Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

... διαδήλωση για ασφάλιση - συντάξεις ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ανακοίνωση- Κάλεσμα

Όλοι και όλες στην Πανελλαδική Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ
την Πέμπτη 19 Ιούνη στα Προπύλαια στις 6 μ.μ.

Να μην περάσει η νέα αντιασφαλιστική θύελλα!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Οι αντιδραστικές παρεμβάσεις του κεφαλαίου και της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό, δεν έχουν τελειωμό!

Αυτό που μας περιμένει από αύριο κιόλας είναι και νέα μείωση στις επικουρικές συντάξεις από 1/7/2014, μέχρι να φτάσουν στην πλήρη κατάργηση τους, ενώ από 1/1/2015 έρχεται νέο χτύπημα στις κύριες συντάξεις.

Σκοπός τους δεν είναι άλλος από το να μας ρίξουν βορρά στην ιδιωτική ασφάλιση, χωρίς καμιά εγγύηση και προστασία από το κράτος. Να μετατρέψουν το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ σε επαγγελματικό ταμείο, για να ληστέψουν ακόμη γρηγορότερα τα όποια αποθεματικά απέμειναν.


Πρόκειται για την ίδια πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματά μας, μειώνει μισθούς, αυξάνει τη φοροληστεία και χαρίζει από την άλλη νέα κέρδη στη μεγαλοεργοδοσία. Πρόκειται για ενιαία επίθεση από κυβέρνηση και ΕΕ που θα φέρει νέα, μεγαλύτερα προβλήματα σε κάθε χώρο δουλειάς, αλλά και στην πρωτοβάθμια υγεία, πρόνοια και περίθαλψη.

Οι αντιασφαλιστικές αναδιαρθρώσεις που έχουν ξεκινήσει χρόνια πριν, δεν αποτελούν λογιστικό πρόβλημα αλλά πολιτικό. Η συνεχής μείωση των εργοδοτικών εισφορών και η συζήτηση για την πλήρη κατάργηση τους που θα φέρει αύξηση των δικών μας εισφορών, και η δραστική μείωση σε παροχές και συντάξεις είναι συγκεκριμένη πολιτική κατεύθυνση, έχει βαθιά ταξικό περιεχόμενο.

Μόνο με αγώνα μπορούμε να σταματήσουμε
την αντιασφαλιστική επέλαση που έρχεται


Σε χειρότερη μοίρα θα βρίσκονται οι άνεργοι και οι εκατοντάδες χιλιάδες συνάδελφοι που εργαζόμαστε σήμερα με ελαστικές σχέσεις εργασίας, μέσα από «δουλεμπορικά», έκτακτοι για λίγους μήνες, ή σε κακοπληρωμένα προγράμματα απασχόλησης, γιατί δε θα έχουμε καμιά ελπίδα, όχι μόνο στη σύνταξη, αλλά ούτε στο να επιβιώσουμε με την υγεία πλήρως εμπορευματοποιημένη.

Είναι καθαρή «αυτοκτονία» να μένουν αμέτοχοι οι νέοι εργαζόμενοι μπροστά στις νέες ανατροπές στο ασφαλιστικό, νομίζοντας ότι «αργεί η σύνταξη», ή να αποδέχονται ότι δεν θα την πάρουν ποτέ. Ζούμε όλοι μας από πρώτο χέρι τα αδιέξοδα των πατεράδων μας και των παππούδων μας, που μετά από τόσα χρόνια δουλειάς, προσπαθούν με συντάξεις πείνας να καλύψουν τις ανάγκες για διατροφή, στέγη και φάρμακα. Έχουμε καθήκον και υποχρέωση απέναντι στις ζωές μας, στο μέλλον των παιδιών μας, να αντισταθούμε στην εξαθλίωση. Να μην επιτρέψουμε σε κυβέρνηση και εργοδότες να διαλύσουν και την κοινωνική ασφάλιση.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ να σταματήσουμε την αντιασφαλιστική λαίλαπα που έρχεται

ΜΠΟΡΟΥΜΕ να παλέψουμε για ένα ασφαλιστικό σύστημα που θα προστατεύει τον εργαζόμενο, θα του εξασφαλίζει αξιοπρεπή και ποιοτική ζωή μετά τον εργασιακό βίο, που θα του προσφέρει δωρεάν αναβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας και Περίθαλψης. 

Προϋπόθεση είναι σήμερα να σταματήσουμε να χαμηλώνουμε καθημερινά τις απαιτήσεις μας ή να αναμένουμε συνεχώς μια «λύση από τα πάνω» που δεν θα έρθει ποτέ.

Χρειάζεται ο αγώνας να γίνει υπόθεση του κάθε χώρου δουλειάς, να συζητήσουμε με όλους, νέους και παλιούς, μόνιμους και εποχικούς, εξτρά και «νοικιασμένους» για τους σχεδιασμούς στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα. Να πειστούμε όλοι ότι για να είναι νικηφόρος ο αγώνας μας, πρέπει να έχει προσανατολισμό απέναντι στην κυβέρνηση και τη μεγαλοεργοδοσία, πρέπει να είναι συνεχής και με διάρκεια.

ΕΝΙΑΙΟ, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ,
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ 
ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση
στις 19 Ιούνη στα Προπύλαια, στις 6 μμ

Όλοι με τα πανό των σωματείων μας
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου