Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

... ο Σκαναβής πήγε στα δικαστήρια για την απεργία ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
"Ε.Τ." - προσφυγή στα δικαστήρια
για την 24ωρη απεργία των εργαζομένων


Από το πρωί έχει ξεκινήσει η 24ωρη απεργία δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών του Ελεύθερου Τύπου, την οποία κήρυξαν μετά από συνέλευση των εργαζομένων της εφημερίδας, οι Ενώσεις ΕΣΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ και ΕΠΗΕΑ.

Κατά τα συνήθη, η εργοδοσία Σκαναβή-Μπενέκου (Εκδόσεις Ημερήσιου Περιοδικού Τύπου και Ηλεκτρονικών ΜΜΕ Α.Ε” προσφεύγει στα δικαστήρια σήμερα, Πέμπτη, 15/5/2014, στις 14.00 -κτήριο 5 αίθουσα 1- ζητώντας να κηρυχθεί η απεργία παράνομη επειδή δεν πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση ΟΛΩΝ των Μελών της ΕΣΗΕΑ κ.λπ.

Οπως είναι γνωστό εδώ και 20 χρόνια τα δικαστήρια κάνουν δεκτές αυτές τις προσφυγές (αγωγές με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων) των εργοδοτών κατά των απεργιών της ΕΣΗΕΑ για τυπικούς λόγους, και δεν αναγνωρίζουν την κατ’ έτος εξουσιοδότηση των μελών της ΕΣΗΕΑ (ετήσια γενική συνέλευση και κάλπες για τη σχετική απόφαση ανάθεσης των απεργιών στο Δ.Σ, όταν και σε όποιο εργοδότη χρειαστεί). Για να ξεπεραστεί αυτή η πραγματικότητα η ΕΣΗΕΑ -κατά καιρούς- ζητά από την ΠΟΕΣΥ (και τις άλλες Ομοσπονδίες) να κηρύξουν δική τους απεργία στον ίδιο εργοδότη (εν προκειμένω στον Ελεύθερο Τύπο) μόλις κοινοποιηθεί στα σωματεία η αρνητική απόφαση του δικαστηρίου. Πρακτικά σήμερα το δικαστήριο θα εκδώσει την τυπική του απόφαση λ.χ. κατά τις 17.00, οπότε θα πρέπει να κηρύξει νέα απεργία η ΠΟΕΣΥ μετά τις 17.00 και ούτω καθ’ εξής έως …την ικανοποίηση του αιτήματος των απεργών.
Σημειώνουμε ότι κλειδί στην υπόθεση είναι οι... απεργοί και πόσο αποφασισμένοι είναι. Θυμάστε την ξεφτίλα στον ΔΟΛ όταν τα σωματεία έλεγαν στους υπαλλήλους του Ψυχάρη ότι η απεργία συνεχίζεται από τις Ομοσπονδίες και ο Μεμής και τα μαντρόσκυλά του, τους απειλούσαν με απόλυση αν συμμετάσχουν σε “παράνομη απεργία”… Και εκείνοι, οι υπάλληλοι, δεν άκουσαν τα σωματεία τους, γύρισαν στη δουλειά με τα κεφάλια κάτω …ξεχνώντας τους δεκάδες συναδέλφους τους που είχαν απολυθεί λίγο πριν (και γι αυτό γινόταν η απεργία).
Βεβαίως είναι ήδη επισήμως γνωστό ότι μετά τις ευρωεκλογές η συγκυβέρνηση έχει δεσμευτεί να καταργήσει τελείως το δικαίωμα των διοικήσεων των σωματείων να κηρύσσουν απεργίες. Αλλά αυτό θα κριθεί και από τη λαϊκή ψήφο. Μην ξεχάσετε να ψηφίσετε…
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου