Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

... "πρόθυμα" κανάλια και δημοσιογράφοι ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Τα κανάλια ζητούν σκλάβους για τα ξενοδοχεία


Κείμενα και ρεπορτάζ προς όφελος συγκεκριμένων ξενοδόχων της Κέρκυρας κυκλοφορούν από την Κυριακή σε ορισμένους από τους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς σταθμού της χώρας.

Αφορμή αποτέλεσαν οδηγίες που απέστειλαν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των ξενοδοχοϋπαλλήλων για την προστασία των εργαζομένων ύστερα από περιστατικά λιποθυμιών, αλλά και ανθρώπων που έφτασαν στο νοσοκομείο από τις εξοντωτικές συνθήκες εργασίας.

Στις οδηγίες των συνδικαλιστών, ζητείται από τους εργαζόμενους να τηρούν τα νόμιμα ωράρια εργασίας και να αναφέρουν περιστατικά παράνομων υπερωριών και απάνθρωπων συνθηκών εργασίας.

Χαρακτηριστικό ήταν το ρεπορτάζ στην ηλεκτρονική σελίδα του του ΑΝΤ1, του Μίνωα Κυριακού, στο οποίο δημοσιογράφος με κουτσαβάκικο ύφος κάνει λόγο για “συνδικαλιστικό μεσαίωνα” (!). Παραθέτει δε μόνο την κριτική που ασκείται από τους ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων.

Πρέπει πάντως να αναγνωρίσουμε ότι ο όρος “συνδικαλιστικός μεσαίωνας” αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία για την οποία είναι βέβαιο ότι θα εκφράσουν ενδιαφέρον εκατοντάδες ιστορικοί από ολόκληρο τον πλανήτη.

Ενδεχομένως βέβαια ο συντάκτης του άρθρου να αναφέρεται στις “συντεχνίες” (ή σινάφια από το αραβικό esnaf) του Βυζαντίου και της οθωμανικής αυτοκρατορίας ή τα guilds της δυτικής Ευρώπης.

Τα πρώτα έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση του εμπορίου και της βιοτεχνίας στο Βυζάντιο ενώ στην περίπτωση της δυτικής Ευρώπης οδήγησαν ακόμη και στην δημιουργία πανεπιστημίων, όπως αυτό της Μπολόνια, του Παρισιού και της Οξφόρδης.

Ενοχλούν και αυτά τον ΑΝΤ1;
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου