Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

... δύσκολοι καιροί για τα ΜΜΕ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Νέες συζητήσεις
για συγχωνεύσεις στα ΜΜΕ



Επανέρχονται τα σενάρια των συγχωνεύσεων στα media. Η συρρίκνωση της διαφημιστικής δαπάνης και η πίεση που ασκεί ο υψηλός δανεισμός στις εταιρείες ΜΜΕ, ενεργοποιεί τα σενάρια των συγχωνεύσεων στην τηλεόραση και συνολικά στον κλάδο. Το πρόβλημα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι διπλό. Από τη μια ο εγωισμός των ιδιοκτητών και από την άλλη τα χρέη των επιχειρήσεων που δυσκολεύουν την «εξίσωση» των οικονομικών αποτελεσμάτων.

Τα λουκέτα στα ΜΜΕ δεν έφεραν αποτέλεσμα, από τη στιγμή που η διαφημιστική αγορά διαρκώς συρρικνώνεται. Στην τηλεόραση θυμίζουμε πως έκλεισε το Alter, αλλά και η ΕΡΤ που ήλεγχε 3 τηλεοπτικούς σταθμούς. Το κοινό που έμεινε «άστεγο» δεν φτάνει για να καλύψει τις μεγάλες τρύπες των υπολοίπων. Το ίδιο συμβαίνει και στο χώρο των περιοδικών, όπου έσβησαν οι εκδόσεις Λυμπέρη και η ΙΜΑΚΟ του Πέτρου Κωστόπουλου, και με εξαίρεση την αξιοποίηση ορισμένων τίτλων που κατείχαν, η διαφημιστική δαπάνη που είχαν, εξατμίστηκε.

Με δεδομένες αυτές τις συνθήκες, οι συζητήσεις στο Mega αποκτούν κεντρικό χαρακτήρα, καθώς οι επιλογές που θα γίνουν στον πρώτο τηλεοπτικό σταθμό της χώρας μπορεί να αποτελέσουν «οδηγό» και για τις υπόλοιπες μεγάλες εταιρείες του κλάδου. Ταυτόχρονα , φαίνεται πως έχουν ενεργοποιηθεί τα σενάρια «κουρέματος» των δανείων που έχουν τα ΜΜΕ, κάτω από πολύ αυστηρούς όρους. Ένας από αυτούς είναι η σκληρή λιτότητα, μέσα από ένα νέο κύκλο απολύσεων και περικοπές στις αποδοχές για όσους επιβιώσουν.
----
πηγή: Τυπολογίες
---
*

... ΔΟΛ: οι εργαζόμενοι σε τι ακριβώς φταίνε; ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

«Ψυχιατρείο» ο ΔΟΛ!



Τελικά ο Κουβουτσάκης παραμένει στον ΔΟΛ,
 ενώ οι απολύσεις δεν θα ξεπεράσουν τις 15

Μέσα σε ένα 24ωρο έχουμε συνεχείς ανατροπές στη Μιχαλακοπούλου με θύματα τους εκατοντάδες εργαζομένους που βρίσκονται σε νευρική κρίση. Ενώ τα διευθυντικά στελέχη του ΔΟΛ έλεγαν ανοικτά στους εργαζομένους ότι θα γίνουν πάνω από 70 απολύσεις, τελικά μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν ο Σταύρος Ψυχάρης αποφάσισε να εκτονώσει το κλίμα… Έτσι, οι τελευταίες διαρροές αναφέρουν ότι ο αριθμός των απολύσεων μέχρι το τέλος του έτους δεν θα ξεπεράσει τις 15.

Παράλληλα μαθαίνουμε ότι ο Π. Κουβουτσάκης τελικά θα παραμείνει στη Μιχαλακοπούλου, χωρίς όμως να είναι ξεκάθαρες οι αρμοδιότητες που θα έχει από εδώ και πέρα. Από το περιβάλλον του λένε ότι είναι ένας δύσκολος και αψύς χαρακτήρας που ανάβει αμέσως και ήταν αναμενόμενο όταν είδε τον Σταύρο Ψυχάρη να μην υλοποιεί στο ακέραιο τις εισηγήσεις του να αντιδράσει λέγοντας, «παραιτούμαι»! Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο γνωστός και ως γκαλερίστας κ. Κουβουτσάκης ηρέμησε όταν ξανασκέφτηκε το ποσό που έχει συνεισφέρει στα ταμεία του ΔΟΛ, με αποτέλεσμα να καταλήξει – στο αυτονόητο, δηλαδή, καλύτερα να είναι παρών, προκειμένου να παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και φυσικά να τις διαμορφώνει!

Ωστόσο, το μεγάλο ερώτημα παραμένει για το τι θα συμβεί από ‘δω και πέρα, αλλά και το πώς θα ισοσκελιστεί το ποσό που είχε προϋπολογιστεί ως μείωση κόστους από τις απολύσεις στα χαρτιά των ισολογισμών. Στην πραγματικότητα είναι το νέο σουντόκου που καλούνται να λύσουν τα στελέχη του ΔΟΛ και ήδη ακούγονται διάφορα σενάρια που σχετίζονται με τις απολαβές των εργαζομένων! Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες το επόμενο διάστημα, ενώ οι εργαζόμενοι θα είναι σε μόνιμη νευρική κρίση, χωρίς κανείς να αντιλαμβάνεται ότι υπό αυτές τις συνθήκες τίποτα δεν μπορεί να δουλέψει σωστά!
---
πηγή: Enimerosi24
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... ΕΣΠΗΤ : Όχι στις απολύσεις με προειδοποίηση ...

*
ΕΣΠΗΤ
***
*

Απόλυση με προειδοποίηση:
Η νέα μεθόδευση της εργοδοσίας
ενάντια στο δικαίωμα της αποζημίωσης

Τα τελευταία χρόνια οι αντοχές των εργαζομένων και στο χώρο του Τύπου δοκιμάζονται σκληρά με συνεχείς μειώσεις αποδοχών, μονομερή εφαρμογή εκ περιτροπής εργασίας, εντατικοποίηση της εργασίας και επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων και πολλές μαζικές, αδικαιολόγητες και καταχρηστικές απολύσεις.

Τελευταίο «κατόρθωμα» της προκλητικής εργοδοτικής αυθαιρεσίας, το οποίο λαμβάνει ανησυχητικά αυξανόμενη έκταση αποτελεί η πρακτική απόλυσης συναδέλφων με πολύχρονη προϋπηρεσία χρησιμοποιώντας το μνημονιακό «χαρτί» της έγγραφης προειδοποίησης - προμήνυσης προκειμένου η εργοδοσία να υποχρεούται στην καταβολή της νόμιμης αποζημίωσης μειωμένης κατά 50% στους απολυμένους συναδέλφους μας.

Η ΕΣΠΗΤ καταγγέλλει και διαμαρτύρεται έντονα για τη νέα αυτή εργοδοτική πρακτική, 
τελευταίο κρούσμα της οποίας σημειώθηκε στις εκδοτικές επιχειρήσεις του ομίλου ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ, όπου τρεις συνάδελφοι με πολύχρονη προϋπηρεσία απολύθηκαν από τα περιοδικά ΤΗΛΕΘΕΑΤΗΣ & ΤΗΛΕΡΑΜΑ με ψαλιδισμένη αποζημίωση «ελέω» προειδοποίησης απόλυσης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ μαζί με όλες τις Ενώσεις του Τύπου καταγγέλλει και διαμαρτύρεται με τον πιο έντονο τρόπο για το ραγδαία αυξανόμενο αυτό φαινόμενο στις επιχειρήσεις του Τύπου που υπό τον μανδύα του αυταρχικού μνημονιακού αντεργατικού πλαισίου καταστρατηγούν και παραβιάζουν κατάφωρα κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος και καλεί τους συναδέλφους:

- Να αντισταθούν συλλογικά και αγωνιστικά στη νέα αυτή εκβιαστική και αντεργατική πρακτική της εργοδοσίας.

- Να μην υπογράψουν καμιά σύμβαση ή έγγραφο προειδοποίησης - προμήνυσης που παραβιάζει τα εργασιακά και μισθολογικά τους δικαιώματα και να μην υποχωρούν μπροστά στις εργοδοτικές απειλές.

- Να ενημερώνουν άμεσα την ΕΣΠΗΤ για οποιοδήποτε παρόμοιο κρούσμα στο χώρο εργασίας τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ διαμηνύει για άλλη μια φορά και προς κάθε κατεύθυνση ότι βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων και με κάθε νόμιμο τρόπο θα υπερασπιστεί τα εργασιακά και μισθολογικά τους δικαιώματα.

Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ
---
*

... ΕΤΕΡ - δικαίωση συναδέλφου για δεύτερη φορά ...

*
ΕΤΕΡ
***
*

Η διοίκηση του ραδιοσταθμού ALPHA 98,9
πρέπει επιτέλους να αποδεχθεί
ότι με την απόφαση 2815/2013
ο συνάδελφός μας επιστρέφει στην εργασία του


Απερρίφθη το αίτημα προσωρινής διαταγής της εργοδοσίας του ραδιοσταθμού ALPHA 98,9 εναντίον του συναδέλφου μας που δικαιώθηκε μόλις την περασμένη εβδομάδα από τα Ελληνικά Δικαστήρια με την απόφαση 2815/2013.

Ο συνάδελφος είχε δικαιωθεί (χρηματική αποζημίωση για το διάστημα που έμεινε μακριά από την εργασία του και επιστροφή σε αυτήν), καθώς απολύθηκε επειδή δεν υπέγραψε ατομική σύμβαση κατώτερη της ΣΣΕ της Ε.Τ.Ε.Ρ.

Ευχόμαστε στον συνάδελφο καλή εργασία στην παλαιά του θέση.

Επαναλαμβάνουμε προς την εργοδοσία του ραδιοσταθμού ALPHA 98,9 αλλά και κάθε επίδοξο μιμητή της ότι η ΕΤΕΡ και τα μέλη της θα βρίσκονται στο πλευρό κάθε αγωνιζόμενου σοβαρά, οργανωμένα και μεθοδικά, στο πλευρό κάθε εργαζόμενου, σε πείσμα του εργοδοτικού μένους απέναντί μας. Καλούμε τους κυβερνώντες να σταματήσουν τον κατήφορο των αντεργατικών μέτρων και της άκρατης και κραυγαλέας στήριξης των εργοδοτικών μεθοδεύσεων ενάντια στους εργαζόμενους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... τρία χρόνια για μη καταβολή δεδουλευμένων ...

*
Ασύνταχτος Τύπος
***
*

Τρία χρόνια, με τριετή αναστολή,
καταδικάστηκαν ο γενικός διευθυντής
της "Μακεδονίας" και ο εκδότης
της "Θεσσαλονίκης"και του Ρ/Σ 103


Σε φυλάκιση τριών χρόνων με τριετή αναστολή καταδίκασε τον γενικό διευθυντή της "Μακεδονίας" Ι. Μάτσικα και τον εκδότη της "Θεσσαλονίκης" καθώς και του ραδιοσταθμού 103 Σ. Κωνσταντινίδη, το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης μετά από μήνυση που υπέβαλε η Επιθεώρηση Εργασίας για μη καταβολή δεδουλευμένων προς τους εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα στους 6 απολυθέντες (Μάϊο 2012) δημοσιογράφους που είχαν αρνηθεί να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις και τεσσάρων τεχνικών μελών της ΕΤΕΡΜΘ.

Το δικαστήριο αρνήθηκε να δώσει αναβολή στους κατηγορούμενους (οι οποίοι δεν ήταν παρόντες) και διεξήγαγε κανονικά την υπόθεση, εξετάζοντας ως μάρτυρες και τους 10 πρώην εργαζομένους του συγκροτήματος της "Μακεδονίας". Οι καταθέσεις και επισημάνσεις τους, καθώς και τα ερωτήματα της προέδρου έδωσαν την ευκαρία να φανεί η ασυνέπεια της επιχείρησης ακόμη και σε όσα αυτή υπόσχεται δυο χρόνια τώρα, μη καταβάλλοντας δεδουλευμένα των ετών 2011-12.

Επίσης, για τους δύο τεχνικούς μέλη της ΕΤΕΡΜΘ, με την απόφαση αναγνωρίζεται η εξαρτημένη σχέση εργασίας που είχαν οι εργαζόμενοι στο ραδιόφωνο του συγκροτήματος και αμφισβητούσαν οι δικηγόροι της επιχείρησης.
---
*

... τρίμηνη διαγραφή στον Τριανταφυλλόπουλο ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Απόφαση υπ’ αριθμ. 6/2013
του Δευτεροβάθμιου Π.Σ. της ΕΣΗΕΑ


Περίληψη: To ΔΠΣ, έκρινε με ψήφους 4 έναντι 1 πειθαρχικά ελεγκτέο τον συν. Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, ύστερα από αυτεπάγγελτη δίωξη του ΠΠΣ .

Ποινή : Επιβλήθηκε κατά πλειοψηφία με ψήφους 3, η προσωρινή διαγραφή 3 μηνών από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ. Ένα μέλος ψήφισε την προσωρινή διαγραφή ενός μηνός, ενώ το άλλο μέλος πρότεινε την επίπληξη με ανάρτηση της απόφασης στους χώρους εργασίας.
---
Διαβάστε το σκεπτικό εδώ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

... Καλοφωλιάς, Λιακουνάκος σε κοινή απεργιακή πορεία ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Το κατασχεμένο πιεστήριο της "ΕΞΠΡΕΣ" δουλεύει κανονικά. Γιατί, πρόεδρε της ΕΤΗΠΤΑ; Ποιούς εξυπηρετεί αυτή η παρανομία; Τον Καλοφωλιά και τους "συνεργάτες" του σίγουρα ...
Σε αναμονή και για την πτώχευση του Ομίλου Καλοφωλιά.

Συνεχίζονται οι απεργίες
σε «Κέρδος» και «Εξπρές» (Νο 559)

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (ΕΣΗΕΑ)
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (ΕΠΗΕΑ)
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (ΕΤΗΠΤΑ)

Γ. Καλοφωλιάς
Θ. Λιακουνάκος
Νέες κινητοποιήσεις αποφάσισαν τα διοικητικά συμβούλια της Ε.Σ.Η.Ε.Α., της Ε.Π.Η.Ε.Α. και της Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α. στις εφημερίδες "Κέρδος" και "Εξπρές" και στις ιστοσελίδες «kerdos.gr» και «express.gr».

H 48ωρη απεργία στο "Κέρδος" ξεκινά στις 3 μ.μ. της Παρασκευής 29 Νοεμβρίου έως τις 3 μ.μ. της Δευτέρας 2 Δεκεμβρίου 2013.

Οι εργαζόμενοι της εφημερίδας θα πραγματοποιήσουν συνέλευση τη Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013 στις 12 μ. στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 3ος όροφος).

Η κινητοποίηση των εργαζομένων στην "Εξπρές" ξεκινά από τις 4 μ.μ. της Παρασκευής 29  Νοεμβρίου 2013 έως τις 4 μ.μ. της Δευτέρας 2 Δεκεμβρίου 2013.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων συνεχίζουν να διεκδικούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών προς τους εργαζόμενους και προειδοποιούν με συνέχιση των κινητοποιήσεων.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... οι επισχεσίες της "Ε" και το βοήθημα εορτών ...

*
Financial Crimes
***
*

Στερνή μου γνώση...


Όταν πέρυσι θέταμε στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, την ανάγκη να γίνουν εκλογές για την ανάδειξη και εκπροσώπου των σε επίσχεση συναδέλφων στην "Ελευθεροτυπία" (Χ.Κ.ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ), κάποιοι στο Δ.Σ. μας λοιδορούσαν. Δεν γίνονται αυτά… Η εκλογή εκπροσώπου αφορά το μέσο και μόνο, ασχέτως του ποιος εκδίδει την εφημερίδα, η επίσχεση είναι ατομικό δικαίωμα» (σ.σ. το οποίο ειρήσθω εν παρόδω παραμένει επίσημη "γραμμή" της ΕΣΗΕΑ) και άλλα τέτοια..

Έλεγαν με άλλα λόγια ότι οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι που εξακολουθούσαν να βρίσκονται σε επίσχεση δεν δικαιούνταν ή δεν είχαν λόγο εκπροσώπησης. Αρκούσε η εκπροσώπηση αυτών που στελέχωσαν τη «νέα Ελευθεροτυπία» της Τρίτης Όψης. Λες και το ζήτημα των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων της Χ.Κ.ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ είχε τελειώσει. Δεν αφορούσε πια το σωματείο άρα χρειαζόταν και εκπροσώπηση όσων επέμεναν και είχαν επιλέξει να μην πάνε στην Τρίτη Όψη (σ.σ. κάποιους έτσι κι’ αλλιώς ούτε τους κάλεσαν καν).

Σε αγαστή συνεργασία μάλιστα με κάποιους από τη Μίνωος, έκαναν ό,τι μπορούν να σαμποτάρουν την ανάδειξη εκπροσώπου των εν επισχέσει, θεωρώντας αυτοδίκαια εαυτόν «κληρονόμο» του ονόματος "Ελευθεροτυπία" και ας είχαν γράψει στα παλιά τους τα παπούτσια αρκετούς από τους συναδέλφους.

Κι’ όμως για να χορηγήσει η ΕΣΗΕΑ το καθιερωμένο βοήθημα Χριστουγέννων για τους ανέργους, χρειάζεται ειδική βεβαίωση για τους εν επισχέσει. Πρώην εργαζόμενοι της "Ελευθεροτυπίας", ύστερα από δύο χρόνια απληρωσιάς, θα κινδύνευαν να μην μπορούν να κάνουν αίτηση για το εν λόγω βοήθημα, αφού μόνο ο εκλεγμένος εκπρόσωπός τους μπορεί να βεβαιώσει τις υπηρεσίες του σωματείου ποιοί είναι οι συνάδελφοι που έχουν απομείνει και συνεχίζουν να βρίσκονται σε επίσχεση.
Ελπίζουμε οι τότε φωνασκούντες να το ξανασκεφτούν και να συμπεριλάβουν ταχέως όπως οφείλουν και τους εν επισχέσει της Ελευθεροτυπίας στους δικαιούχους του βοηθήματος της ΕΣΗΕΑ.

ΥΓ: Η επανέκδοση της Ελευθεροτυπίας αποσκοπούσε υποτίθεται να συμβάλλει στην ταχύτερη αποπληρωμή των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων των «απολυμένων» της ΧΚ ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ. Ο εκδότης της Τρίτης Όψης Α.Ε. και οι συν αυτώ, έλεγαν μάλιστα ότι είναι ο μόνος τρόπος για να μην απαξιωθεί ο τίτλος(!), λόγω της αναστολής έκδοσης. Έλεγαν ακόμη ότι έχουν εξασφαλίσει τη δανειοδότηση των τραπεζών(!).

Με κυκλοφορία κάτω των 4.000 φύλλων (λίγο πάνω από την εξωγήινη "Ελεύθερη Ώρα") ο τίτλος δεν απαξιώνεται; Θα μου πείτε εδώ δεν νοιάζεται η πλειονότητα των συναδέλφων για το σήμερα, να πάρει τα δεδουλευμένα και αμοιβή της προκοπής και σκύβει κεφάλι στις προκλητικές απαιτήσεις του νέου εκδότη και θα θυμόταν τα όσα λέγονταν για την επανέκδοσή της;
---
---
*

... "Είμαι κομμουνιστής, ηλίθιε ! " ...

*
Ριζοσπάστης
***
*

«Δεν προσφέρομαι»




Η Συντακτική Επιτροπή του «Ριζοσπάστη» παρέλαβε την Τρίτη 26/11/2013 και δημοσιεύει σήμερα το παρακάτω σημείωμα του Νίκου Μπογιόπουλου με ημερομηνία σύνταξης 14/11/2013:

«Με αφορμή τη λήξη της εργασιακής μου σχέσης με τον "Ριζοσπάστη", ειπώθηκαν και γράφτηκαν πολλά.

Ενημερώνω τους διαδοσίες - για να μην κουράζονται:

Πρώτον, δεν παραχώρησα ποτέ και σε κανέναν την άδεια να με "εκπροσωπεί" στις σχέσεις μου με το ΚΚΕ.

Δεύτερον, τους παραπέμπω στο άρθρο μου υπό τον τίτλο "Ακούστε, κύριοι", που δημοσιεύτηκε στον "Ριζοσπάστη", στις 6 Απρίλη 2013.

Τρίτον, όποιος από αυτούς που δεν άνοιξαν ποτέ το στόμα τους για τις χιλιάδες απολύσεις στο χώρο του Τύπου και για την επιβολή του καθεστώτος εργασιακής γαλέρας που βασιλεύει στα ΜΜΕ, τώρα αυτοαναγορεύεται "φίλος" μου, με μοναδικό σκοπό να επιτεθεί στο ΚΚΕ, μου προκαλεί κάτι μεταξύ αποστροφής και περιφρόνησης.

Εν κατακλείδι, ως μέλος του ΚΚΕ: Στον κάθε λογής συκοφάντη, που με ψιθυρολογίες πασχίζει να "δικαιώσει" την σαπίλα του. Που με διαστρεβλώσεις προσπαθεί να πουλήσει σαν "αλήθεια" το ψέμα του. Που διαπράττει την διατεταγμένη αλητεία να τροφοδοτεί δημοσιεύματα και συζητήσεις γύρω από το πρόσωπό μου, για να "λερώσει" ό,τι δεν φτάνει, του λέω:

Λάθος πρόσωπο διάλεξε. Λάθος άνθρωπο του υπέδειξαν. Να ψάξει αλλού. Δεν προσφέρομαι. Και ο λόγος είναι απλός: Είμαι κομμουνιστής, ηλίθιε!

Τελεία. Και παύλα.

Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ, 14/11/2013»
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... ο ΕΔΟΕΑΠ και το δώρο Χριστουγέννων ...

*
***
*

Δημοσιογράφοι,
οι μόνοι Έλληνες συνταξιούχοι
που θα πάρουν δώρο Χριστουγέννων!




Απίστευτο και όμως αληθινό! Όλοι οι έλληνες συνταξιούχοι δεν θα πάρουν δώρο Χριστουγέννων, εκτός από τους δημοσιογράφους.

Ο Κλάδος των ΜΜΕ, τα περισσότερα από τα οποία σπέρνουν καθημερινά τον τρόμο στην ελληνική κοινωνία, νομίζει ότι μπορεί επιδεικτικά και προκλητικά να παραβιάζει το νόμο 4093/12-11-2012, που ισχύει για όλους τους Έλληνες χωρίς εξαιρέσεις.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, επικουρικού ταμείου των δημοσιογράφων, την Τετάρτη αποφάσισε κατά πλειοψηφία να δώσει στους 2000 περίπου συνταξιούχους του ολόκληρο το Δώρο Χριστουγέννων παρ´ όλο που αυτό έχει καταργηθεί με νόμο ψηφισμένο από την Βουλή των Ελλήνων. Η Διοίκηση ενός ΦΚΑ, Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, που ανήκει στην αρμοδιότητα του Υπουργού Εργασίας αποφάσισε να παραβιάσει το νόμο του οποίου αρμόδιος είναι ο υπουργός Οικονομικών, για δε την παράβαση του νόμου ο υπουργός Δικαιοσύνης, αν όχι ο Εισαγγελέας!

Αυτό γίνεται σε πλήρη άγνοια του κ. Βρούτση, που δεν έχει εγκρίνει τον προϋπολογισμό του Ταμείου, αφού αυτός εμφανίζει στο τέλος της τρέχουσας οικονομικής χρήσης έλλειμμα 21.000.000 € !

Πράγμα που σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι το ΔΣ αποφάσισε παράνομα να δώσει χρήματα τα οποία δεν υπάρχουν!

Τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση έδειχναν καθαρά ότι ο ΕΔΟΕΑΠ με την καθίζηση των εσόδων λόγω της κρίσης και το κούρεμα του PSI στα Αποθεματικά του βρίσκεται σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση.

Η προηγούμενη Διοίκηση υπό την Ελένη Σπανοπούλου που πήρε, στις αρχές του 2012, μέτρα για να συγκρατήσει το έλλειμμα, λοιδορήθηκε και προπηλακίστηκε άγρια στη ΓΣ . Οδηγήθηκε, έτσι, σε απόφαση παραίτησης όταν οι συνδικαλιστές του Κλάδου, αντί να πραγματοποιήσουν τον έλεγχο που οι ίδιοι απαίτησαν, όχι μόνο δεν προέβησαν σε αυτόν, αλλά ζήτησαν εισαγγελική παρέμβαση στο Ταμείο.



Η νέα Διοίκηση υπό τον Πάνο Σόμπολο αδράνησε ανεπίτρεπτα για μήνες και μόλις την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε μέτρα περιστολής δαπανών από το 2014. Έχασε έτσι το χρονικό πλεονέκτημα ενός εξαμήνου και η δυνατότητα να πιεστούν προς τα κάτω όλοι οι κωδικοί του προϋπολογισμού 2013 με μια ουσιαστική αναθεώρηση του.

Αναλώθηκε σε αντιπαράθεση με την προηγούμενη διοίκηση και μόνο λίγο πριν τα Χριστούγεννα ο νέος πρόεδρος κατέθεσε εισήγηση για μέτρα που ψήφισε η πλειοψηφία του ΔΣ εκτός από τον ίδιο!

Μόνο ένας Σόμπολος θα κατάφερνε το αδιανόητο. Πρόεδρος που εισηγείται και δεν ψηφίζει ούτε τον εαυτό του! Για την ακρίβεια και για να μην αδικούμε τον γνωστό αστυνομικό ρεπόρτερ, έδωσε λευκή ψήφο στον ίδιο του τον εαυτό. Ο ίδιος εισηγήθηκε στο ΔΣ την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων με την εκταμίευση 1.500.000€ .

Δηλαδή μέσος όρος ανά συνταξιούχο του ΕΔΟΕΑΠ 750 ευρώ.

Ποσό πιο μεγάλο από το μισθό ενός νέου δημοσιογράφου, πολλοί από τους οποίους εργάζονται για 300 και 400 € μαύρα, με μπλοκάκι ή μήνες απλήρωτοι. Την ίδια ώρα οι άνεργοι δημοσιογράφοι υποφέρουν από την κρίση της οικονομίας, της πολιτικής των εργοδοτών και των ανεύθυνων συνδικαλιστών του κλάδου που καταρρέει.

Αυτούς δεν τους έλαβε υπ όψιν του το ΔΣ και αποφάσισε να καταβάλει το Δώρο σε δικαιούχους που θα πάρουν ολόκληρο τον 13ο μισθό, αλλά και τον 12ο ο οποίος, ήδη, τους καταβλήθηκε προκαταβολικά, ενώ στο τέλος του μήνα θα πάρουν και την κύρια σύνταξη τους .

Όλοι οι Έλληνες ενώπιον του νόμου είναι ίσοι, αλλά κάποιοι επιτήδειοι είναι, όπως φαίνεται, πιο ίσοι!

Και φυσικά δεν φταίνε οι συνταξιούχοι δημοσιογράφοι, αλλά μια διοίκηση που δείχνει να μην έχει συνείδηση και συναίσθηση του τι κάνει, όταν με μια απόφαση δίνει παράνομα 1.500.000 ευρώ σε 2000 συνταξιούχους τραυματίζοντας το ήδη σκληρό παρόν και διακυβεύοντας το άδηλο μέλλον του Ταμείου.

Το κυριότερο, σκορπίζοντας τα χρήματα αυτά σε μια μη νόμιμη καταβολή δώρου θα στερήσει αύριο φάρμακα και περίθαλψη από όλους τους ασφαλισμένους, τόσο τους ηλικιωμένους, όσο και τους νεότερους δημοσιογράφους , που δε γνωρίζουν σήμερα όχι μόνο αν θα έχουν δουλειά και φάρμακο αύριο, αλλά και ούτε αν θα πάρουν εφ άπαξ και σύνταξη στα 65 τους!


Είναι φανερό ότι το ΔΣ που μόλις πριν λίγες ημέρες παραδέχθηκε δημόσια ότι τα χρήματα δεν επαρκούν παρά μόνο μέχρι τον Ιούνιο του 2014 αποφάσισε να στηρίξει με την ψήφο του αύξηση του ελλείμματος για το 2013 από 21 σε 22,5 εκατομμύρια ευρώ μόνο και μόνο προκειμένου να εξευμενίσει τους 2000 συνταξιούχους του ΕΔΟΕΑΠ παραβιάζοντας όχι μόνο το νόμο, αλλά καταπατώντας τα ίδια τα ασφαλιστικά συμφέροντα και τα ανθρώπινα δικαιώματα των 18500 ασφαλισμένων του. Οι συνδικαλιστές των παρατάξεων δεν άντεξαν στην πίεση των ψηφοφόρων και μοιράζουν παράνομα χρήμα που δεν τους ανήκει. Ακόμη χειρότερα, ροκανίζουν τα αποθεματικά, αφού τα χρήματα αυτά δεν υπάρχουν και ζημιώνουν το μέλλον του Ταμείου και όλους τους μετόχους μέλη του συνταξιούχους και ενεργούς!

Το θλιβερό είναι ότι με τη στάση τους αυτή οι εκλεγμένοι στο ΔΣ συνδικαλιστές επιφύλαξαν στους δημοσιογράφους μια πολύ άσχημη θέση στην κοινωνία. Τους αναδεικνύουν σε εξαίρεση την ώρα που περισσότερο παρά ποτέ ο δημοσιογραφικός κλάδος έχει ανάγκη τη συναίνεση και την υποστήριξη της ελληνικής κοινωνίας στη συνείδηση της οποίας έχει πέσει πολύ χαμηλά τα τελευταία χρόνια… Τώρα ακόμη χαμηλότερα!

«Πώς θα ζητήσουμε την αρωγή της κοινωνίας στον αγώνα μας για την ΕΡΤ και το Αγγελιόσημο όταν οι ίδιοι ζητάμε να εξαιρεθούμε από τα μέτρα που πλήττουν όλους τους Έλληνες; Πώς θα πείσουμε για το δίκαιο των αιτημάτων μας αν δεν είμαστε μαζί με την κοινωνία και όχι απέναντι;» είπε στη συνάντηση της ΕΣΗΕΑ με τις Ενώσεις, η πρόεδρος της Μαρία Αντωνιάδου. Και έχει δίκιο. Πέρα από το αντικειμενικό πρόβλημα των οικονομικών και της βιωσιμότητας του Ταμείου τί παραπάνω δικαιώματα έχουν ως πολίτες οι δημοσιογράφοι και θα πάρουν δώρο Χριστουγέννων μια επικούρηση, που στους 1700 από τους 2000 ξεπερνά το μηνιαίο εισόδημα, μισθό ή κύρια σύνταξη εκατομμυρίων ελλήνων σήμερα; Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κλάδος των ΜΜΕ εκπροσωπείται από 18 βουλευτές δημοσιογράφους – ανάμεσα τους 4 υπουργοί – στο Κοινοβούλιο αρκετοί από τους οποίους είναι συνταξιούχοι του ΕΔΟΕΑΠ!

Θέλει ο κος Πάνος Σόμπολος να πάρουν δώρο Χριστουγέννων αυτοί οι βουλευτές; Δεν είναι ντροπή; Σίγουρα πάντως είναι και παράνομο και ανήθικο!

Επιπλέον, όμως, εκθέτει σε κινδύνους το Ταμείο και αυξάνει σε δραματικό βαθμό την δεδηλωμένη αναξιοπιστία που πλήττει βαθύτατα, όπως και η ανεργία, τον κλάδο των εργαζόμενων, των ανέργων και των συνταξιούχων δημοσιογράφων. Κάποιος να τους σταματήσει!
---
*

... ο ΟΟΣΑ, το αγγελιόσημο και η "αλήθεια" ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

“Η αλήθεια για το Αγγελιόσημο”



Η παράταξη “Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία” κατέθεσε επιστολή προς το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ για το μείζον ζήτημα του Αγγελιόσημου. Ακολουθεί το κείμενο:

Προς: Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,

H παράταξή μας «Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία» δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση και το επανέλαβε προχθές και στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ ότι το Αγγελιόσημο βάλλεται με αμφισβητούμενα, αν όχι σκοπίμως παραποιημένα, στοιχεία, τα οποία δημιουργούν μία παντελώς διαστρεβλωμένη εικόνα από την πραγματική κατάσταση.

Συγκεκριμένα, η προκαταρκτική έκθεση του ΟΟΣΑ περί ανταγωνιστικού πλαισίου στη χώρα μας, που παρήγγειλε το Υπουργείο Ανάπτυξης και παρουσιάστηκε, επισήμως, χθες, εισηγείται την κατάργηση του Αγγελιοσήμου, που εισπράττεται από τα Ταμεία των δημοσιογράφων, με το επιχείρημα ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα αυξήσει κατά 1,8 δισ. Ευρώ(!) ετησίως την καταναλωτική ικανότητα των πολιτών και τη διαφημιστική αγορά.

Ωστόσο, η έκθεση είναι σαφώς «κομμένη και ραμμένη» στα μέτρα των διαφημιστικών εταιρειών (για τις οποίες γίνεται, συνεχώς, αναφορά) αλλά και των μεγάλων πολυεθνικών, για τις οποίες, σε άλλο σημείο, η ίδια Έκθεση εισηγείται να αρθεί παντελώς η υποχρέωση δημοσίευσης των ισολογισμών τους!

Η προσέγγιση της μελέτης στο ζωτικό – για τον Κλάδο μας – θέμα του Αγγελιόσημου:

1) είναι τελείως θεωρητική (δεν εστιάζεται σε οικονομικά στοιχεία της εγχώριας διαφημιστικής αγοράς),

2) αποτελεί, απλώς και μόνο, μία εκτίμηση που προκύπτει από τη σύγκριση των ελληνικών δεδομένων με τα αντίστοιχα της Αυστρίας, ό-που, επίσης, εφαρμόζεται αγγελιόσημο στη διαφημιστική δαπάνη 5% από το 2000.

Ωστόσο, τα νούμερα που προέκυψαν από μία πρώτη έρευνα που κάναμε κάθε άλλο παρά επιβεβαιώνουν την εικόνα που επιχειρεί να επιβάλλει η έκθεση του ΟΟΣΑ και ντόπιοι «καλοθελητές» εντολείς του, οι οποίοι, για να στηρίξουν την «πολιτική» τους, δεν φείσθηκαν δαπανών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από τα άδεια κρατικά ταμεία.

Συγκεκριμένα, ο συνολικός τζίρος της διαφημιστικής αγοράς το 2011 (περίοδος στην οποία αναφέρεται η παλαιότερη έκθεση του ΟΟΣΑ) δεν ξεπερνάει τα 700 εκατ. Ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι το συνολικό ποσό από το αγγελιόσημο που προσμετρείται με το 20% στον Τύπο και 21,5% στην τηλεόραση επί του διαφημιστικού τζίρου κινείται το πολύ στα 140 εκατ. Ευρώ. Ποσό που ελάχιστα μπορεί να στηρίξει τον ισχυρισμό περί επιπτώσεων στην αγορά ύψους 1.8 δισ. Ευρώ.

Αρκεί να σημειωθεί ότι το χρηματοδοτικό κενό της χώρας σήμερα υπολογίζεται από 1,3 έως 1,5 δισ. Ευρώ, για να κατανοήσει κανείς το για ποια μεγέθη μιλάμε και σε ποια επιχειρήματα θα μπορούσε να οδηγήσει όποιον κακόπιστο υποστηρίξει την αναγκαιότητα κατάργησης του Αγγελιοσήμου.

Συνάδελφοι,

Η παράταξή μας αμφισβητεί έντονα τα στοιχεία αυτά και ζήτησε κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ να γίνει τάχιστα έρευνα για να διαπιστωθούν τα πλήρη και ακριβή στοιχεία, ώστε να έχει ο Κλάδος μας σαφή εικόνα και το αδιαπραγμάτευτο επιχείρημα ότι το Αγγελιόσημο, εκτός από «οιωνεί εργοδοτική εισφορά», δεν επηρεάζει τα δημοσιονομικά μεγέθη.

Προτείνουμε, λοιπόν, όπως η έρευνα να γίνει από τους ίδιους τους εκπροσώπους των ΜΜΕ στην ΕΣΗΕΑ με μια απλή ερώτηση προς το λο-γιστήριο του κάθε Μέσου, προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος του διαφημιστικού τζίρου, καθώς – λόγω οικονομικής κρίσης – έχει καταργηθεί με νόμο η υποχρέωση των επιχειρηματιών των ΜΜΕ να καταθέτουν τον τιμοκατάλογό τους στις ΔΟΥ. Ως εκ τούτου, έχει εκλείψει ένα ισχυρό τυπικό «εργαλείο» για τη μέτρηση της διαφημιστικής αγοράς. Με δεδομένο ότι, στην παρούσα φάση, δεν προσφέρεται αυτό το «εργαλείο», οι μετρήσεις που γίνονται από οποιονδήποτε φορέα, εντός ή και εκτός Ελλάδος, είναι έωλες και απορριπτέες.

Καλούμε το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ να προχωρήσει άμεσα σε αυτή την έρευνα, ώστε να έχουμε τα επιχειρήματα που θα αντικρούουν με πραγμα-τικά στοιχεία τους καλοθελητές, που έσπευσαν να «μελετήσουν» τα μεγέθη, έναντι αδράς – απ’ ό,τι πληροφορούμαστε – αμοιβής, σε βάρος του Προϋπολογισμού της χώρας .

Συνάδελφοι,

Επειδή, όμως, το Αγγελιόσημο δεν είναι οικονομικό ζήτημα – σαν «φόρος υπέρ τρίτων», όπως παρουσιάζεται – αλλά καθαρά πολιτικό θέμα, (δεδομένου ότι υποκαθιστά εργοδοτική εισφορά, την οποία σήμερα οι εκδότες δεν καταβάλλουν με αποφάσεις της Πολιτείας), η παράταξή μας δηλώνει, σαφώς και κατηγορηματικώς, ότι σ’ αυτή την κρίσιμη μάχη οφείλουν άπαντες να συστρατευτούν, πέρα από κομματικούς και συνδικαλιστικούς φραγμούς με αδιαπραγμάτευτη θέση: τη διατήρηση του αγγελιοσήμου ως έχει σήμερα.

Αυτή είναι η πραγματικότητα και πάνω σ’ αυτή θα παλέψουμε.

Συναδελφικά,

Χρήστος Κυρίτσης, Αγγελική Γυπάκη
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... στον ΔΟΛ έχασαν την μπάλα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ο κομήτης του αιώνα !


Είναι πράγματι απίστευτο, αλλά την ίδια ακριβώς ώρα που ο κομήτης του αιώνα, ο ISON, περνούσε από τον Ήλιο και καιγόταν (όπως αναφέρει η NASA) στη Γη και πιο συγκεκριμένα στη Μιχαλακοπούλου ένας άλλος «κομήτης» επίσης… καιγόταν.

Ο Π. Κουβουτσάκης εμφανίστηκε πραγματικά ως κομήτης στον ΔΟΛ, διέλυσε τα πάντα στο πέρασμα του και αργά χθες το βράδυ εγκατέλειψε το στρατηγείο του ΔΟΛ. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο φίλος του Σταύρου Ψυχάρη που ασκούσε διοίκηση το τελευταίο δίμηνο στο συγκρότημα, αποφάσισε να παραιτηθεί, επειδή δεν υλοποιήθηκε στο 100% το σχέδιο απολύσεων που είχε εκπονήσει.

Σήμερα είναι μέρα σημαντικών εξελίξεων στον ΔΟΛ, αφού κανονικά σήμερα θα γινόταν ο κύριος όγκος απολύσεων. Αν όμως ο Κουβουτσάκης παραιτήθηκε τι θα συμβεί; Θα προχωρήσουν κανονικά όταν τις προηγούμενες μέρες όλα τα στελέχη του ΔΟΛ διαφωνούσαν κάθετα με τις αποφάσεις του Κουβουτσάκη; Θα παγώσουν μέχρι νεωτέρας; Θα γίνουν κάποιες, γιατί είναι μέρος της συμφωνίας με τις τράπεζες;

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι εκείνος που στάθηκε απέναντι από τον Κουβουτσάκη τις προηγούμενες μέρες και συγκρούστηκε μαζί του ήταν ο Αντώνης Καρακούσης για αυτό και όπως ακουγόταν μέχρι χθες το ΒΗΜΑ θα έμενε αλώβητο από τον τελευταίο γύρο απολύσεων. Βέβαια σε όλο αυτό το παράλογο σκηνικό ερωτηματικό είναι προς το παρόν η στάση του «σκηνοθέτη» της παράστασης. Ποιά είναι η θέση του Σταύρου Ψυχάρη σε όλα αυτά; Μέχρι χθες το βράδυ η σταθερή απάντηση στα στελέχη του ΔΟΛ που διαμαρτύρονταν ολο το τελευταίο διάστημα για τον Κουβουσάκη από την πλευρά Ψυχάρη ήταν ότι κουμάντο πλέον κάνει ο γκαλερίστας των βορείων προαστίων. Τι μπορεί να άλλαξε;

Είδε και ο Ψυχάρης ότι ο φίλος του πάει να ρίξει το καράβι στα βράχια και επενέβη; Η παραίτηση δεν είναι πραγματική, αλλά μια κίνηση τακτικής για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και ο Κουβουτσάκης θα κάνει ένα διάλλειμα λίγων ημερών ή εβδομάδων και θα επιστρέψει; Ποιός ξέρει;

Στον ΔΟΛ πλέον είναι σαφές ότι έχει χαθεί η μπάλα…
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... ΕΤΗΠΤΑ - βοήθημα σε μακροχρόνια ανέργους ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Χορήγηση επιδόματος
Χριστουγέννων
σε μακροχρόνια ανέργους


Ανακοίνωση

Όπως κάθε χρόνο, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α. έλαβε ομόφωνη απόφαση όπως ενισχύσει τους μακροχρόνια ανέργους που είναι μέλη της Ένωσης, εν όψει της Γιορτής των Χριστουγέννων.

Για να λάβει ένας μακροχρόνια άνεργος το βοήθημα, και εφόσον δεν έχει πάρει δώρο ή άλλο βοήθημα, πρέπει να πληροί τις εξής προϋποθέσεις:

1. Να είναι μέλος της Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α. συμπληρωμένα, τουλάχιστον δύο (2) χρόνια.
2. Να είναι ενήμερος ταμειακώς τρεις (3) μήνες προ των ανωτέρω εορτών.
3. Να έχει πάρει τουλάχιστον μία φορά ανεργία από το Ε.Τ.Α.Π.-Μ.Μ.Ε., λόγω απόλυσης.
4. Να μην έχει απουσιάσει από την τελευταία Γενική Συνέλευση του Κλάδου, τακτική ή έκτακτη.
5. Να έχει ψηφίσει κατά τις τελευταίες αρχαιρεσίες της Ένωσης.

Για τις περιπτώσεις 4 και 5, εφόσον απουσιάσει λόγω ασθενείας, θα προσκομίζει χαρτί από γιατρό ότι ήταν ασθενής και τότε θα λογίζεται ότι συμμετείχε στη Γενική Συνέλευση ή τις αρχαιρεσίες.

To βοήθημα δίνεται έως πέντε συνεχόμενες φορές.

Το Διοικητικό Συμβούλιο πιστεύει ότι προσφέρει σε αυτή τη δύσκολη για όλους τους εργαζόμενους περίοδο ένα μικρό δείγμα έμπρακτης συμπαράστασης στα μέλη μας που δοκιμάζονται πιο σκληρά από όλους, τους ανέργους, για να περάσουν όσο το δυνατόν πιο ανθρώπινα τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Υποβολή αιτήσεων:
από Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου έως και Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... απίθανες καταστάσεις στην "Τρίτη Όψη" ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Η "Ελευθεροτυπία" ζητά να ξεχάσουν
τους τρεις χρωστούμενους μισθούς
οι εργαζόμενοι

Αναστάτωση χθες στην «Ελευθεροτυπία», από το υπόδειγμα σύμβασης που έπεσε στα χέρια των συντακτών.

Της σύμβασης δηλαδή, που έπρεπε να υπογράψουν ως την Πέμπτη, μπας και πάρουν τον μισθό Νοεμβρίου.

Στο έγγραφο, υπήρχαν 4 παράγραφοι, από τις οποίες η τέταρτη ξεσήκωσε την οργή των εργαζομένων γιατί έγραφε:

« Ο Εργαζόμενος συμφωνεί και αποδέχεται ως αναγκαίο για την λειτουργική εξυγίανση της εταιρείας ότι η καθυστέρηση καταβολής έως και τριών μηνιαίων μισθών μέχρι σήμερα δεν συνιστά σπουδαίο λόγο για την εκ μέρους του καταγγελία της Σύμβασης Εργασίας ή τη λήψη από αυτόν οιασδήποτε μορφής εξασφαλιστικών μέτρων κατά της Εταιρείας ».

Ούτε λίγο ούτε πολύ η Εταιρεία που εκδίδει την «Ε» («Τρίτη Οψη»), ζήταγε από τους εργαζόμενους να ξεχάσουν τους τρεις μισθούς που τους χρωστάει!

Οι εργαζόμενοι αντέδρασαν έντονα, απείλησαν με απεργία και η τέταρτη παράγραφος πήγε περίπατο. Εμεινε μόνο η τρίτη παράγραφος που λέει για τα τρία μισθά που οφείλονται:

«Συμφωνείται ότι η εξόφληση των δεδουλευμένων των μηνών Αυγούστου, Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου 2013 θα γίνει με εκχώρηση ανά μήνα μέρους των τιμολογίων του διαφημιστικού εσόδου των πελατών της Εταιρείας, ώστε με τον τρόπο αυτό να επιτευχθεί η σταδιακή αποπληρωμή μέχρι την 31η Αυγούστου 2014 ».

Υ.Γ.: ... και στο βάθος όλων αυτών (ξανα)εμφανίστηκε "επενδυτής" ... τι 'χες Χάρη τι 'χα πάντα ...
---
πηγή: http://newpost.gr
---
*

... τρία χρόνια με αναστολή στον Σαραντόπουλο ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Τριετής φυλάκιση με αναστολή
για τον πρώην εκδότη της "Απογευματινής"


Ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή επέβαλε το Β’ Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο στον επιχειρηματία, πρώην εκδότη της εφημερίδας «Απογευματινή», Κωνσταντίνο Σαραντόπουλο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για μη καταβολή χρεών στο Δημόσιο.

Ο επιχειρηματίας, που απουσίαζε από το δικαστήριο, συνελήφθη τη Δευτέρα, αν και η είδηση της σύλληψής του έγινε γνωστή την Τετάρτη. Κατηγορείται για χρέη ύψους 208.000 ευρώ προς το Δημόσιο.

Η εφημερίδα «Απογευματινή» σταμάτησε να εκδίδεται τον Οκτώβριο του 2010 με απόφαση του ιδιοκτήτη της κ. Σαραντόπουλου, ο οποίος με προσφυγές του στη Δικαιοσύνη, που απορρίφθηκαν, είχε αιτηθεί να κηρυχθεί η επιχείρηση σε καθεστώς πτώχευσης.
---
πηγή: in.gr
---
*

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

... πάνε σε πτώχευση τον Καλοφωλιά ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Αίτηση πτώχευσης
κατά
του εκδοτικού Ομίλου Καλοφωλιά



Στην υποβολή αίτησης πτώχευσης εναντίον του Εκδοτικού Ομίλου Καλοφωλιά, που μεταξύ άλλων εκδίδει την εφημερίδα "Εξπρές", υπέβαλε σήμερα σύμφωνα με πληροφορίες σημαντικός αριθμός εργαζομένων. Η αίτηση υπεβλήθη καθώς οι οφειλές προς το προσωπικό του Ομίλου δεν φαίνεται να έχουν προηγούμενο καθώς στην καλύτερη των περιπτώσεων φαίνεται να υπερβαίνουν τη μισθοδοσία ενός έτους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τις υποσχέσεις της ιδιοκτησίας η εταιρία συνεχίζει να μην εκπληρώνει τις υποχρεώσεις όχι μόνο προς τους εργαζόμενους αλλά και προς τρίτους. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία υπερβαίνουν τα οκτώ (8) εκ. ευρώ, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο και για σημαντικής έκτασης οφειλές προς το Δημόσιο οι οποίες πάντως δεν φαίνεται να έχουν ενεργοποιήσει τις φορολογικές αρχές.

Η κατάσταση περιπλέκεται ακόμα περισσότερο αν ληφθεί υπό όψιν ότι η εταιρία έλαβε ετεροχρονισμένα από ευρωπαϊκά κονδύλια, χρήματα για επενδύσεις που είχε πραγματοποιήσει για δημιουργία εκτυπωτικής μονάδας. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι ήδη υπάρχουν καταδικαστικές αποφάσεις για οφειλές προς Ταμεία εναντίον των δύο υπευθύνων της εταιρίας κατά το νόμο Δημητρίου Καλοφωλιά και Γεωργίου Καλοφωλιά.
---
---
*

... παραίτηση Κουβουτσάκη από το ΔΟΛ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Παραιτήθηκε
ο Π. Κουβουτσάκης
από το ΔΟΛ !

Την παραίτηση του από το ΔΟΛ υπέβαλε σήμερα ο Π. Κουβουτσάκης. Ο ισχυρός άνδρας του δημοσιογραφικού οργανισμού που είχε το επάνω χέρι στις μαζικές απολύσεις από τα Μέσα του ΔΟΛ, επέλεξε και αυτή τη φορά τη λίστα των απολύσεων. Και ενώ αυτές ξεκίνησαν από το απόγευμα, στα τμήματα ατελιέ των “Νέων”, ο συνεργάτης του Π.Ψυχάρη υπέβαλε την παραίτηση του. Κατά πληροφορίες της στήλης δεν έγινε αποδεκτή η λίστα των απολύσεων που αποφάσισε από το ιντερνετικό τμήμα του ΔΟΛ. Από νωρίς είχαν βγει οι πληροφορίες για 70 συνολικά απολύσεις ως το τέλος του έτους.
---
---
*

... ΔΟΛ - νέος γύρος σφαγής των αμνών ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Πενήντα νέες απολύσεις στον ΔΟΛ...

Ακούει κανείς;
ΕΣΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΠΗΕΑ... 


Με απολύσεις εργαζόμενων στο ατελιέ της εφημερίδας "Τα Νέα" άρχισε ο νέος γύρος απολύσεων στον ΔΟΛ. Ο γκαλερίστας Κουβουτσάκης και νέος σύμβουλος του Σταύρου Ψυχάρη εξακολουθεί να ΄χει τον πρώτο λόγο(;) στις «εκκαθαρίσεις» προσωπικού.

Ηδη πολλοί εργαζόμενοι ειδοποιήθηκαν να επισκεφτούν το λογιστήριο. Μεταξύ των άλλων, οι υπεύθυνοι του ατελιέ του 4ου ορόφου της Μιχαλακοπούλου καθώς και μια δακτυλογράφος. Απολύσεις έγιναν και στο αποδεκατισμένο ατελιέ του "Βήματος" στο πλαίσιο της «ενοποίησης τμημάτων».

Χθες στους διαδρόμους της Μιχαλακοπούλου κυκλοφορούσαν φήμες από τους προϊσταμένους, που έκαναν λόγο για 70 απολύσεις. Σήμερα οι αριθμοί άλλαξαν και όπως ακούστηκε θα γίνουν περί τις 50 απολύσεις εργαζομένων: 25 σήμερα και αύριο (Παρασκευή) και άλλες 25 την Δευτέρα...

Y.Γ.: Γράφουμε για τις δεκάδες απολύσεις λες και είναι... φασόλια κι όχι εργαζόμενοι που κατά δεκάδες πετιούνται στο δρόμο... Και μέχρι στιγμής δεν έχει ανοίξει μύτη...
---
---
*

... 48ωρη στον "Επενδυτή" ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

48ωρη απεργία στην εφημ. "Επενδυτής"


ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (ΕΣΗΕΑ)
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ (ΕΣΠΗΤ)
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (ΕΠΗΕΑ)
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (ΕΤΗΠΤΑ)

Ανακοίνωση

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Σ.Η.Ε.Α., της Ε.Σ.Π.Η.Τ., της Ε.Π.Η.Ε.Α και της Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α. αποφάσισαν την κήρυξη 48ωρης απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς Τύπου, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ» από τις 06.00 π.μ. της Δευτέρας, 2 Δεκεμβρίου 2013 έως τις 06.00 π.μ. της Τετάρτης, 4 Δεκεμβρίου 2013.

Τα Δ.Σ. των Ενώσεων κηρύσσουν την παραπάνω απεργία διαμαρτυρόμενα για την παράνομη και καταχρηστική συμπεριφορά της εργοδοσίας της εταιρείας DBAS (με συνιδιοκτήτες τους Δημήτρη Μπενέκο και Αλέξη Σκαναβή) απέναντι στους εργαζόμενους, στους οποίους οφείλονται οι δεδουλευμένες αποδοχές.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

... ΔΟΛ και "Πήγασος" εις σάρκαν μίαν(;) ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Περιμένουν το ΟΚ του κυρ Γιώργου
για τη συγχώνευση του Πήγασου με τον ΔΟΛ


Στο προσκήνιο έρχεται και πάλι το θέµα της συγχώνευσης Πήγασου - ∆ΟΛ. Ο Σταύρος Ψυχάρης, µετά τη συνάντησή του µε τον Βαρδή Βαρδινογιάννη (για το Mega), είχε τετ-α-τετ και µε τον Φώτη Μπόµπολα, θέτοντας επί τάπητος την επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών. Σύµφωνα µε το σκεπτικό του, µια τέτοια κίνηση θα µπορούσε να αποδειχθεί ευεργετική για την εξυγίανση των δύο πάλαι ποτέ κραταιών εκδοτικών µαγαζιών και να εξασφαλίσει προοπτική για το µέλλον.

Το µοντέλο που τοποθετεί ως βάση στην όλη συζήτηση η πλευρά Ψυχάρη προβλέπει κατάργηση των περιοδικών των δύο οµίλων και των ζηµιογόνων εκδόσεων, όπως π.χ. η «Ηµερησία», καθώς και αναστολή της λειτουργίας του «Βήµα» FM.

Οπως αναφέρει το SECRET της εφημερίδας Παραπολιτικά, ο Φώτης Μπόµπολας έχει ήδη συµφωνήσει µε το σενάριο συγχώνευσης ∆ΟΛ - Πήγασου και µάλιστα, όπως λένε οι γνωρίζοντες, οι εξελίξεις θα τρέξουν πολύ γρήγορα, αφού ουσιαστικά εκκρεµούν µόνο τα τυπικά. Πάντως, για να µπει το νερό στ’ αυλάκι, θα πρέπει πρώτα να δώσει τη συγκατάθεσή του ο ίδιος ο Γιώργος Μπόµπολας, κάτι που, αν συµβεί, θα σηµάνει αυτόµατα και την επισηµοποίηση της συµφωνίας.

Την ίδια ώρα, ο Φώτης Μπόµπολας δεν κρύβει στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του την πρόθεση να µειώσει ακόµη περισσότερο το λειτουργικό κόστος του Πήγασου, ενώ εξετάζει το ενδεχόµενο εισόδου στρατηγικού επενδυτή τόσο στο Mega όσο και στην «Ιριδα»
---
---
*

... οι αφερέγγυοι κύριοι Μπενέκος και Σκαναβής ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

"Δεσμεύθηκε" για μη πληρωμή μισθών
και μειώσεις ο Αλ. Σκαναβής στον Ε.Τ

Καμία δέσμευση για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του "Ελεύθερου Τύπου", νέες μειώσεις εργασιακού κόστους έως και 30%, απολύσεις και πιθανή "συγχώνευση με άλλο ΜΜΕ".

Αυτές ήταν με λίγα λόγια οι επίσημες ανακοινώσεις του εκδότη του "Ελεύθερου Τύπου" Αλέξη Σκαναβή προς τους εργαζόμενους που ζητάνε τα χρήματά τους. Η ευθύνη μεταξύ άλλων, επιρρίφθηκε από τον εκδότη στον έτερο εκδότη Δημήτρη Μπενέκο!

Το ψήφισμα των εργαζομένων στον "Ελεύθερο Τύπο", που ζητάνε καταρχήν νέα δέσμευση για την τήρηση χρονοδιαγράμματος εξόφλησης των χρωστούμενων:

* Στις 20 Νοεμβρίου ο ένας εκ των ιδιοκτητών της εφημερίδας, «Ελεύθερος Τύπος», κ. Αλέξης Σκαναβής, προέβη με πρωτοβουλία του σε ενημέρωση των εργαζομένων, μετά την ένταση που είχε δημιουργηθεί και παραμένει σχετικά με τις καθυστερήσεις της καταβολής των μισθών, καθώς και για τα νέα σχέδια που έχει η ιδιοκτησία για το άμεσο μέλλον.

Περίπου πριν από δύο εβδομάδες, οι μέτοχοι της εταιρείας, στην οποία ανήκουν οι εφημερίδες, «Ελεύθερος Τύπος» και «Επενδυτής», κ.κ. Α. Σκαναβής και Δ. Μπενέκος, προέβησαν ενώπιον των εργαζομένων στη δήλωση, ότι σκοπεύουν να «πάνε σε επιχειρηματικό διαζύγιο», και, ως εκ τούτου, ο μεν «Ελεύθερος Τύπος» θα έχει ιδιοκτήτη/εκδότη τον κ. Σκαναβή, ο δε «Επενδυτής», τον κ. Μπενέκο. Δεδομένου ότι ακόμα δεν έχει επέλθει τυπικά το οριστικό «διαζύγιο» μεταξύ τους, και ανεξαρτήτως εάν το ιδιοκτησιακό καθεστώς συνεχίσει ως έχει σήμερα ή αλλάξει, θεωρούμε ότι οι ανακοινώσεις που έγιναν στις 20/11/2013, εκφράζουν το σύνολο της ιδιοκτησίας.

Οι βασικές θέσεις της ενημέρωσης και των ανακοινώσεων του κ. Σκαναβή, σύμφωνα με όσα είπε ενώπιον της συντριπτικής πλειονότητας των εργαζομένων, συνοψίζονται στα εξής:

1. Δεν δεσμεύθηκε να καταβάλει σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα τα οφειλόμενα δεδουλευμένα προς τους εργαζόμενους πέραν το ότι θα εξοφλήσει το δεύτερο 15θήμερο του Σεπτεμβρίου μέχρι το τέλος Νοεμβρίου. Να σημειωθεί ότι ήδη, οι καθυστερήσεις στην καταβολή μισθών βρίσκονται στον δεύτερο μήνα. Επίσης, στους αμειβόμενους με δελτίο παροχής υπηρεσιών (“μπλοκάκια”), οι καθυστερήσεις κυμαίνονται στους 5 με 6 μήνες. Αντίστοιχες μεγάλες καθυστερήσεις, παρατηρούνται στην καταβολή της αμοιβής για την εργασία της Κυριακής.

2. Δήλωσε πως η ιδιοκτησία θα “προσπαθήσει” να μειώσει τον χρόνο των καθυστερήσεων, ούτως ώστε, στο τέλος του έτους να χρωστάει στους εργαζόμενους 2 μισθούς. Ωστόσο, δεν δεσμεύθηκε ρητά..

3. Έκανε λόγο για σημαντικά οικονομικά προβλήματα της εταιρείας, τα οποία, όπως είπε, οφείλονται κατά 50%-70% στην γενικότερη οικονομική κρίση, και κατά 30%-50% στην διαχείριση εκ μέρους της ιδιοκτησίας. Εμμέσως πλην σαφώς, η ευθύνη επιρρίφθηκε στην συνιδιοκτησία για λανθασμένες επιχειρηματικές επιλογές και για μεμονωμένα -κάτι όμως που δεν αφορά την πλειονότητα των εργαζομένων- “φουσκωμένα” μισθολόγια. Ανέφερε πολλές φορές ότι οι εργαζόμενοι ουδεμία ευθύνη έχουν γι' αυτή την κατάσταση.

4. Ανακοίνωσε ως σχέδιο για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων που βιώνει η εταιρεία, την μείωση του κόστους στις προσφορές και την μείωση των μισθών των εργαζομένων, ενώ δεν απέκλεισε και απολύσεις. Ειδικότερα, έκανε λόγο για μείωση της τάξης του 11% με 15% (επί των καθαρών αποδοχών), αλλά σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του μίλησε για μείωση του κόστους εργασίας περίπου κατά 25% με 30%.

Να σημειωθεί ότι πέρυσι, οι εργαζόμενοι στον ΕΤ υπέστησαν μειώσεις κατά μέσο όρο της τάξης του 8%, επί των βασικών αποδοχών, όπως αυτές οριζόταν το 2009 στη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Να προστεθεί επίσης, ότι, εδώ και δύο χρόνια, παρά την δέσμευση της ιδιοκτησίας, ότι θα τους καταβληθούν “έναντι” για επιπλέον εργασία τους για την έκδοση των φύλλων και εκδόσεων της Κυριακής, αυτό ουδέποτε έγινε.

5. Ανέφερε ως ένα “υποθετικό” σενάριο, το ενδεχόμενο να “συνδεόταν” ο Ελεύθερος Τύπος με κάποια άλλη μεγάλη εταιρεία ΜΜΕ. Κάτι που, ουσιαστικά, θα σήμαινε το πέρασμα του ελέγχου της εφημερίδας σε άλλα χέρια, και την θεαματική κατάργηση θέσεων εργασίας που θα προέκυπτε ως αποτέλεσμα της συγχώνευσης.

Μετά από αλλεπάλληλες γενικές συνελεύσεις και καθυστερήσεις στην καταβολή των μισθών έχει καταστεί πλέον σαφές και μεταξύ των εργαζομένων των δύο εφημερίδων, αλλά και προς τη διεύθυνση και την εργοδοσία μέσω των εκπροσώπων ότι:

α) Πολλοί συνάδελφοι αδυνατούν να καλύψουν ακόμα και τα έξοδα μετακίνησής τους προς την εφημερίδα. Δυσκολεύονται ακόμη και να πάνε για ρεπορτάζ γιατί δεν έχουν χρήματα.

β) Οι οικογενειακές οφειλές τους πνίγουν.

γ) Σε πολλά νοικοκυριά υπάρχουν απολυμένα μέλη οικογενειών, και έτσι ο μοναδικός μισθός που μπαίνει, είναι του εργαζόμενου στην εφημερίδα.

δ) Ειδικά οι αμειβόμενοι με δελτίο παροχής υπηρεσιών (“μπλοκάκια”) φυτοζωούν και δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες τους. Υπάρχουν αμειβόμενοι με μπλοκάκια που δεν έχουν δεύτερη δουλειά και φτάνουν στο σημείο να επαιτούν 3 και 5 ευρώ από συναδέλφους τους για να καλύψουν το φαγητό της ημέρας.

Κατόπιν αυτή της εκατέρωθεν ενημέρωσης και μετά τη γενική συνέλευση που ακολούθησε τις ανακοινώσεις του κ. Σκαναβή, οι εργαζόμενοι του «ΕΤ» και του «ΤτΚ» αποφασίσαμε τα εξής:

Ζητούμε από την εργοδοσία να τηρήσει την προηγούμενη δέσμευσή της ότι μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου τα χρωστούμενα στα μισθολόγια δεν θα υπερβαίνουν τους δύο μήνες. Αυτό σημαίνει ότι εντός του Δεκεμβρίου θα πρέπει να καταβληθούν εκτός του επιδόματος άδειας και Δώρο Χριστουγέννων, ένας μισθός ακόμη. Ο μισός μισθός θα πρέπει να πληρωθεί στο πρώτο 15μερο του Δεκεμβρίου και ο υπόλοιπος μέχρι το τέλος του έτους. Αναφορικά με τα “μπλοκάκια” θα πρέπει στο τέλος του Δεκεμβρίου τα χρωστούμενα να μην υπερβαίνουν τους δύο μήνες. Επίσης στο τέλος Φεβρουαρίου τα χρωστούμενα να έχουν κατέβη στον ένα μήνα. Δηλαδή να οφείλεται μόνο ο μισθός Φεβρουαρίου.

Σε περίπτωση που δεν γίνουν τα παραπάνω, οι εργαζόμενοι έχουμε πάρει απόφαση για επαναλαμβανόμενες απεργίες από την επόμενη της ημέρας που δεν θα ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας.

- Ζητούμε σαφές χρονοδιάγραμμα από την εργοδοσία για το πότε θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα.

- Κατάθεση, εντός της ερχόμενης εβδομάδας, των σχεδίων της ιδιοκτησίας-διεύθυνσης της εφημερίδας –όπως άλλωστε δεσμεύτηκε ο ίδιος ο κ. Σκαναβής δημόσια στις 20 Νοεμβρίου - προκειμένου να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι σε όλες τις λεπτομέρειες για την πολιτική που προτίθενται να ακολουθήσουν σχετικά με μισθούς και κόστος εργασίας.

Καθιστούμε σαφές στην εργοδοσία ότι δεν θα δεχθούμε καμία εφαρμογή αλλαγών αν προηγουμένως δεν έχουν καταβληθεί τα οφειλόμενα σε εργαζόμενους με μισθολόγιο ή με μπλοκάκι.

Δεν δεχόμαστε συρρίκνωση της εφημερίδας με απολύσεις και νέες περικοπές μισθών και
αν η ιδιοκτησία και η διεύθυνση προβούν σε μονομερείς ενέργειες επιβολής σχεδίου για αλλαγή των εργασιακών σχέσεων και σε πιέσεις για υπογραφή νέων ατομικών συμβάσεων χωρίς να έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα θα υπάρξει άμεση αντίδραση και αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Το ίδιο θα ισχύσει και σε περίπτωση που η εργοδοσία αποφασίσει να εφαρμόσει το σενάριο περί πρόσδεσης του «Ελεύθερου Τύπου» στο άρμα άλλων εκδοτικών συγκροτημάτων που θα πλήξουν τις θέσεις εργασίας την δημοσιογραφική ανεξαρτησία, την ιστορική πορεία της εφημερίδας και θα την καταστήσει «θυγατρική» των μεγάλων εκδοτικών κέντρων της διαπλοκής.

- Καλούμε τις Ενώσεις να ζητήσουν άμεσα εξηγήσεις από την ιδιοκτησία της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» για τα βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα σχέδιά της, καθώς και για τις καταβολές των δεδουλευμένων μας.

Κοινοποιείται
στα Διοικητικά Συμβούλια
ΕΣΗΕΑ - ΠΟΕΣΥ - ΕΤHΠΤΑ - ΕΠΗΕΑ
---
πηγή: 
http://greektv-com.blogspot.gr
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*