Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

... η ΕΣΗΕΜΘ κάνει "πλάτες" στη ΝΕΡΙΤ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Κερκόπορτα από ΕΣΗΕΜΘ
για την αναγνώριση της ΝΕΡΙΤ!



Η ΝΕΡΙΤ δεν έχει ακόμη εργαζόμενους. Αυτό είναι γνωστό. Απασχολεί τους συμβασιούχους του μορφώματος της Δ.Τ., διάφορους συμβούλους με "πρόσληψη" μισθωμάτων, διάφορους που παρίστανται και "εργάζονται" με άγνωστες σχέσεις.


Κι όμως μια συνδικαλιστική οργάνωση, ένα "σωματείο" αποφάσισε να αναγνωρίσει τη ΝΕΡΙΤ και να οργανώσει εκλογές για την εκλογή εκπροσώπου στο Μεικτό Συμβούλιο!

Η απόφαση της ΕΣΗΕΜΘ, γιατί για αυτή την Ένωση Συντακτών πρόκειται, ανοίγει την κερκόπορτα για την αναγνώριση της ΝΕΡΙΤ, όταν η ΠΟΕΣΥ μέλος της οποίας είναι η Ενωση της Θεσσαλονίκης συνεχίζει να δίνει τον αγώνα με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

Η ΕΣΗΕΜΘ όμως έχει άλλη γνώμη κι άλλη τακτική.

Το ζήτημα είναι πως οργανώνει εκλογές για εκπρόσωπο στο Μεικτό όταν ΔΕΝ υπάρχουν εργαζόμενοι της ΝΕΡΙΤ στη Θεσσαλονίκη για να ψηφίσουν. Ποιοι είναι αυτοί που καλούνται να εκλέξουν εκπρόσωπο στην ΕΣΗΜΕΘ; Οι συμβασιούχοι της Δ.Τ που εργάζονται στη Θεσσαλονίκη ως "δανεικοί" στη ΝΕΡΙΤ; Αναγνωρίζουν δηλαδή οι "συνδικαλιστές" της Ένωσης Θεσσαλονίκης την εργασία με σύμβαση, με το μπλοκάκι, χωρίς κρατήσεις και ασφαλιστικές εισφορές; Αναγνωρίζει η ΕΣΗΕΜΘ το μόρφωμα της Δ.Τ στο υπουργείο Οικονομικών;

Στις εκλογές που ανακοίνωσε η ΕΣΗΕΜΘ συμπεριλαμβάνεται η ΝΕΡΙΤ για την οποία προβλέπεται η εκλογή ενός (1) εργασιακού αντιπροσώπου. Που ακριβώς θα είναι "αντιπρόσωπος" της ΕΣΗΕΜΘ; Στα υπουργικά γραφεία στα οποία συνηθίζουν να βρίσκονται οι συνδικαλιστές της πλειοψηφίας του ΔΣ της Θεσσαλονίκης; (...)
---
Συνεχίστε την ανάγνωση ΕΔΩ
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου