Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

... λέγε με ΑΝΤ1, Χούκλη, Ρογκάκο, Κούρο κ.λπ. ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Η ΕΣΗΕΑ για τα εκβιαστικά διλήμματα
που έθεσαν, παραμονή των εκλογών,
ΜΜΕ και δημοσιογράφοι


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαπίστωσε το λυπηρό φαινόμενο της συνειδητής επιλογής ορισμένων Μέσων και μεμονωμένων συναδέλφων να θέτουν έως και την ύστατη ώρα πριν την λαϊκή ετυμηγορία εκβιαστικά διλήμματα στους πολίτες με βάση εξόφθαλμα αστήρικτες πληροφορίες και εκτιμήσεις. Αναμένουμε συνεπώς από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να ασκήσει τις εξουσίες του ελέγχοντας, όπως έχει υποχρέωση, τα εμπλεκόμενα Μ.Μ.Ε.

Οι μεμονωμένες αυτές συμπεριφορές, εκτός του ότι στρέφονται ευθέως κατά των ίδιων των δημοκρατικών θεσμών, αποτελούν αναμφίβολα καταπάτηση και αγνόηση των κανόνων της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, τις οποίες δηλώνουμε ότι δεν θα αφήσουμε ούτε ανέλεγκτες, ούτε ατιμώρητες.

Υπενθυμίζουμε, τέλος, προς πάσα κατεύθυνση ότι η τήρηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ποιότητας της Δημοκρατίας. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να τις θέσει υπό αμφισβήτηση και για τον λόγο αυτό ζητάμε από το αρμόδιο Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της Ένωσής μας να μεριμνήσει, ώστε παρόμοια φαινόμενα να μην επαναληφθούν.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

1 σχόλιο:

  1. "Δεν θα επιτρέψετε ΤΙ????", αυτό που συμβαίνει κάθε μέρα όλη μέρα στα χουντοκάναλα όπου κάνουν καρριέρα η πλειοψηφία των μελών σας???
    Ποιός ναμίζετε σας ακούει ακόμη???
    Η αλήθεια πλέον είναι ότι δεν είστε επαγγελματίες δημοσιογράφοι, αλλά επαγγελματίες ΨΕΥΤΕΣ και επαγγελματίες ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ του Συστήματος που καταδυναστεύει τον Έλληνα Άγνωστο Πολίτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή