Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

... μπαλάκι ο "ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ" ...

*
Aνασυγκρότηση
***
*

Μπενέκος: Να εκχωρηθεί
ο τίτλος του “Επενδυτή” στους εργαζόμενους


Πρόταση Μπενέκου στους εργαζόμενους του “Επενδυτή” για την εκχώρηση του τίτλου της εφημερίδας.


Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δ. Μπενέκος, απαντώντας σε πρόταση του Α. Σκαναβή για την επανέκδοση της εφημερίδας, εισηγείται "τη μακροχρόνια εκχώρηση του δικαιώματος χρήσης των τίτλων στους εργαζόμενους" με ενοίκιο προς την ιδιοκτήτρια DBAS, το οποίο θα συμφηψίζεται ή θα εκπίπτει από τις υφιστάμενες οφειλές της.
---
πηγή: http://www.typologies.gr/
---
Η επιστολή του Μπενέκου προς τους εργαζόμενους:

«´Εχοντας ενημερωθεί και μελετήσει τη συζήτηση του κ. Σκαναβή με τους εργαζόμενους του Επενδυτή, για τυχόν επανέκδοση της εφημεριδας, θέλω να σας δηλώσω τα παρακάτω:

1. Η πρόταση με βρίσκει κάθετα αντίθετο, αφού τη θεωρώ οικονομικά, εκδοτικά και δημοσιογραφικά επικίνδυνη.

Κατά την γνώμη μου θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την ήδη τραγική οικονομική κατάσταση της εταιρείας, θα διευρύνει τις υποχρεώσεις προς τους εργαζόμενους και εντέλει θα απαξιώσει πλήρως και οριστικά την όποια αξία και κύρος του ονόματος της εφημερίδας.

2. Παίρνοντας υπόψη τη δεινή οικονομική θέση των εργαζομένων και την ανάγκη 
"κάτι να γίνει", προτείνω την μακροχρόνια εκχώρηση του δικαιώματος χρήσης των τίτλων στους εργαζόμενους (πιθανόν σε εταιρικό τους σχήμα, σε φυσικά πρόσωπα ή ό,τι άλλο αποφασίσουν) με αντάλλαγμα που πιθανόν να έχει την μορφή μικρού μηνιαίου "μισθώματος-τιμήματος", το οποίο είτε θα καταβάλλεται στην DBAS, είτε θα συμψηφίζεται και θα εκπίπτει από τις υφιστάμενες οφειλές προς αυτούς (τους εργαζομένους).

Προφανώς μια τέτοια διαδικασία, αν υπάρξει καταρχήν συμφωνία (Σκαναβή) και ενδιαφέρον (εργαζομένων) θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα.

Ευχαριστώ
Δημήτρης Μπενέκος»
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου