Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

... ο άσχημος κύριος Τζιμ Μπουμέλα ...

*
Δημήτρης Τρίμης
***
*

... και ο ωραίος ως Άριος κ. Στ. Κασιμάτης

Το face control της «Καθημερινής»
Ο πρόεδρος της IFJ Τζίμ Μπουμέλα (στην ΕΣΗΕΑ, Παρασκευή, 14/3/14) - κατά τον αρθρογράφο της Καθημερινής, δεν είναι ένα “σοβαρό” πρόσωπο διότι …είναι άσχημος!
Δεν περιμένει κανείς από τον «Φαληρέα» (Στ. Κασιμάτη) της δεύτερης σελίδας της «Καθημερινής» να εκτιμά συνδικαλιστές δημοσιογράφους, οι οποίοι παίρνουν το αεροπλάνο κι έρχονται στην Ελλάδα για να υπερασπιστούν το δημοσιογραφικό δικαίωμα δημοσίευσης της «λίστας Λαγκάρντ» (υπόθεση Κ. Βαξεβάνη και περιοδικού HOT DOC). Ούτε βέβαια θα μπορούσε να κατηγορήσει κανείς τον χιουμορίστα εστέτ αρθρογράφο της «Καθημερινής» κ. Κασιμάτη ότι δεν εξέφρασε εγκαίρως, από τις 11 Ιουνίου 2013, τον πολιτικό του αποτροπιασμό για όσους, όπως ο Τζιμ Μπουμέλα, βρέθηκαν στο πλευρό των εργαζομένων στην ΕΡΤ και χαρακτήρισαν πραξικόπημα υπέρ της διαπλοκής το λουκέτο στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

Καμία έκπληξη λοιπόν για την προχθεσινή έκφραση αντιπάθειας του «Φαληρέα» προς τον Βρετανό πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (IFJ) Τζιμ Μπουμέλα, στην κυριακάτικη «Καθημερινή». Η ένστασή μου δεν εντοπίζεται, όμως, στη συντηρητική, «νεοφιλελεύθερη» πολιτική γραμμή της εφημερίδας, αλλά στο ήθος και τις μεθόδους που μετέρχεται ασκώντας την κριτική της στα πρόσωπα, ας πούμε, του αντίπαλου ρεύματος. Ο «Φαληρεύς» επιλέγει μια φωτογραφία του Τζίμ Μπουμέλα (ο οποίος δεν επελέγη βεβαίως πρόεδρος της IFJ για τη φωτογένειά του) με την ακόλουθη άθλια, δήθεν χιουμοριστική, λεζάντα: «Δεν ξέρω τι γνώμη μπορεί να έχετε για τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (IFJ). Πάντως, επειδή ο στόμφος του τίτλου υποβάλλει κάτι λαμπρό και σπουδαίο, να σας παρουσιάσω τον εικονιζόμενο Τζιμ Μπουμέλα, πρόεδρο της IFJ, ο οποίος πρέπει να είναι τόσο σημαντική προσωπικότητα ώστε συμμετείχε σε ημερίδα της ΕΣΗΕΑ στην Αθήνα, σχετικά με τον ναζισμό…».Τι θέλει να πει ο ποιητής της «Καθημερινής»; Πρώτον, ότι ο κ. Μπουμέλα είναι «κακομούτσουνος» και ότι δεν έχει αξία το τι είπε στη Διημερίδα της ΕΣΗΕΑ για τη δημιουργία ενός Διεθνούς Παρατηρητηρίου των ΜΜΕ (με τοπικές επιτροπές των δημοσιογραφικών Ενώσεων ανά χώρα) ως προς τον χειρισμό ειδήσεων και θεμάτων που σχετίζονται με το ρατσιστικό μίσος και τα εγκλήματα των ναζιστικών κομμάτων και οργανώσεων.Δεύτερον, ότι δεν έχει κανένα νόημα -κατά τον αρθρογράφο της «Καθημερινής»- η ίδια η εκδήλωση και οι απόψεις που ακούστηκαν επί του θέματος από μέλη της ΕΣΗΕΑ, εκπροσώπους της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, πανεπιστημιακούς από τα τμήματα ΜΜΕ, νομικούς, πολιτικούς όλων των κομμάτων (πλην της Χρυσής Αυγής, φυσικά), στελέχη αντιρατσιστικών οργανώσεων κοκ. Τρίτον, ότι ο κ. Μπουμέλα δεν μπορεί να είναι «σπουδαίο», ούτε «λαμπρό» πρόσωπο, εφόσον συμμετέχει σε δραστηριότητες της «ανυπόληπτης», όπως προκύπτει εκ του ύφους και συμφραζομένων του κ. Κασιμάτη, ΕΣΗΕΑ.

Και Τέταρτον, ότι ο ναζισμός ή είναι θέμα ήσσονος πολιτικής και κοινωνικής σημασίας και σε καμία περίπτωση η αντιμετώπισή του δεν πρέπει να απασχολεί τα ΜΜΕ, τους δημοσιογράφους και τις Ενώσεις τους, είτε ο χειρισμός από τα Media της ρατσιστικής και ναζιστικής δράσης και ιδεολογίας στην Ελλάδα είναι άψογος και δεν πέφτει λόγος σε κανέναν Μπουμέλα, σε κανένα Πανεπιστήμιο και σε καμιά ΕΣΗΕΑ…

Κατόπιν τούτων δεν μπορώ να αποφύγω τον πειρασμό να σας θυμίσω το άσβεστο μίσος του Ομίλου Αλαφούζου προς τα σωματεία του Τύπου και ιδίως την ΕΣΗΕΑ, που τόλμησαν να πείσουν αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια τους εργαζόμενους του Ομίλου να απεργήσουν κατά των απολύσεων και των εκβιαστικών μειώσεων των μισθών και των δικαιωμάτων τους. Κι αυτοί οι ντόπιοι συνδικαλιστές που αποφασίζουν τις απεργίες, αλλά και οι απεργοί της «Καθημερινής» και του «ΣΚΑΪ», είχαν κάτι αγριόφατσες και έναν λαϊκισμό, βρε παιδί μου, σαν τον… άσχημο Τζιμ Μπουμέλα, που μπορεί να δηλώνει Βρετανός και αντιφασίστας πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, αλλά -κ. Κασιμάτη, σημειώστε, για το επόμενο ρατσιστικό σας λιβελογράφημα- έχει μαροκινή, άρα μη άρια καταγωγή και ποιος ξέρει σε τι θεό πιστεύει, αν δεν είναι άθεος…
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου