Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

... η Λίνα Αλεξίου προκαλεί αναταράξεις ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Κυβέρνηση και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ
έκαναν την "διαρροή"
για την Λίνα Αλεξίου

Εκατοντάδες εκατομμύρια οφείλουν οι εκδότες και οι καναλάρχες στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, αρκετοί παρακρατούν παράνομα τις εισφορές των εργαζομένων και οι απολυμένοι της ΕΡΤ χάνουν ασφάλιστρα και αποζημιώσεις.

Ο Δήμος Αθηναίων αρνείται να στείλει στα δημοσιογραφικά ταμεία καταστάσεις με ασφαλιστικές εισφορές για τους εργαζόμενους στον "9,84" από τον Φεβρουάριο του 2012 και δεν ανοίγει μύτη για τη συμπεριφορά του Γ. Καμίνη.

Η υπόθεση «μαύρη τρύπα» στα δημοσιογραφικά ταμεία, συζητήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αλλά η αποκάλυψη - σοκ έγινε όταν η πρόεδρος υποχρεώθηκε να ομολογήσει:

«Από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ εστάλη ο φάκελος της αντιπροέδρου του ΕΣΡ Λίνας Αλεξίου σε υπουργικά γραφεία ή υπηρεσίες υπουργείων».

Το πρωτοφανές δήλωσε σήμερα, κατά την συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, η Μ. Αντωνιάδου, αναφερομένη σε τηλεφωνική της ενημέρωση από την πρόεδρο του Ταμείου Συντάξεων των δημοσιογράφων Γ. Αντωνοπούλου.

Με τον τρόπο αυτό επιβεβαιώνεται με το πλέον επίσημο τρόπο η διαρροή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας με το γνωστό πρωτοσέλιδο και το παρασκήνιο για την στοχοποίηση της αντιπροέδρου του ΕΣΡ Λ. Αλεξίου, καθώς και της βουλευτού Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Στις διαμαρτυρίες και τις καταγγελίες μελών του ΔΣ. για την κυβερνητική εμπλοκή, η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, επιχείρησε -στην απελπισία της- να υποβαθμίσει το θέμα, υποστηρίζοντας ότι δεν αποκλείεται ο φάκελος να εστάλη στο Νομικό Συμβούλιο Κράτους, χωρίς όμως να μπορεί να εξηγήσει:

# που ανακατεύεται και σε τι εμπλέκεται το νομικό συμβούλιο, επειδή συνήθως η διαβίβαση ερωτήματος γίνεται από την πολιτική ηγεσία του κάθε υπουργείου
# πως έχουν παραδοθεί σε ελεύθερη κυκλοφορία φάκελοι με ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα ασφαλισμένων
Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, μετά την επιστολή καταγγελία της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων, συνεδρίασε σήμερα και αποφάσισε:
# να αποσταλεί επιστολή διαμαρτυρίας στην πρόεδρο του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και να την καλεί να δώσει εξηγήσεις.
 # να καταγγελθεί ότι η διοίκηση του ταμείου αφήνει στο απυρόβλητο τους εργοδότες και προσπαθεί να φορτώσει τις αμαρτίες του Ταμείου στους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους.
# να δώσει στοιχεία για τις οφειλές όλων των εργοδοτών και τους λόγους για τους οποίους δεν εισπράττεται εργοδοτική εισφορά 7,5% από τα Κυριακάτικα φύλλα επί σειρά ετών.
# να ζητηθεί να γίνει έρευνα για την διαρροή και όσα ακολούθησαν.
# να επισημάνει ότι ευθύνεται το Ταμείο για το θέμα που δημιουργήθηκε, με αποτέλεσμα να υπάρξει διασυρμός 4ΟΟ συνταξιούχων συναδέλφων
# να καταγγείλει την στοχοποίηση της συναδέλφου Λ. Αλεξίου τον ενδεχόμενο δόλο στο χειρισμό της υπόθεσης, καθώς και τον διασυρμό των 400 συναδέλφων που "πληρώνουν" την ανικανότητα των κομματικών προέδρων στην ΕΣΗΕΑ και το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.
Άλλωστε όπως αναφέρεται στον κανονισμό της 1ης διεύθυνσης του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (πρώην ΤΣΠΕΑΘ)
« ..H προσαύξηση για το παιδί στη σύνταξη χορηγείται μέχρι τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας του παιδιού και επαναχορηγείται έως τη συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας του εφόσον σπουδάζει και προσκομίζεται κάθε έτος η απαιτούμενη από το νόμο βεβαίωση σπουδών. Σε περίπτωση μη προσκόμισης της ανωτέρω βεβαίωσης θα διακόπτεται η χορήγηση της προσαύξησης παιδιού στο τέλος του ακαδημαϊκού έτους…».

Γεγονός που αποδεικνύει ότι είναι ευθύνη του Ταμείου η παρακολούθηση και η καταβολή ή μη του συγκεκριμένου επιδόματος, στο οποίο άλλωστε είναι ενσωματωμένο το όποιο επίδομα τέκνων.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου