Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

... Αντωνιάδου - Μυλωνάς έσβησαν την απεργιακή φωτιά ...

*
Enimerosi24
***
*

Με μαγικό κόλπο έληξε
η απεργία στην "Ελευθεροτυπία"

Γαλάζιοι συνδικαλιστές εν δράσει

Κανονικά θα κυκλοφορήσει η «Ελευθεροτυπία» και η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία». Με … «μαγικό τρόπο», περίπου μία ώρα πριν αρχίσει η απεργία, όπως είχε αναγγελθεί να ξεκινήσει από τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής, σύμφωνα με τη σχετική απεργιακή ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ, η κινητοποίηση στην πολύπαθη εφημερίδα της Μίνωος τελικά για άλλη μια φορά ανεστάλη.

Αυτό έγινε με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς ωστόσο όχι μόνον να πάρουν έστω και ένα ευρώ οι εργαζόμενοι από τα έξι μηνιάτικα, που συνολικά τους οφείλονται, αλλά ούτε καν συγκεκριμένη υπόσχεση για την εξόφληση τους, από το νεόκοπο και όπως όλα δείχνουν παταγωδώς αποτυχημένο εκδότη της «τρίτης όψης» Χάρη Οικονομόπουλο.

Γ. Μυλωνάς
Το «μαγικό κόλπο» έγινε με μια επιταγή ύψους 60.000 ευρώ, (το ποσό δεν φτάνει για τη μισθοδοσία ούτε ενός μήνα), με ημερομηνία λήξης την Τετάρτη 30 Απριλίου 2014. Με αυτή την επιταγή, που οι εργαζόμενοι αμφιβάλλουν ότι έχει αντίκρισμα και σύντομα θα αποδειχτεί αν είναι αληθινή ή είναι πέτσινη, έσπευσε και … έπαιξε μπάλα, ο πρόεδρος της ΕΤΗΠΤΑ Γιώργος Μυλωνάς, γνωστός για τις σχέσεις του με τον κυβερνητικό συνδικαλισμό και τη ΝΔ, η Ένωση του οποίου, περιέργως πως δεν συμμετείχε εξ αρχής στην εξαγγελθείσα απεργία.

Ο ευτραφής συνδικαλιστής σε ρόλο «διεκδικητή» αλλά και «αβανταδόρου» εμφανίστηκε ότι παίρνει στα χέρια του την επιταγή, δήθεν για να διασφαλιστεί ότι το ποσό θα πάει σε πληρωμές των εργαζομένων, χωρίς να είναι σε θέση να βεβαιώσει ότι η επιταγή τελικά θα εξοφληθεί την Τετάρτη. Τον ένοιαζε όπως φαίνεται μόνον να σβήσει η απεργιακή φωτιά και βλέπουμε

Μ. Αντωνιάδου
Σε πιο έξυπνο ρόλο από την Αγγελική Γυπάκη, του ΔΣ ΕΣΗΕΑ, επίσης του κυβερνητικού συνδικαλισμού και της ΝΔ, που πήγε να σταματήσει την απεργία για τους ίδιους λόγους απλήρωτης εργασίας στον « Ελεύθερο Τύπο» και τα έβαλε με τους εργαζόμενους, με αποτέλεσμα να την ξεφωνίσουν δημοσίως, εμφανίστηκε στην «Ελευθεροτυπία» η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου, επίσης κυβερνητική συνδικαλίστρια της ΝΔ. Στάθηκε στο πλευρό του Γ. Μυλωνά και χωρίς να πει κουβέντα για εγγυήσεις πληρωμής από την εργοδοσία ουσιαστικά εξυπηρέτησε το όλο σχέδιο με την … «μαγική επιταγή» αλλά έριξε και μερικές κορώνες υπέρ των εργαζομένων για να μην εκτεθεί . Σε … στρατηγικό ρόλο και ο σύμβουλος του Χ. Οικονομόπουλου, ( ο οποίος επίσης έχει μακρά διαδρομή στη ΝΔ και δεν το κρύβει ότι είναι δεξιός) και ο παλιός δημοσιογράφος Γιώργος Μπέρτσος, (τι κρίμα! Τα στερνά τιμούν τα πρώτα) επίσης στέλεχος της ΝΔ, ο οποίος πανηγύριζε για την αναστολή της απεργίας με ύφος τύπου … το σχέδιο πέτυχε!

Με μία οριακή ψηφοφορία της πλάκας, οι εργαζόμενοι, που αναμφισβήτητα είναι υψηλού επιπέδου δημοσιογράφοι και τιμούν το επάγγελμα τους και τον τίτλο της ιστορικής εφημερίδας, αφού είδαν την κοροϊδία, που παίζονταν μπροστά στα μάτια τους σταμάτησαν την απεργία και βγάζουν κανονικά φύλλο, δίνοντας μήνυμα ότι δεν μπορεί να τους κοροϊδέψουν οι «τοκιστές», «σουλατσαδόροι» και οι «αβανταδόροι».

Περιμένουν όμως στη γωνία τόσο τον εκδότη, που δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του όσο και τους συνδικαλιστές του ξεπουλήματος…. Προφανώς το σίριαλ συνεχίζεται!
---
*

2 σχόλια:

  1. Στοιχειοθέτης - διαλυτής27 Απριλίου 2014 στις 1:33 π.μ.

    Είμαστε που είμαστε από χρόνια ξεπουλημένη συντεχνία ας μας εντάξουν στο ΤΑΙΠΕΔ να τελειώνουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ στοιχειοθέτης - διαλυτής ... σωστός ... αν και με το συγχωρεμένο(;) θα είχαμε καλύτερη τύχη ... σωστά;

      Διαγραφή