Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

... ΕΤΕΡ - όχι στο νόμο της ζούγκλας ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ο κοινωνικός αυτοματισμός,
η ανέχεια και η απελπισία
είναι τα όπλα των εργοδοτών

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕΡ μετά τις τελευταίες κινητοποιήσεις του κλάδου μας στους ραδιοσταθμούς PEPPER, 88,6 και SFERA στέλνουμε θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στα μέλη μας απεργούς εκεί και τους τονίζουμε ότι η ΕΤΕΡ και τα στελέχη της με κάθε μέσο θα υπερασπιστούμε τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, το θεσμό του ΣΕΠΕ και του ΟΜΕΔ. Ο νόμος της ζούγκλας όπου μας έχουν ήδη ρίξει εργοδότες και κυβέρνηση δεν πρόκειται, τουλάχιστον σε ό, τι μας αφορά, να επικρατήσει. Δίνουμε σκληρό αγώνα γι’ αυτό και πληρώνουμε βαρύ τίμημα. Όμως αυτό δεν μας πτοεί. Ξέρουμε πως όλοι μαζί θα καταφέρουμε τελικά να κάνουμε παρελθόν τα μνημόνια και τις αποφάσεις που μέσα σε τέσσερα χρόνια μετέτρεψαν τον τόπο μας σε αποικία και τις ζωές μας σε ερείπια.

Οι λογικές του κοινωνικού αυτοματισμού και του κανιβαλισμού δεν έχουν θέση ανάμεσά μας. Τα λέμε αυτά γιατί κυβερνώντες, εργοδότες αλλά και κάποιοι όψιμοι καρεκλοκένταυροι πιστεύουν ότι καθήμενοι σε μια διευθυντική καρέκλα μπορούν να διαλύουν σωματεία, να αλλοιώνουν συνειδήσεις, να απειλούν εργαζόμενους, να βγάζουν φετφάδες ότι δεν χρησιμοποιούν μέλη της ΕΤΕΡ, επειδή όταν είμαστε απλήρωτοι ή απολύονται συνάδελφοί μας απεργούμε, να χτίζουν τα διευθυντικά τους όνειρα πάνω στην ανέχεια των ανέργων της ΕΤΕΡ και των εργαζομένων της ΕΡΤ. Φαίνεται πως στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας από όπου προέρχονται , τα πάντα ξεχνιούνται πολύ γρήγορα. Κι οι άνθρωποι με κοντή μνήμη έχουν μία μόνο κατάληξη: κάποια στιγμή να κάνουν αυτά για τα οποία χθες κατηγορούσαν άλλους ότι τους έκαναν.

Πολλά λόγια δεν χρειάζονται ούτε και ταιριάζουν στις σημερινές, τραγικές συνθήκες. Θυμίζουμε απλώς σε κάθε ενδιαφερόμενο, κοντυλοφόρο ή ματσουκοφόρο, που εκτελεί έργο σπίλωσης και αποκλεισμού της Ένωσής μας και των στελεχών ή μελών μας, ότι γνωριζόμαστε όλοι πολύ καλά στο χώρο και ότι το ψέμα, η συκοφαντία και η αντεργατική αρθρογραφία και συμπεριφορά έχουν πάντα κοντά ποδάρια.

Tο Διοικητικό Συμβούλιο
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου