Τρίτη 6 Μαΐου 2014

... ΕΔΟΕΑΠ και Ελ. Σπανοπούλου μαινόμενη ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Οι απολύσεις
και οι προσλήψεις γιατρών
στον ΕΔΟΕΑΠ

της Ελένης Σπανοπούλου

Στη Δημοκρατία που σέβεται τον εαυτό της και τον πολίτη οι αποφάσεις της πλειοψηφίας είναι σεβαστές όταν δεν είναι παράνομες και καταχρηστικές. Η δε μειοψηφία οφείλει να ακολουθεί, με την προϋπόθεση ότι υπάρχει διαφάνεια, χρηστότητα, καλή πίστη και συνυπευθυνότητα.

Στον ΕΔΟΕΑΠ και στην περίπτωση των απολύσεων και των προσλήψεων γιατρών από τη Διοίκηση, όλα τα παραπάνω έχουν βάναυσα ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ.

Κατά τη ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ, αυτό που δεν κατάφεραν όλοι οι εχθροί του Ταμείου μας τα τελευταία 50 χρόνια, γιατί μας έβρισκαν πάντα ενωμένους στην υπόθεση της Υπεράσπισης του,

θα το καταφέρουν τώρα ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ και σε διατεταγμένη υπηρεσία οι παραταξιακοί συνδικαλιστές της Ακαδημίας και της Βουκουρεστίου. Απλοελληνικά, η παθογένεια του κατεστημένου ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ.

Η ψήφος των συναδέλφων μου με δεσμεύει στην εργασία, τη συνεργασία, αλλά και τον Αγώνα για την υπεράσπιση της Κοινωνικής μας Ασφάλισης. Ένα χρόνο τώρα προσπαθώ να συμμετέχω σε ένα σχήμα που, όμως, με προσβάλει βαθύτατα ως άνθρωπο, ως δημοσιογράφο, ως πολίτη και ως μέλος διοίκησης .

Επαναλαμβάνω, λοιπόν, ότι τα 6 νέα μέλη στο ΔΣ ήρθαν για να… τιμωρήσουν με το στανιό και να απαξιώσουν τον ΕΔΟΕΑΠ ΟΛΩΝ ΜΑΣ. ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ πια… Δεν έχει καμιά σημασία αν κάποιοι το κάνουν από άγνοια, ανικανότητα, ανευθυνότητα, από πρόθεση, ή είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία. Το αποτέλεσμα μετράει!

Γι αυτό δεν παραιτούμαι και δεν θα κουραστώ να προσπαθώ, όπου και όπως μπορώ, να συνεργάζομαι, αλλά και συνεχίζω να ενημερώνω υπεύθυνα, τεκμηριωμένα και δημόσια για τα θέματα του Ταμείου μας.

Οι άδικες και καταχρηστικές απολύσεις

Στην περίπτωση των πρόσφατων απολύσεων το ρουλεμάν της λάσπης και της εκδίκησης δούλεψε ξανά, μαζί με την άγνοια κανόνων διοίκησης, επικίνδυνη ανευθυνότητα και επιζήμιες πρακτικές.

Δεν ίσχυσε καν το δικαίωμα κρίσης των απολυθέντων, το τεκμήριο της αθωότητας και το ιερό δικαίωμα της απολογίας τους

Πρόκειται για εξόφθαλμη παράβαση του Μέτρου και των κανόνων Δικαίου που διέπουν κάθε πολιτισμένη κοινωνία…

Ανέμενα, ως όφειλα, την επίσημη ανακοίνωση για να τοποθετηθώ

και δηλώνω

ότι διαχωρίζω απολύτως τη θέση μου καταγγέλλοντας ως σαθρό και επιζήμιο για τον ΕΔΟΕΑΠ το σκεπτικό περί «κλονισμού εμπιστοσύνης», (!) που διατυπώθηκε προκειμένου να υποστηριχτούν οι παράτυπες, άδικες και, καταχρηστικές απολύσεις :

της Αρχιάτρου μας δρ Β. Σιατερλή,

των οφθαλμιάτρων μας κκ. Γ. Σουλιώτη, Δημ. Σμουστόπουλου και

του νοσηλευτή μας Παναγιώτη Καρακατσάνη.

Θλίβομαι για τον εξαναγκασμό σε παραίτηση ενός καθ όλα άξιου επιστήμονα, του παθολόγου Γεράσιμου Καρούσου.

Εκφράζω την απόλυτη εμπιστοσύνη μου σε όλους τους παραπάνω εργαζόμενους και αποδίδω σε άγνοια κινδύνου, αλλά και πιθανή υστεροβουλία τη στάση του ελεγκτή γιατρού κου Π. Ευαγγελινέλη, του μόνου από τους ανωτέρω που προσλήφθηκε επί προεδρίας μου

και έλαβε αποζημίωση χωρίς να τη δικαιούται αφού είχε, ήδη, παραιτηθεί για να ξεκινήσει την ειδικότητα του στον Ευαγγελισμό!

Καθένας τους θα υπερασπιστεί την τιμή και την υπόληψη του, αλλά και το δίκαιο του όπως και όπου εκείνος κρίνει. Τις συνέπειες αυτών των αποφάσεων, όμως, καλείται να πληρώσει το Ταμείο μας.

Γι αυτό, τα μέλη μας πρέπει να γνωρίζουν όλες τις πτυχές αυτής της απίστευτης ιστορίας καθημερινής τρέλας, λάσπης και ανευθυνότητας. Δυστυχώς πρόκειται για αποφάσεις συνδικαλιστών, που απολύουν με συνοπτικές διαδικασίες ικανότατους και άξιους εργαζόμενους, με τρόπο που δεν θα το έκανε ο χειρότερος εργοδότης!

Φυσικά υπάρχει φανερό, αλλά και κρυφό κόστος για τον ΕΔΟΕΑΠ από αυτή την υπόθεση. ΚΑΙ ΕΞΗΓΟΥΜΑΙ:

Το δι ασήμαντον αφορμήν δήθεν σκάνδαλο…

Με αφορμή μια επουσιώδη διοικητική παράλειψη για την οποία ευθύνονται κυρίως η Πρόεδρος ΤΥΠ, Πόπη Χριστοδουλίδου και ο ελεγκτής ανειδίκευτος γιατρός, Π. Ευαγγελινέλης, ενορχηστρώθηκε ένα δήθεν σκάνδαλο προκειμένου να επιβεβαιωθούν ατεκμηρίωτες καταγγελίες στη ΓΣ περί κυκλωμάτων γιατρών στον ΕΔΟΕΑΠ!

Είμαι σε θέση να διαβεβαιώσω τεκμηριωμένα και δεσμεύομαι έναντι όλων σας, αλλά και οποιασδήποτε Αρχής ότι

Κανένα σκάνδαλο δεν υπάρχει στην περίπτωση έκδοσης 47 παραπεμπτικών για οφθαλμολογικά περιστατικά σε συμβεβλημένο Κέντρο.

Και καμία ζημιά δεν υπέστη εξ αυτού ο ΕΔΟΕΑΠ. Ούτε ένα ευρώ!

Αντίθετα, καταβάλαμε για τις απολύσεις αποζημιώσεις ύψους 160.000 ευρώ περίπου, οι οποίες δεν έχουν καν παραβλεφθεί στον ήδη ελλειμματικό προϋπολογισμό του 2014!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ απέκρυψε στην ανακοίνωση της ότι όλα τα παραπεμπτικά είχαν δυο σφραγίδες και δυο υπογραφές, πλέον αυτής της Αρχιάτρου ( Κανονισμός Υγείας άρθρο5 #4).

Η Πόπη Χριστοδουλίδου ως πρόεδρος ΤΥΠ παρέβη τα από το Καταστατικό καθήκοντά της (άρθρο 14, #4,5,6) και αυθαίρετα παρέδωσε (!!!) τη σφραγίδα της και την υπογραφή της (!!!) στον ελεγκτή γιατρό, που με τη σειρά του διέπραξε το αδίκημα αντιποίησης ιδιότητας και αρχής, αφού ο ίδιος, με την άδεια της Χριστοδουλίδου συστηματικά σφράγιζε και υπέγραφε τα παραπεμπτικά για λογαριασμό της !

Αυτό δεν το ανέφεραν στο ΔΣ οι Χριστοδουλίδου - Καρούτζος και εισηγήθηκαν προφορικά τις απολύσεις, χωρίς να παρουσιάσουν τα στοιχεία, που υποστήριξαν ότι διέθεταν.


Χωρίς την προαπαιτούμενη εξουσιοδότηση από το ΔΣ έπεισαν τον πρόεδρο του ΔΣ να υπογράψει (Μάρτιος 2014) εξώδικο στο συμβεβλημένο Κέντρο που φυσικά αντέδρασε ανοίγοντας νομική διαμάχη !

Χωρίς καμία ενημέρωση ή και εξουσιοδότηση από το ΔΣ είχαν ήδη καλέσει σε… προανάκριση ασφαλισμένους, ασθενείς των δύο οφθαλμιάτρων, προσπαθώντας μάταια να εκμαιεύσουν την πολυπόθητη ομολογία του «εγκλήματος».

Ζητήθηκαν μάλιστα ενυπόγραφες δηλώσεις από τους ασφαλισμένους μας και κατά νόμο, οι οποίες ουδέποτε παρουσιάστηκαν στο ΔΣ!

«Ναι με ελεύθερη επιλογή μου εμπιστεύτηκα για τον καταρράκτη μου τον οφθαλμίατρο μας. Όπως ακριβώς έκαναν εκατοντάδες άλλοι τόσα χρόνια…..Όχι δεν μου πήρε, ούτε ζήτησε, ούτε του έδωσα χρήματα ». Έγραψε στη δήλωση συνάδελφος που μου το κατήγγειλε αγανακτισμένη!

Φυσικό, αφού οι δύο οφθαλμίατροι μας θέλησαν να εφαρμόσουν ότι ορίζει ο Κανονισμός: Όχι οικονομική σχέση με τους ασφαλισμένους.

Έπραξαν, δηλαδή, όπως όλα αυτά τα χρόνια.

Δεν παραβίασαν καμία οδηγία, που άλλωστε δεν υπάρχει.

Δεν εκμεταλλεύτηκαν τη θέση τους για προσπορισμό χρημάτων, αλλά και δεν δέχονται να είναι ταμειακοί γιατροί, μόνο για τη σφραγίδα σε συνταγές και γνωματεύσεις άλλων συναδέλφων τους.

Οι γιατροί μας και ιδιαιτέρως οι χειρουργικές ιδιότητες ακυρώνονται ως θεράποντες εν τω άμα όταν δεν μπορούν να χειρουργήσουν ασθενείς.

Ιδού, λοιπόν, το μέγα Σκάνδαλο που θα σηκώσουν σημαία στην επικείμενη ΓΣ …

Γιατί κάτι πρέπει να σηκώσουν για να δικαιολογήσουν την απραξία ενός χρόνου και την απαξίωση του ΕΔΟΕΑΠ και των υπηρεσιών του…

Ένα σκάνδαλο, μια ρεμούλα, κάτι !

Κι αφού δεν βρίσκουν όσο κι αν προσπάθησαν εδώ και ένα χρόνο, έφτιαξαν ένα ,να έχουν να πορεύονται!

Αδίκησαν κατάφωρα, όμως, και διέσυραν, έτσι, αξιοπρεπείς επιστήμονες και ικανούς εργαζόμενους,
δοκιμασμένους για πολλά χρόνια κοντά μας.

Άφησαν τον Οργανισμό χωρίς Αρχίατρο και οφθαλμιάτρους.

Ταλαιπώρησαν δεκάδες συναδέλφους.

Κλόνισαν την εμπιστοσύνη των ασθενών και παραδίδουν χιλιάδες ιατρικά ιστορικά σε νέους γιατρούς!

Αυτό είναι σύγχρονη, διαφανής διοίκηση δίκαιη, χρηστή και συνετή;;;
---
Διαβάστε όλο το κείμενο ΕΔΩ
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου