας εφημερίδων γνώμης, με αποτέλεσμα να διαμορφώσει στο 60% το ποσοστό ανεργίας των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Για το ίδια θέμα η Γ.Γ. της ΕΣΗΕΑ και οι πρόεδροι της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ συνάντησαν χθες τον πρόεδρο της ΕΙΗΕΑ κ. Σταύρο Ψυχάρη.
---
πηγή: Τυπολογίες
---Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... ΕΣΗΕΑ - Πρόσκληση σε Τακτική Συνέλευση ...

*
ΕΣΗΕΑ
***
*

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. καλεί, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 26 παρ. 1, 3, 4 και 5 του Καταστατικού, τα μέλη της Ένωσης σε τακτική Γενική Συνέλευση, στις 30 Μαΐου 2013, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11 π.μ.,στην Αίθουσα Συνεδρίων της Ένωσης (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
  1. Έγκριση οικονομικού απολογισμού χρήσης 2012, έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής και απαλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής από κάθε ευθύνη.
  2. Έγκριση οικονομικού προϋπολογισμού χρήσης 2013.
  3. Η οργάνωση του αγώνα για τη διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας- Απεργιακές Κινητοποιήσεις.
  4. Παροχή εξουσιοδότησης στο Διοικητικό Συμβούλιο για τη σύναψη νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας και ιδιωτικών συμφωνιών με την ΕΙΗΕΑ, την ΕΙΙΡΑ, την ΕΙΤΗΣΕΕ, την Ε.Ρ.Τ. - Α.Ε., και το Α.Π.Ε. -Α.Ε.
  5. Κήρυξη απεργίας και στάσεων εργασίας στην ΕΙΗΕΑ, την ΕΙΙΡΑ, την ΕΙΤΗΣΕΕ, την Ε.Ρ.Τ. - Α.Ε. το Α.Π.Ε.-ΜΠΕ, το Ελληνικό Δημόσιο και στις εφημερίδες: CITY PRESS, PRESS TIME, ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ, ΑΥΓΗ, ΒΡΑΔΥΝΗ, GOAL NEWS, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΘΝΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, 6 ΜΕΡΕΣ, ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, ΕΞΠΡΕΣ, ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ, ΤΟ ΑΡΘΡΟ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ, ESPRESSO, ΕΣΤΙΑ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΚΕΡΔΟΣ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, METRO , ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, ΝΙΚΗ, Ο ΛΟΓΟΣ, ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ, SPORTDAY, ΤΟ ΒΗΜΑ, ΤΑ ΝΕΑ, ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ, ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ, Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ, ATHENS VOICE, A1, ΕΥΡΩΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΑΞΙΑ, ΑΠΟΨΗ, ΜΕΤΟΧΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ, Η ΓΑΤΑ, Η ΠΡΑΣΙΝΗ, ΠΡΙΝ, Η ΕΠΟΧΗ, REAL NEWS , ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, στους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς: ΑΘΗΝΑ 9,84, ALPHA TV , ALPHA 98,9, EASY FM , ΑΝΤΕΝΝΑ TV , NOVASPOR T , EXTRA 3, HIGH TV, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV , ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM , ΚΑΝΑΛΙ 1 (90,4), CHANNEL 9, ΚΑΝΑΛΙ 10, SPORT TV , MEGA , Ρ/Σ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, STAR CHANNEL , ΑΡΤ, 902 ΑΡΙΣΤ. ΣΤΑ FM , FLASH 96, ΣΚΑΪ, ΣΚΑΪ 100,3, REAL FM , ΒΗΜΑ FM , ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, BLUE SKY , ΠΑΡΕΑ FM, MAD, SENTRA FM, ΡΥΘΜΟΣ, SUPERSPORT FM, VFM, GALAXY, FREEDOM , NITRO, ROCK FM , RED , ΔΙΕΣΗ, ΜΕΛΩΔΙΑ, KISS , BEST , SFERA , ΕΝ ΛΕΥΚΩ, ΛΑΜΨΗ, ΔΡΟΜΟΣ, DERTI, RADIO DEE JAY, LOVE RADIO, OASIS, ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, καθώς και σε οποιονδήποτε εργοδότη που δεν αναφέρεται ονομαστικά.
  6. Οι δημοσιογράφοι στο διαδίκτυο και η ένταξή τους στην ΕΣΗΕΑ.
  7. Ορισμός ημερομηνίας για τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών προς εκλογή μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, της Εξελεγκτικής Επιτροπής, των Πειθαρχικών Συμβουλίων, των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Μορφωτικού Ιδρύματος καθώς και των εκπροσώπων εργαζομένων και συνταξιούχων στο Μικτό Συμβούλιο.
Η Γενική αυτή Συνέλευση είναι πρώτη και για να υπάρχει απαρτία θα πρέπει, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 26 παρ. 4 του Καταστατικού, να παρίσταται σ' αυτήν το 1/3, τουλάχιστον, των τακτικών μελών της Ένωσης, που έχουν πληρώσει τη συνδρομή τους του προηγουμένου έτους. Σε περίπτωση που δεν θα επιτευχθεί απαρτία, η Γενική Συνέλευση καλείται στις 31 Μαΐου 2013, ημέρα Παρασκευή,την ίδια ώρα, στον ίδιο τόπο και με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης, οπότε για να υπάρχει απαρτία, θα πρέπει να παρίσταται το 1/4 των τακτικών μελών της Ένωσης, που έχουν πληρώσει τη συνδρομή τους του προηγουμένου έτους. Εάν και κατά τη δεύτερη αυτή ημερομηνία δεν υπάρχει απαρτία, η Γενική Συνέλευση καλείται σε τρίτη συνεδρίαση την 1 η Ιουνίου 2013, ημέρα Σάββατο, την ίδια ώρα, στον ίδιο τόπο και με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης. Κατά την τρίτη αυτή συνεδρίαση, για να υπάρχει απαρτία απαιτείται η παρουσία του 1/5 των πιο πάνω μελών της Ένωσης.

Εάν και κατά την τρίτη αυτή συνεδρίαση δεν υπάρξει απαρτία, τότε η Γενική Συνέλευση καλείται στις 4 Ιουνίου 2013, ημέρα Τρίτη και ώρα 11 π.μ., στο Ξενοδοχείο “Divani Caravel (οδός Βασιλέως Αλεξάνδρου αρ. 2) και με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης, οπότε θα βρίσκεται σε απαρτία με όσα μέλη και αν είναι παρόντα.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
          Ο Πρόεδρος                                              Η Γενική Γραμματέας
Δημήτρης Τρίμης                                               Μαρία Αντωνιάδου
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... ΕΤΕΡ και ρ/σ Εκκλησία της Ελλάδος ...

*
ΕΤΕΡ
***
*

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ 20ημερης ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ
ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίασή του και μετά τη θυροκόλληση της απόφασης 1004/2013 της Δικαστού κας Χρυσούλας Πανά που αφορά την 20ήμερη απεργιακή κινητοποίηση από την 06.00η ώρα της Κυριακής 21ης Απριλίου 2013 μέχρι και την 06.00η ώρα του Σαββάτου 11ης Μαΐου 2013, στον ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος 89,5, αποφάσισε την ΑΝΑΣΤΟΛΗ της συγκεκριμένης απεργιακής κινητοποίησης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

***
Ανακοίνωση 
24ωρη απεργία της ΠΟΣΠΕΡΤ
για τους τεχνικούς του ραδιοσταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος

Το Διοικητικό Συμβούλιο απαντώντας στην συνεχιζόμενη προκλητική στάση της εργοδοσίας του ραδιοσταθμού της εκκλησίας της Ελλάδος αποφάσισε την κήρυξη: 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης από την 15.00η ώρα της Δευτέρας 29ης Απριλίου 2013 μέχρι και την 15.00η ώρα της Τρίτης 30ης Μαΐου 2013, στον ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος 89,5
ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ :
  1. Η επαναπρόσληψη των τεχνικών μελών της ΕΤΕΡ, οι οποίοι απελύθησαν, επειδή δεν δέχθηκαν μειώσεις μισθού κατά παράβαση της Διαιτητικής Απόφασης 8/23-2-2012 του ΟΜΕΔ με αριθμ. Πρωτ. ΟΜΕΔ: 162, και Πράξη κατάθεσης στο Υπουργείο Εργασίας, 7/28-2-2012 η οποία από την 29 Ιανουαρίου 2013 είναι όρος της ατομικής σύμβασης των μελών της ΕΤΕΡ.
  2. Η παύση του κλίματος τρομοκρατίας και απειλών για απολύσεις προς τους τεχνικούς του ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος 89,5.
Καλούμε την Πολιτεία να σταματήσει τον μνημονιακό κατήφορο που φέρνει όλο και πιο κοντά στην καταστροφή όλους τους εργαζόμενους της Χώρας.

Καλούμε την διοίκηση του ραδιοσταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος να σταματήσουν την συστράτευση με τους αντεργατικούς πυρήνες εργοδοτών και κυβέρνησης.

***
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Συμμετέχουμε
στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΠΟΣΠΕΡΤ
στον ραδιοσταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος

Τα μέλη της ΕΤΕΡ συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΠΟΣΠΕΡΤ για τους τεχνικούς στον ραδιοσταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος από 15.00 της Δευτέρας 29ης Απριλίου μέχρι και τις 15.00 της Τρίτης 30ης Απριλίου 2013.

Το Διοικητικό Συμβούλιο
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*



Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

... απλήρωτοι Χ.Κ.Τ. - κάλεσμα σε συζήτηση ...


*
Εκπρόσωπος Εργαζομένων
Χ.Κ.Τεγόπουλος - "Ελευθεροτυπίας"
***
*


Κάλεσμα σε συγκέντρωση - συζήτηση
όλων των απλήρωτων 
της Χ.Κ.Τ. - "Ε"


Την Τρίτη 30 Απριλίου και ώρα 16.00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση – συζήτηση των απλήρωτων εργαζομένων της "Ελευθεροτυπίας" στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (αίθουσα 3ου ορόφου).

Ο εκπρόσωπος διευκρινίζει ότι η συγκέντρωση - συζήτηση αφορά όλους τους απλήρωτους, απ' όλα τα σωματεία, είτε είναι σε επίσχεση, είτε είναι στην "Τρίτη Όψη", είτε στην "Εφημερίδα των Συντακτών", είτε βρίσκονται στο σπίτι τους...

Η διεκδίκηση των οφειλομένων είναι κοινή υπόθεση

Ο εκπρόσωπος στο Μεικτό
Μπάμπης Πολυχρονιάδης
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... ΕΤΕΡ-ΕΤΡΜΘ, Πρωτομαγιά και ταξική πάλη ...

*
ΕΤΕΡ-ΕΤΡΜΘ
***
*


Η Πρωτομαγιά δεν είναι γιορτή,
είναι υπόσχεση για πάλη ταξική!




“Θα ‘ρθει μια εποχή
που η σιωπή του τάφου μας
θα είναι πιο ισχυρή
από τις φωνές
που στραγγαλίζετε σήμερα”

Αύγουστος Σπάις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας
Ένωση Τεχνικών Ραδιοφωνίας Μακεδονίας – Θράκης

Η Πρωτομαγιά καθιερώθηκε ως ημέρα μνήμης για τους 5 αγωνιστές της εργατικής τάξης που καταδικάστηκαν σε θάνατο το 1886 στο Σικάγο, κατηγορούμενοι για τα αιματηρά γεγονότα της διαδήλωσης του Haymarket. Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι μια ημέρα μνήμης και απόδοσης τιμής σε όλους τους «μάρτυρες» της εργατικής τάξης που έδωσαν μέχρι και τη ζωή τους στον αγώνα για την εργατική χειραφέτηση και την κοινωνική απελευθέρωση. Η ιστορία του εργατικού κινήματος από τους νεκρούς του Σικάγο έως τους νεκρούς καπνεργάτες της Πρωτομαγιάς του ’36 στη Θεσσαλονίκη κι από εκείνους έως τους αγώνες του σήμερα μας διδάσκει ένα πράγμα: όλα τα κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων δεν χαρίστηκαν από την άρχουσα τάξη και το κεφάλαιο αλλά κερδήθηκαν μέσα από σκληρούς κι αιματηρούς αγώνες.

Σήμερα όλα αυτά τα κεκτημένα των εργαζομένων λεηλατούνται με μανία. Σήμερα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με στρατιές ανέργων, με αίσθημα ανασφάλειας των εργαζομένων, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με μισθούς πείνας, με συνθήκες γαλέρας στις εργασιακές σχέσεις και κατακρεουργημένα τα ασφαλιστικά ταμεία και το σύστημα περίθαλψης. Σήμερα που ο νέος εργασιακός μεσαίωνας επιβάλλεται από τον καπιταλισμό σε όλους ανεξαιρέτως, εμείς οφείλουμε να εντείνουμε τους αγώνες μας, οργανώνοντας τις δυνάμεις μας.

Όλοι οι εργαζόμενοι οφείλουμε να δημιουργήσουμε ένα ακηδεμόνευτο εργατικό κίνημα με σαφή ταξικό – αντικαπιταλιστικό προσανατολισμό. Πέρα κι έξω από γραφειοκρατικές λογικές, συνδικαλιστικές αριστοκρατίες και κομματικές καθοδηγήσεις να προωθήσουμε την ενότητα των εργαζομένων και να εντείνουμε τους ταξικούς αγώνες. Ενάντια σε έναν κόσμο όπου το αίμα κι ο ιδρώτας των πολλών μετατρέπονται σε πλούτο των λίγων, να προτάξουμε έναν κόσμο που θα λειτουργεί “από τον καθένα σύμφωνα με τις δυνατότητές του, για τον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες του”.

Καλούμε όλα τα μέλη των Ενώσεών μας να συμμετάσχουν ενεργά στις διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς. Να συμμετάσχουν με σθένος στους αγώνες που έρχονται.

Κάθε ημέρα και μια Πρωτομαγιά
μέχρι τη Γενική Αντικαπιταλιστική Απεργία Διαρκείας,
μέχρι την τελική νίκη

Τα Διοικητικά Συμβούλια
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... ανασυγκροτημένες ειδήσεις 29/4 ...

*
Τυπολογίες
***
*

Με 5 σταθμούς οι Αττικές!
Το πρόγραμμα και την εμπορική εκμετάλλευση των ραδιοφωνικών σταθμών του Star Channel, Δρόμο και Δίεση, ανέλαβαν οι Αττικές Εκδόσεις. Επί της ουσίας η κοινή εταιρεία Φιλιππόπουλου, Βαρδινογιάννη και Μπερλουσκόνι, έχει πλέον 5 σταθμούς, τους Athens Radio DJ, Rock FM, Λάμψη, Δρόμο και Δίεση.

***

Δεν θέλουν να περάσουν
οι σταθμοί στους εργαζόμενους

Την κατάργηση της διάταξης που επιτρέπει στους εργαζόμενους να διεκδικούν τις ραδιοφωνικές συχνότητες, ζήτησαν σύμφωνα με πληροφορίες οι ιδιοκτήτες από την κυβέρνηση. Το «αίτημα» εξετάζεται…

***

Συζητήσεις για την “Εργασία Τώρα”
Σε επαφές με την ιδιοκτησία του “Ελεύθερου Τύπου” και του “Δημοκρατικού Τύπου” για την εφημερίδα “Εργασία Τώρα” βρίσκεται ο εκδότης της Παναγιώτης Γκιόλμας.

***

Ενδιαφέρον για το Channel 9
Κρούσεις για το Channel 9 από ΣΥΡΙΖΑ και …Χρυσή Αυγή! Σύμφωνα με πληροφορίες των “Παραπολιτικών” υπάρχει ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ για την απόκτηση του καναλιού, χωρίς όμως να έχει προχωρήσει η διαδικασία. Την “πόρτα” του καναλιού είχε χτυπήσει και η Χρυσή Αυγή για εκπομπή, “με όσα λεφτά θέλει το κανάλι” αλλά η απάντηση ήταν αρνητική.

***

Ακλόνητος ο Real FM
Στην πρώτη θέση με 14,5% παραμένει ο Real FM, στο πρώτο τρίμηνο του 2013 (28.01.-21.04.2013) σύμφωνα με την έρευνα της Focus για λογαριασμό της ΑΕΜΑΡ. Σταθερά δεύτερος με 10,5% είναι ο Σκάι και στην τρίτη θέση ο Μελωδία με 9,9% και ανοδικές διαθέσεις. Ο Sfera ανέβηκε στο 8,2%, ο Ρυθμός και ο Athens Radio DJ έχουν από 8,1% ο καθένας και με 8% είναι ο KISS FM. Ο NOVAΣΠΟΡ FM έχει 7,6%, ενώ το ίδιο ποσοστό έχουν ο Δίεση και ο RED. Στους ενημερωτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς ο Alphaέχει 2,4% και ο Sentra 2,3%, ενώ άλλους σταθμούς ακούει το 24,9% των ερωτηθέντων.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

... κυκλοφορίες Κυριακή 28/4 ...

*
Enimerosi24
***
*
Κυκλοφορίες κυριακάτικων

«Θέμα»: 145.000, «Βήμα»: 105.000, «Έθνος»: 100.000, «Real news»: 90.000, «Ελεύθερος Τύπος»: 24.000, «Ελευθεροτυπία»: 17.000 και «Δημοκρατία»: 15.000.
---
*

... Σταύρος Ψυχάρης - τους τρέλανε όλους !!!

*
Enimerosi24
***
*


Έσπασε το ρεκόρ -  Ο πρώτος των πρώτων
από τους επιχειρηματίες
που κατέβαλε έγκαιρα το δώρο του Πάσχα

Κόντρα στις φήμες που θέλουν τον ΔΟΛ να αντιμετωπίζει σοβαρά ταμειακά προβλήματα, ο Σταύρος Ψυχάρης έκανε την έκπληξη και κατέβαλε στους εργαζόμενους το δώρο του Πάσχα από την Παρασκευή 26 Απριλίου κιόλας!

Με την κίνηση αυτή το αφεντικό του ΔΟΛ, όχι μόνο κλείνει τα στόματα όσων ισχυρίζονται – και ίσως όχι άδικα, ότι το «μαγαζί» αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, αλλά σπάει τα κοντέρ και καθίσταται ο πρώτος Έλληνας επιχειρηματίας, (πέραν του κλάδου των ΜΜΕ) που με τέτοια κρίση, καταβάλει πολύ πριν τη λήξη της προθεσμίας που ορίζει ο Νόμος, το δώρο στους εργαζόμενους!

Ούτε οι εργαζόμενοι των εξαγωγικών επιχειρήσεων – που κατά κοινή ομολογία, πλήττονται λιγότερο από την κρίση, δεν έχουν λάβει ακόμη το επίδομα του Πάσχα, και ο Σταύρος Ψυχάρης σπάει το ρεκόρ έγκαιρης καταβολής – υποθέτουμε, του συνόλου των ελληνικών επιχειρήσεων!

---
*

... εξαίρεση από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Άνεργοι - Προσοχή!


Αφορά όλους τους συναδέλφους άνεργους οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ:

Οι άνεργοι που έχουν βεβαιώσεις από τον λογαριασμό ανεργίας Προσωπικού Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης και τον λογαριασμό ανεργίας Τεχνικών Τύπου Αθηνών και Θεσσαλονίκης, εξαιρούνται από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Παρακάτω αναφέρονται οι προϋποθέσεις που πρέπει να υπάρχουν για να απαλλαγεί κάποιος από την εισφορά αλληλεγγύης.


ΘΕΜΑ: Απαλλαγή από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, για το οικονομικό έτος 2012, των ανέργων του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας, του λογαριασμού ανεργίας Προσωπικού Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης και του λογαριασμού ανεργίας Τεχνικών Τύπου Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

1. Σύμφωνα με την περίπτωση θδ' του άρθρου 138 του ν. 4052/2012 (ΦΕΚ 41 Α'/ 01-03-2012), η βεβαίωση πιστοποίησης της ιδιότητας των ανέργων στους καταλόγους του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας, του λογαριασμού ανεργίας προσωπικού ημερήσιων εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης και του λογαριασμού ανεργίας τεχνικών τύπου Αθηνών και Θεσσαλονίκης, εξομοιούται ως προς τα έννομα αποτελέσματα της με την κάρτα ανεργίας των ανέργων εγγεγραμμένων στα μητρώα του ΟΑΕΔ.

Η ισχύς των διατάξεων του παρόντος νόμου άρχεται από της καταθέσεώς του στη Βουλή, δηλαδή από 20/02/2012.

2. Περαιτέρω, με τις διατάξεις του άρθρου 215 του ν. 4072/2012 (ΦΕΚ 86 Α'/11-04-2012), απαλλάχτηκαν οι μακροχρόνια άνεργοι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας και όσοι λαμβάνουν επίδομα ανεργίας από τον εν λόγω Φορέα, από την καταβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης. Η έναρξη ισχύος των διατάξεων αυτών είναι η 11η Απριλίου 2012, ημέρα δημοσίευσης του Νόμου.

3. Επίσης, με την Απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με Αρ. Φ.10070/13306/959/14.6.2012 (ΦΕΚ 2035 Β'/ 21-6-2012), ορίστηκαν ως αρμόδιες υπηρεσίες για την έκδοση της βεβαίωσης πιστοποίησης της ιδιότητας των ανέργων, τα Τμήματα Εσόδων Παροχών της Α' και Γ' Διεύθυνσης του ΕΤΑΠ - ΜΜΕ. 

4. Επιπλέον, στην εγκύκλιο ΠΟΛ.1131/30.5.2012, με την οποία δόθηκαν οδηγίες και ορίστηκαν οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται για να εξαιρεθεί ένας άνεργος του ΟΑΕΔ από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, διευκρινίστηκε ότι, πρέπει αυτές να συντρέχουν στο πρόσωπο του κατά την 30/04/2012.

5. Συνεπώς, για το οικονομικό έτος 2012, οι άνεργοι που έχουν βεβαιώσεις από το Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας, καθώς και από τον λογαριασμό ανεργίας προσωπικού ημερήσιων εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης και τον λογαριασμό ανεργίας τεχνικών τύπου Αθηνών και Θεσσαλονίκης, εξαιρούνται από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, όπως προκύπτει από την παραγρ. 2 του άρθρου 29 του ν. 3986/2011 (ΦΕΚ 152 Α'/1 -7-2011) και την περιπτ. δ' της παραγρ. 2 του άρθρου 1 της ΑΥΟ -ΠΟΛ.1167/2.8.2011, με τις παρακάτω προϋποθέσεις, οι οποίες πρέπει να πληρούνται αθροιστικά κατά την 30/04/2012:

α) Να λαμβάνει επίδομα ανεργίας από τους παραπάνω φορείς, ή να είναι εγγεγραμμένος στα μητρώα τους για τουλάχιστον δώδεκα (12) συνεχόμενους μήνες, ούτως ώστε να χαρακτηρίζεται μακροχρόνια άνεργος, δηλαδή πριν και κατά την 30/04/2011.

β) Να μην έχει κατά την χρήση 2012 πραγματικά εισοδήματα άλλης πηγής, εκτός από μισθωτές υπηρεσίες, γεγονός που το δηλώνει υπεύθυνα ο φορολογούμενος, μαζί με την αίτηση απαλλαγής του από την εισφορά που θα υποβάλλει στη Δ.Ο.Υ. (μετά τη λήψη του εκκαθαριστικού σημειώματος) και θα ελεγχθεί κατά την υποβολή της φορολογικής του δήλωσης κατά το επόμενο οικονομικό έτος. Στην έννοια του πραγματικού εισοδήματος περιλαμβάνονται όλα τα εισοδήματα που δηλώνονται στην φορολογική δήλωση. Δεν υπολογίζονται τα αντικειμενικά εισοδήματα που προσδιορίζονται με βάση τη συνολική ετήσια δαπάνη διαβίωσης και την ετήσια δαπάνη απόκτησης περιουσιακών στοιχείων.

6. Έχουν ήδη ζητηθεί ηλεκτρονικά αρχεία των μακροχρόνια ανέργων, καθώς και όσων λαμβάνουν επίδομα ανεργίας από τους αρμόδιους φορείς και με τη λήψη και καταχώρηση αυτών, η ειδική εισφορά αλληλεγγύης δεν θα υπολογίζεται στα εκκαθαριστικά των άνεργων φορολογούμενων δικαιούχων της απαλλαγής.

Στις περιπτώσεις που έχει ήδη επιβληθεί ειδική εισφορά αλληλεγγύης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. αίτηση διαγραφής του βεβαιωθέντος ποσού, προσκομίζοντας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... νέα επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα ...

*
"Ριζοσπάστης"
***
*

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

Θυσία στην καπιταλιστική κερδοφορία

"Προ των πυλών" βρίσκεται η νέα επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα και στις συντάξεις των εργαζομένων, των αυτοαπασχολουμένων, των αγροτών. Η τρικομματική συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΔΗΜΑΡ στο όνομα -για πολλοστή φορά- της δήθεν διάσωσης των Ασφαλιστικών Ταμείων σχεδιάζει και νέα σφαγή των συντάξεων και των παροχών.

Τρανή απόδειξη η ρύθμιση που απαλείφθηκε στο «παρά 5'» από το πολυνομοσχέδιο, που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο και αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι την Κυριακή, με την οποία προβλεπόταν πετσόκομμα των συντάξεων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) σε ποσοστά που φτάνουν το 30% και το 35%! Και βέβαια, η ρύθμιση αυτή μπορεί να ανακλήθηκε, ωστόσο το ενδεχόμενο επανακατάθεσής της είναι κάτι περισσότερο από σίγουρο.

Τα απανωτά χτυπήματα που έχουν δεχτεί οι συνταξιούχοι και συνολικά οι ασφαλισμένοι ειδικά τα τρία τελευταία χρόνια με περικοπές των συντάξεων, μείωση και κατάργηση παροχών δεν έχουν αλλάξει ούτε στο ελάχιστο την οικονομική κατάσταση των ασφαλιστικών Ταμείων. Κατάσταση που μέρα με τη μέρα χειροτερεύει επικίνδυνα για τους ασφαλισμένους. Διαβάστε περισσότερα 
»
---
*

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

... ο Αλαφούζος "κρύβει" τους ισολογισμούς του ...

*
zoornalistas
***
*
Γιατί ο Αλαφούζος
προτιμά την "Ελεύθερη Ώρα"
για τους ισολογισμούς του
Η συνηθισμένη πρακτική του ομίλου ΣΚΑΪ, να δημοσιεύει τους ισολογισμούς στην Ναυτεμπορική και στην Καθημερινή που ανήκει στην οικογένεια Αλαφούζου και μετέχει σε αυτή κι ο πρόεδρός του Γιάννης Αλαφούζος, φαίνεται πως ανήκει στο παρελθόν.

Στους δύο τελευταίους ισολογισμούς, ο όμιλος ΣΚΑΪ επέλεξε δύο εφημερίδες με χαμηλές κυκλοφορίες. Οι ισολογισμοί δημοσιεύονται στην "Ελεύθερη Ώρα" που έχει μέση κυκλοφορία 3.000 φύλλα και στο Χρηματιστήριο με μέση κυκλοφορία 600 φύλλα.

Το γεγονός ότι ο Αλαφούζος επέλεξε φέτος να δημοσιεύσει τους ισολογισμούς του σε έντυπα μικρής κυκλοφορίας έρχεται να επιβεβαιώσει -σύμφωνα με την εφημερίδα Παραπολιτικά- όσους υποστηρίζουν ότι το αφεντικό του ΣΚΑΪ προσπαθεί εκτός των άλλων να κρύψει από τις τράπεζες τα πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ραδιοτηλεοπτικές επιχειρήσεις του Φαλήρου...

Ολίγον απλοϊκή η συλλογιστική του ρεπορτάζ των Παραπολιτικών. Από τις τράπεζες τώρα δεν μπορείς να κρύψεις τίποτε... Οχι ότι μπορούσες να το κάνεις παλαιότερα αλλά τότε έκαναν τα στραβά ματιά καθώς προσέβλεπαν σε άλλα πράγματα...
---
*

... ΕΣΗΕΑ - ΕΠΗΕΑ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας
των ανέργων στο υπ. Εργασίας
για τα επιδοτούμενα σεμινάρια

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ οργανώνουν από κοινού συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την καθυστέρηση της καταβολής του επιδόματος στους δικαιούχους ανέργους δημοσιογράφους, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα σεμιναρίων επιδοτούμενης κατάρτισης με σκοπό την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα γίνει τη Μεγάλη Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013, στις 12 το μεσημέρι, έξω από το Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).

Με πάγια αρχή τους τη στήριξη των μελών των Ενώσεων, τα οποία αντιμετωπίζουν τη μάστιγα της ανεργίας, τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων υπογραμμίζουν την αναγκαιότητα διαφάνειας, φερεγγυότητας και αξιοπιστίας στο χειρισμό παρόμοιων προγραμμάτων από τους καθ’ ύλην αρμόδιους και υπεύθυνους, προκειμένου να αποφευχθούν οι όποιες πιθανές σκιές υπονόμευσης και φαλκίδευσης των συνεχιζόμενων προσπαθειών συνδρομής και ενίσχυσης των ανέργων συναδέλφων μας.

Έχουμε δε τη γνώμη ότι η πολιτική στήριξης των ανέργων από το κράτος και το ασφαλιστικό σύστημα πρέπει να ασκείται χωρίς αυστηρές προϋποθέσεις και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και για όσο διάστημα παραμένουν χωρίς δουλειά. Να παρέχονται επιδόματα αξιοπρεπούς διαβίωσης και όχι βοηθήματα πείνας, καθώς επίσης να εξασφαλίζεται πλήρως η ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.

Στο πλαίσιο αυτό διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών που εκκρεμούν εκ μέρους του Υπουργείου Εργασίας και όποιων άλλων συναρμοδίων κυβερνητικών παραγόντων, προκειμένου οι συνάδελφοι που συμμετείχαν στο πρόγραμμα εκπαίδευσης με voucher να λάβουν, έστω και καθυστερημένα, την επιδότηση που δικαιούνται.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

... οι Λιθογράφοι για τους απλήρωτους της "Ε" ...

*
Π.Ε.Λιθογράφων
***
*

Ανακοίνωση
Συνάδελφοι-ισσες,

Βιώνουμε καθημερινά τις επιπτώσεις από την εφαρμογή της πολιτικής της τρικομματικής κυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) σε όλους τους τομείς της ζωής της εργατικής τάξης: την ανεργία, τη φοροληστεία, τα χαράτσια, την έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης κ.α. Αυτή είναι η πολιτική που ενισχύει με κάθε τρόπο τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους -την κερδοφορία τους- εις βάρος του συνόλου των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι εργαζόμενοι της Χ.Κ.ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ) μετά από 19 μήνες απληρωσιάς, κοροϊδίας και επιβολής με το "έτσι θέλω" των επιχειρηματικών σχεδίων της εταιρείας. Σχέδια τα οποία δεν θα μπορούσαν να έχουν εφαρμογή αν δεν πατούσαν ακριβώς πάνω στους νόμους που τους δίνουν το δικαίωμα αυτό.

Από την πρώτη στιγμή σαν σωματείο θέσαμε στους εργαζόμενους το ζήτημα ότι η ουσία του "αγώνα"που όλοι επικαλούνταν ήταν με κάθε τρόπο να πιεστεί η εργοδοσία να βάλει το χέρι στην τσέπη και να πληρώσει. Συγκρουστήκαμε με αντιλήψεις που έθεταν την επιβίωση με κάθε τρόπο της εταιρείας ως προϋπόθεση για την επιβίωση των εργαζομένων. Η ζωή, όμως, απέδειξε ότι η επιβίωση της εταιρείας είναι προϋπόθεση για την ύπαρξη κυρίως του εργοδότη της, όπως κι αν λέγεται, με όποιο επιχειρηματικό σχήμα κι αν εμφανίζεται. Εξάλλου, όλα τα προηγούμενα χρόνια, η εταιρεία πλούτιζε και συσσώρευε χρήμα από τη δουλειά όλων των εργαζομένων. Κι ας προσπαθούν ορισμένοι να μας πείσουν ότι "δεν υπάρχει μία". Τα αποτελέσματα της υποχώρησης από τμήματα των εργαζομένων έναντι της επαναλειτουργίας της εφημερίδας, φαίνονται σήμερα και μας επιβεβαιώνουν στο ότι ο μόνος που έχει να χάσει απ’αυτή τη στάση είναι και πάλι οι εργαζόμενοι, όση "πλάτη" κι αν βάλουν, όσο κι αν προσδοκούσαν ορισμένοι καλύτερης μεταχείρισης από την εργοδοσία. Επιβεβαιώνει την αρχική θέση του σωματείου ότι η εργοδοσία δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να πληρώσει εάν δε νοιώσει την αγωνιστική πίεση του συνόλου των εργαζομένων.

Αυτό απέδειξε η κινητοποίηση του σωματείου το Γενάρη μπροστά στα γραφεία της εφημερίδας όπου ανάγκασε την εργοδοσία να καλέσει σε διάλογο τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Φτάνει, όμως, μόνο αυτό; Ή μήπως οι δικαστικοί αγώνες είναι αυτοί που θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα; Φτάνει ένα δικαστήριο να αναγκάσει τον εργοδότη να πληρώσει; Να εξασφαλίσει δουλειά για τους εργαζόμενους; Να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες τους; Αυτών που τελικά παράγουν αλλά δεν απολαμβάνουν τίποτα; ΟΧΙ! Η "ανάθεση έργου" σε τρίτους να διεκπεραιώσουν τα αιτήματά μας δεν πρόκειται να δώσει λύση. Εξάλλου ποτέ δεν έγινε αυτό. Όσα δικαστήρια κι αν γίνουν, δεν θα καταφέρουν να δώσουν λύση εάν αυτά δε συνδυαστούν από πολύμορφους , επίμονους, πολυμέτωπους αγώνες των εργαζομένων. Αγώνες που θα ανεβάζουν το επίπεδο συνείδησης, θα απαντούν και θα αποκρούουν την όποια προσπάθεια ενσωμάτωσης σε "ακίνδυνες" για την εργοδοσία, πρακτικές και λογικές.

Συνάδελφοι,

Τώρα είναι η ώρα να βγάλουμε συμπεράσματα για τη στάση όλων αυτών που μας έλεγαν ότι πρέπει να φροντίζουμε για το καλό του εργοδότη μας μήπως και αυτός φιλοτιμηθεί να ενδιαφερθεί για το δικό μας καλό. Αυτά είναι ασυμβίβαστα. Ή αυτοί ή εμείς. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ξαναβρεθούμε στις συνθήκες που ήμαστε πριν κλείσει η επιχείρηση. Το αίτημα για αποπληρωμή δεδουλευμένων και αποζημιώσεων από μόνο του δεν είναι αρκετό. Χρειάζεται να κατανοήσουμε και να εμβαθύνουμε στο ποιος πραγματικά φταίει γι αυτή την κατάσταση.

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα γενικευτεί η φτώχεια και σε άλλους εργασιακούς χώρους του κλάδου αλλά και γενικότερα. Έχουμε την εμπειρία και την ικανότητα , αν θέλουμε, να οργανώνουμε τον αγώνα μας σε σωστή κατεύθυνση. Μπορούμε να το πετύχουμε με όλους τους συναδέλφους της Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ) ενωμένους σε γραμμή σύγκρουσης και όχι συμβιβασμού με τον εργοδότη. Τώρα να πάρουμε συλλογικές αποφάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Τώρα ,περισσότερο από ποτέ, είναι η ώρα να το κάνουμε γιατί το οφείλουμε στους εαυτούς μας και στις οικογένειές μας. Οι συνάδελφοι στους πρωτοπόρους εργασιακούς χώρους μας δείχνουν το παράδειγμα. Με τη δικιά μας αγωνιστική στάση να ενώσουμε αυτό τον όμορφο και υπερήφανο αγώνα για να φτάσουμε πιο κοντά στο μόνο ρεαλιστικό που επιβάλλει η ζωή σήμερα: Να ανατρέψουμε συνολικά την τάξη τους , με όποια κυβέρνηση κι αν την εκφράζουν, για να γίνουμε κυρίαρχοι στον πλούτο που εμείς παράγουμε. Και θα το καταφέρουμε!

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ 

ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΣΤΗ Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... o "Ιός" για τον consigliere και όχι μόνον ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Αυτογκόλ συκοφάντη

Κύριον Χρήστο Ράπτη (iefimerida.gr) – Ενταύθα

Κακή υπηρεσία σ’ αυτούς που ήθελε να κολακέψει προσέφερε ο ανώνυμος κειμενογράφος στο «iefimerida» του Χρήστου Ράπτη. Στο κείμενο με τίτλο «Χάρης Οικονομόπουλος, ο consigliere που ήθελε να σώσει την Ελευθεροτυπία»είναι ορατή η προσπάθεια κάποιου στελέχους της νέας «Ελευθεροτυπίας» να διαφοροποιηθεί από τον νέο του εκδότη και να υποστηρίξει την παλιά του ιδιοκτήτρια. Το επιχειρεί εν μέσω διάφορων συκοφαντιών κατά της «Εφ.Συν.» και φαντασιοπληξιών κατά του προέδρου της ΕΣΗΕΑ, Δ. Τρίμη, αλλά και του… «Ιού». Κορυφαία συκοφαντία, ότι δήθεν οι δημοσιογράφοι της συνεταιριστικής μας εφημερίδας «εγκατέλειψαν τους συναδέλφους τους μεσούσης της απεργίας». Ισχύει βέβαια το ακριβώς αντίθετο. Εκείνοι που διαφωνούσαν με την απεργία παραμένουν στην «Ελευθεροτυπία» του κ. Οικονομόπουλου, ενώ όλοι εμείς απολυθήκαμε δίχως να πάρουμε ούτε ένα ευρώ από τα δεδουλευμένα και τις αποζημειώσεις μας, κάτω από τις συνθήκες που όλοι γνωρίζουν.

Αλλά δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Τη σοβαρότητα του συκοφάντη προδίδει ο τίτλος του. Γιατί «consigliere», όπως γνωρίζουμε όλοι από τον «Νονό», δεν είναι παρά ένα αξίωμα στην ιεραρχία της σικελικής και της αμερικάνικης Μαφίας. Αποδίδοντας αυτή την ιδιότητα στον κ. Οικονομόπουλο, ο ανώνυμος συκοφάντης ταυτίζει τη δομή της νέας «Ελευθεροτυπίας» με τη Μαφία. Ας πρόσεχε κι αυτός και τα αφεντικά του.

Ο Ιός

(Εφημερίδα των Συντακτών, 25.4.2013)
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... ΕΣΗΕΑ - πρόταση για εκλογές 18 και 19 Ιουνίου ...

*
ΕΣΗΕΑ
***
*


Εκλογές στην ΕΣΗΕΑ
18 και 19 Ιουνίου 2013
Οι εκλογές της ΕΣΗΕΑ για ανάδειξη νέων οργάνων διοίκησης (Δ.Σ, Πειθαρχικά, Εκπρόσωποι στο Μεικτό Συμβούλιο) και του νέου Δ.Σ. του Μορφωτικού Ιδρύματος προτείνεται να πραγματοποιηθούν την 18η και 19η Ιουνίου (Τρίτη και Τετάρτη).

Eγκρίθηκαν από το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ο Οικονομικός Απολογισμός του 2012 και ο Προϋπολογισμός του 2013, οι οποίοι παραδίδονται στην Εξελεγκτική Επιτροπή και κατόπιν μοιράζονται ταχυδρομικά στα σπίτια όλων των συναδέλφων μελών της Ενωσης.

Η τελευταία, στην προβλεπόμενη από το καταστατικό σειρά συνελεύσεων, Γενική Συνέλευση (θα γίνει στο ξενοχείο Κάραβελ) στις 3 Ιουνίου - υποψηφιότητες θα υποβληθούν έως 11 Ιουνίου.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... η ΠΟΕΣΥ για την Πρωτομαγιά ...

*
ΠΟΕΣΥ
***
*

Αγώνας για δικαίωση
της εργατικής Πρωτομαγιάς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μήνυμα αγωνιστικότητας και συναδελφικής αλληλεγγύης, με την ευκαιρία της εργατικής Πρωτομαγιάς, απευθύνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) σε όλους τους εργαζόμενους της χώρας. Τσακισμένος και απελπισμένος ο ελληνικός λαός από την εργοδοτική ασυδοσία και τα απανωτά απάνθρωπα και καταστρεπτικά μνημονιακά μέτρα, ως ύστατη ελπίδα του για επιβίωση, του έχει απομείνει η γενίκευση και το δυνάμωμα των απεργιακών κινητοποιήσεών του, για την ανατροπή της ζοφερής τροϊκανής σκληρής πραγματικότητας.

Ο δημοσιογραφικός κόσμος στο σύνολό του ποτέ άλλοτε δεν έζησε τόσο φρικτή και δεινή κατάσταση, μαζί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας: Με χιλιάδες άνεργους, με αίσθημα ανασφάλειας των εργαζομένων δημοσιογράφων χωρίς νέες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με λεηλατημένους μισθούς, με συνθήκες γαλέρας στις συνθήκες εργασίας και με αφόρητες λογοκριτικές πιέσεις και παρεμβάσεις. Με κατακρεουργημένα τα δημοσιογραφικά ταμεία σύνταξης, επικούρησης και περίθαλψης και με στοχοποιημένη κακοποίηση δημοσιογράφων κατά την εκτέλεση της εργασίας τους.

Οι δημοσιογράφοι, μαζί με τους άλλους εργαζόμενους του κλάδου, αγωνιζόμαστε με συνεχείς μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις να διασφαλίσουμε τους όρους αξιοπρεπούς επιβίωσής μας, να διεκδικήσουμε τα υπονομευμένα εργατικά δικαιώματά μας, να διασώσουμε τα Ταμεία μας, να περιφρουρήσουμε όλα τα δημόσια Μέσα Ενημέρωσης και να υπερασπίσουμε την ελευθεροτυπία, με ελεύθερη και ανεμπόδιστη ενημέρωση του λαού. Αυτό τον αγώνα, μέρα με τη μέρα και μαζί με όλους τους εργαζόμενους του κλάδου και της χώρας, θα τον δυναμώνουμε πιο αποφασιστικά και πιο δυναμικά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ απευθύνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ, του «Κέρδους», της «Εξπρές» και του ρ/σ «Επικοινωνία» του Δήμου Ν. Ηρακλείου, που με διαρκείς απεργιακές κινητοποιήσεις, απλήρωτοι για πολλούς μήνες, αγωνίζονται για την πληρωμή της δεδουλευμένης εργασίας τους.

· Στηρίζουμε με όλα τα μέσα μας τους αγώνες στην ΕΡΤ και στους άλλους δημόσιους φορείς επικοινωνίας, για τη διάσωση και σωτηρία τους, από τις αχόρταγες, βουλιμικές και υπονομευτικές μνημονιακές πρακτικές για διάλυση και ιδιωτικοποίησή τους.

· Αξιώνουμε την άμεση επαναπρόσληψη των 63 απολυμένων συμβασιούχων της ΕΡΤ.

· Καταγγέλλουμε τα κρούσματα βίας στα γήπεδα και στους δρόμους κατά δημοσιογράφων, από τον υπόκοσμο και τις δυνάμεις των ΜΑΤ, με τελευταίο τις νέες απειλές κατά του Προέδρου της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, Μάριου Λώλου και της φωτορεπόρτερ Τατιάνας Μπόλαρη και αξιώνουμε τον εντοπισμό και κολασμό των πράξεών τους από τις Αρχές.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ αποτίοντας φόρο τιμής στους μάρτυρες των πολύχρονων αγώνων της εργατικής τάξης, καλεί όλους τους δημοσιογράφους να πάρουν μέρος μαζικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις, όπως τις έχουν αποφασίσει οι Ενώσεις Συντακτών και να συμμετάσχουν στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*