Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

... όχι στα δουλεμπορικά γραφεία εργασίας ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ 

Ανακοίνωση - Πρόσκληση

Απευθυνόμαστε σε όλους τους εργαζόμενους που προσφέρουν εξαρτημένη εργασία στο χώρο των πρακτορείων Τύπου, ανεξάρτητα από τον εργοδότη και την σχέση εργασίας. Τους εργαζόμενους στην ΑΡΓΟΣ Νετ, στην ΑΡΓΟΣ – ΕΥΡΩΠΗ, και αυτούς που εργάζονται σε διάφορους εργολάβους.

Ξέρουμε ότι είστε οι πιο σκληρά εργαζόμενοι και εκμεταλλευόμενοι, καθώς δεν έχετε στοιχειώδη εργατικά δικαιώματα. Εργάζεστε χωρίς ωράρια, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις και πολλές φορές απλήρωτοι και χωρίς ασφάλιση. Σας χρησιμοποιεί η εργοδοσία ως φόβητρο για τους εργαζόμενους με μόνιμη και σταθερή δουλειά και σαν ανταγωνιστές.

Αρνούμαστε να αποδεχθούμε ότι θα υπάρχουν πολλών ταχυτήτων εργαζόμενοι στον ίδιο εργασιακό χώρο. Το Σωματείο μας παίρνει από θέση αρχής κατηγορηματικά αντίθετη στάση στα σύγχρονα δουλεμπορικά γραφεία που λειτουργούν ως ο Δούρειος Ίππος της εργοδοσίας απέναντι στα εργατικά δικαιώματα. Αυτά τα γραφεία είχαν νομοθετηθεί, με τις ευλογίες της ΕΕ, από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ & ΝΔ και είχαμε πάρει από τότε ξεκάθαρη θέση ενάντια στην σύγχρονη σκλαβιά.

Ήδη, εφαρμόζοντας απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης, έχουμε ξεκινήσει την διαδικασία αλλαγής του καταστατικού, προκειμένου να καλύπτουμε και συνδικαλιστικά όλους τους εργαζόμενους στα πρακτορεία Τύπου, ανεξάρτητα από τον εργοδότη.

Σας καλούμε από τώρα να στηρίξετε αυτήν την προσπάθεια και να έρθετε σε επαφή με το Σωματείο μας, προκειμένου να παλέψουμε από κοινού τα μεγάλα προβλήματα όλων των εργαζομένων του χώρου μας και όχι μόνο.

Για να υπογράψουμε ΣΣΕ,
για να σταματήσει η απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου