Κυριακή 13 Απριλίου 2014

... ΔΟΛ - "Πήγασος", πόσο θ' αντέξει ο Γ. Μπόμπολας; ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Απάντηση
για συγχώνευση ΔΟΛ – ΠΗΓΑΣΟΥ



Οι συζητήσεις για συγχώνευση των δύο ομίλων γίνονται σε ανεπίσημο επίπεδο εδώ και μια τριετία. Πέρυσι πήραν επίσημη μορφή και μάλιστα οι δύο πλευρές έφτασαν μια ανάσα από τη συμφωνία και υπήρξαν και σχετικές ανακοινώσεις προς το χρηματιστήριο και τα ΜΜΕ.

Προφανώς οι τεχνικοί όροι στους οποίους αναφέρεστε είχαν ξεπεραστεί. Όπως άλλωστε αναφέρουμε και στην τελευταία μας ανάρτηση (και είμαστε και προσωπικά γνώστες αυτών των συζητήσεων) τόσο η τρόικα και η blackrock έχουν ευθαρσώς διαμηνύσει στα στελέχη των μεγάλων mediaκών ομίλων ότι πρέπει να συγχωνευθούν και αν το αποφασίσουν εκείνοι θα «διευκολύνουν» όπου και όπως μπορούν αυτή την εξέλιξη.

Η συγχώνευση πέρυσι δεν προχώρησε επειδή όπως είχε οργανωθεί η συμφωνία ο ΔΟΛ ήταν αυτός που θα απορροφούσε τον Πήγασο και την τελευταία στιγμή ο Γιώργος Μπόμπολας έκανε πίσω τόσο επειδή δεν ήθελε τελικά να αποχωριστεί το μιντιακό του δημιούργημα, αλλά και επειδή όπως λένε οι κακές γλώσσες, αν ζούσε ο Λαμπράκης μπορεί και τελικά να συμφωνούσε, αλλά του κακοφαινόταν πολύ ότι θα γινόταν «βασιλιάς» των ΜΜΕ στην Ελλάδα ο Ψυχάρης. Η οικογένεια Μπόμπολα άλλωστε με τις πολυσχιδείς επιχειρηματικές τους δραστηριότητες μπορούσε και μπορεί να χρηματοδοτεί τον ζημιογόνο Πήγασο.

Ομως η επαναφορά του θέματος γίνεται επειδή πλέον δεν είναι μόνο η οικονομική αιμορραγία, αλλά πλέον η ίδια η υπόσταση των δύο συγκροτημάτων. Δηλαδή το Έθνος πουλούσε περίπου 30 χιλιάδες φύλλα και τα ΝΕΑ τις καθημερνές περίπου 40 και το Σάββατο τα ΝΕΑ κυμαίνονταν από 60-80 χιλιάδες. Τώρα το Έθνος έχει φτάσει να πουλάει περί τις 6-8 χιλιάδες φύλλα Αθήνα-Πειραιά! και τα ΝΕΑ πέριξ των 13 χιλιάδων ενώ η Σαββατιάτικη έκδοση των ΝΕΩΝ κινείται πέριξ των 40 χιλιάδων. Η αθλητική του Πήγασου, το GOAL σε λίγο θα γράψει τριψήφια νούμερα στις κυκλοφορίες. Το ΒΗΜΑ έχει υποχωρήσει πολύ, ενώ το Εθνος της Κυριακής κινούνταν επί χρόνια σε χαμηλά ποσοστά και η προσφορά του Καζαντζάκη έφερε μια σημαντική άνοδο, αλλά κάποτε θα τελειώσει.

Συνεπώς δεν είναι μόνο θέμα οικονομικό πλέον αφού οι ιδιοκτήτες πια των δύο συγκροτημάτων βλέπουν να αιμορραγούν οικονομικά συνεχώς χωρίς να υπάρχει και ουσιαστικά αντικείμενο, δηλαδή παρέμβαση στην κοινωνία.

Πόσο θα αντέξει ακόμη ο Γ. Μπόμπολας στις πιέσεις των παιδιών του και ειδικά του Φώτη που διαβάζει πιο ψύχραιμα τα νούμερα;
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου