Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

... όμηροι των βοηθημάτων "αλληλεγγύης" ...

*
ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ
***
*

Οργάνωση του αγώνα από τα κάτω

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ο εκπρόσωπος της «Δημοσιογραφικής Συνεργασίας» για πολλοστή φορά έθεσε για συζήτηση το θέμα της οργάνωσης του αγώνα, με συγκεκριμένο διεκδικητικό πλαίσιο, για την απόσπαση μέτρων προστασίας των ανέργων του κλάδου, που μόνο για τα μέλη της ΕΣΗΕΑ αγγίζει τα 900 άτομα.

Φυσικά καμιά συζήτηση δεν οργανώθηκε, για άλλη μια φορά, με ευθύνη της κυβερνητικής - εργοδοτικής πλειοψηφίας στο Δ.Σ.

Είναι φανερό ότι θέλουν τον κλάδο όμηρο στα πενιχρά βοηθήματα «αλληλεγγύης», βλέπε ελεημοσύνης, από τα αποθεματικά των Ενώσεων.

Χρειάζονται εργαζόμενους εύκολα χειραγωγήσιμους όχι μόνο για τις εκλογικές ανάγκες των συνιστωσών της πλειοψηφίας αλλά κύρια στη στρατηγική της ΕΕ και των εργοδοτών που για να χρηματοδοτήσουν την δική τους αναιμική ανάπτυξη, όποτε και αν τους προκύψει, θέλουν ένα κίνημα υποταγμένο, που να πλειοδοτεί στην ιδέα του μικρότερου κακού και της ταξικής συνεργασίας.

Αυτή φαίνεται να είναι η γενική τους στρατηγική αφού και στην ΕΠΗΕΑ η πλειοψηφία του Δ.Σ. με ίδιας πολιτικής καταγωγής δυνάμεις στη σύνθεσή της (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ) δεν χάνει ευκαιρία να ενισχύει με επιδόματα ακόμα και απεργοσπάστες, με το δικαιολογητικό ότι αντιμετωπίζουν πολύμηνη καθυστέρηση πληρωμής (π.χ. εφημερίδα ΚΕΡΔΟΣ).

Απέναντι σε αυτή την κατάντια η μόνη ρεαλιστική λύση είναι η οργάνωση του αγώνα από τα κάτω. Ενός αγώνα που θα στοχεύει σε μέτρα για την αντιμετώπιση των πιο πιεστικών αναγκών των ανέργων σήμερα, ενώ ταυτόχρονα θα βάζει το ζήτημα της οριστικής κατάργησης της ανεργίας σαν φαινομένου σύμφυτου με το εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα.

Σε αυτό τον αγώνα είναι στρατευμένες όλες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, σε κάθε σωματείο του κλάδου.

Οργανώνουμε την πάλη μας, διεκδικούμε :
  • Επίδομα ανεργίας τουλάχιστον 600 € για όλη την περίοδο της ανεργίας.
  • Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος, χωρίς καμιά επιβάρυνση των ανέργων
  • Δωρεάν νοσηλεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς προϋποθέσεις για όλο το διάστημα της ανεργίας
  • Μέτρα ανακούφισης της ζωής των ανέργων με δικαίωμα στη δωρεάν μετακίνηση στις αστικές συγκοινωνίες και μειωμένα τιμολόγια ΔΕΚΟ
  • Προστασία από πλειστηριασμούς από οφειλές σε ΔΕΚΟ, Εφορία, Τράπεζες κλπ.
Για τη διεκδίκηση όλων των παραπάνω το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καλεί τους άνεργους ή σε επίσχεση ευρισκόμενους καθώς και τους εργαζόμενους του κλάδου να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση της 27 Μάρτη, ώρα 10.30 στην Ομόνοια με πορεία στο Υπουργείο Εργασίας, που διοργανώνουν τα ταξικά Συνδικάτα των Οικοδόμων, Κλωστοϋφαντουργίας-Ιματισμού-Δέρματος, Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, Μετάλλου, Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων και Ένωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου