Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

... πανικός στους συστημικούς εκδότες ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Ο κυρ-Σταύρος όμως το έλαβε το δανειάκι...
Θα καταρρεύσει
το 50% των επιχειρήσεων ΜΜΕ
αν δεν δανειοδοτηθούν


Η φράση «Τέλος το ρευστό από τις τράπεζες, αναζητήστε άλλες πηγές χρηματοδότησης» που εκστόμισε ο κεντρικός τραπεζίτης, Γ. Προβόπουλος στην ομιλία του σε ημερίδα που διοργάνωσε ο ΣΕΒ στα μέσα της περασμένης εβδομάδας, έχει σπείρει τον πανικό στους κόλπους των εκδοτών. Μπορεί ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος όταν δήλωσε τα παραπάνω να μην έκανε ευθεία αναφορά στις επιχειρήσεις ΜΜΕ, αλλά τις συμπεριέλαβε, με αποτέλεσμα οι εμπλεκόμενοι να λάβουν το μήνυμα και να χάσουν τον ύπνο τους!

Η σαφής προτροπή του κεντρικού τραπεζίτη προς τους έλληνες επιχειρηματίες, είναι ενδεικτική της κατάστασης και κυρίως των προθέσεων των τραπεζών, ενώ αν αποκωδικοποιηθεί σωστά, μοιραία οδηγεί στο αυτονόητο συμπέρασμα ότι οι μισές επιχειρήσεις MME ενδεχομένως αναγκαστούν να κατεβάσουν ρολά. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η πλειοψηφία των ΜΜΕ και κυρίως των παραδοσιακών, χωρίς χρηματοδότηση δύσκολα θα καταφέρουν να συντηρηθούν.

Το καμπανάκι Προβόπουλου, αφορά τα μεγάλα «μαγαζιά», όπως είναι ο ΔΟΛ, ο ΠΗΓΑΣΟΣ, το MEGA, καθώς επίσης και μικρότερα, όπως ορισμένα κυριακάτικα φύλλα που αναγκάστηκαν τα προηγούμενα χρόνια να απευθυνθούν στην τραπεζική αγορά για στήριξη και σήμερα δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις υψηλές δόσεις που έχει επιβάλλει ο υπέρογκος δανεισμός.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου