Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

... ανασυγκροτημένες ειδήσεις 26/3 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Η νέα εταιρεία του “Ελεύθερου Τύπου”

Σε «ΗΜΕ.ΠΕΤ ΑΕ» μετονομάστηκε η εταιρεία «Ελεύθερος Τύπος εκδοτική ΑΕ», η οποία ανέλαβε την έκδοση του «Ελεύθερου Τύπου» υπό τον Αλέξη Σκαναβή. Η εταιρεία ιδρύθηκε ως «Ελεύθερος Τύπος Εκδοτική» με διακριτικό τίτλο «Ελεύθερος Τύπος ΑΕ» το Δεκέμβριο του 2011, με την εισφορά μιας άλλης ανώνυμης εταιρείας της «Ελεύθερος Τύπος ΑΕ» η οποία προήλθε από τη διάσπαση της «DBAS Εκδοτική».

Έκλεισαν, αλλά δεν πτωχεύουν

Ανοιχτές παραμένουν οι υποθέσεις λουκέτου και αναζήτησης ευθυνών σε δύο εφημερίδες που τους έβαλαν λουκέτο οι ιδιοκτήτες τους, αφήνοντας τους εργαζομένους χωρίς αποζημιώσεις και χωρίς να έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα τους.

Την περασμένη εβδομάδα απορρίφθηκε το αίτημα πτώχευσης της εταιρείας Μακεδονικές Εκδόσεις του Δημήτρη Ρίζου, που εξέδιδε έως τον Δεκέμβριο του 2012 τον «Αδέσμευτο Τύπο».

Η δεύτερη εφημερίδα που δεν κατάφερε να πτωχεύσει είναι η «Απογευματινή» του Κώστα Σαραντόπουλου, ο οποίος κατέθεσε το αίτημα πτώχευσης τρεις φορές.

Η υστέρηση στα διαφημιστικά έσοδα «πνίγει» το Mega

Αμφιβολίες για τη δυνατότητα της Τηλέτυπος να συνεχίσει την επιχειρηματική δραστηριότητα εντός της χρονιάς εκφράζουν οι ορκωτοί ελεγκτές της Τηλέτυπος (οικονομικές καταστάσεις χρήσης 2013) οι οποίοι ταυτόχρονα αρκούνται στην επισήμανση ότι δέχονται την θέση της εταιρίας πως κατά το παρελθόν οι ανάγκες για κεφάλαια καλύφθηκαν από αυξήσεις κεφαλαίων που κάλυψαν οι βασικοί μέτοχοι. Το πρόβλημα της εταιρίας δεν εστιάζεται μόνο στις υποχρεώσεις αποπληρωμής δανείων που φέτος φτάνουν τα 8,84 εκ ευρώ μόνο για δόσεις μακροπρόθεσμων υποχρεώσεων αλλά κυρίως στην αδυναμία του να «παρακολουθήσει» τη διαφημιστική αγορά.

Η Huffington Post στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο

Επιτυχημένος εφοπλιστής, «μπετ-ατζής» επιχειρηματίας και γνωστή τηλεπερσόνα εμπλέκονται στο εγχείρημα.

Δαιμόνια, πάμπλουτη και μία από τις επιδραστικότερες γυναίκες στον κόσμο, η Αριάννα Στασινοπούλου-Χάφινγκτον ανακοίνωσε τη δημιουργία της ελληνικής έκδοσής του Huffington Post, που θα λανσαριστεί από τον Σεπτέμβριο.

Μειώσεις και στην ΕΠΗΕΑ

Μείωση 15% στους μισθούς των εργαζομένων στην ΕΠΗΕΑ αποφάσισε η διοίκηση της συνδικαλιστικής ένωσης, προκαλώντας την άμεση αντίδραση των άλλων παρατάξεων, που της καταλόγισαν συμπεριφορά… εργοδοτών. Τα επιχειρήματα της διοίκησης του σωματείου είναι παρόμοια με αυτά των εκδοτών: μειώνονται τα έσοδα, δεν υπάρχουν δράσεις για αύξησή τους, άρα μειώνονται και οι μισθοί...
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου