Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

... εργαζόμενοι ΕΡΤ, ασφάλιση - περίθαλψη ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Υπάρχουν και καλά νέα


Γράφει η Πόπη Χριστοδουλίδου

Εγώ, εδώ, το δημοσιοποιώ, νοιώθοντας πως είχα ηθικό χρέος απέναντι στους συναδέλφους της ΕΡΤ και να το παλέψω, να το ψηφίσω και αυτό έπραξα.


Το ΧΡΕΟΣ αυτό ψηφίστηκε από το Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ γιατί και οι υπόλοιποι, οι παρόντες συνάδελφοι, πέντε (5), ένιωσαν το ίδιο. Ετσι πιστεύω.

Με τα παιδιά της ΕΡΤ απαγορεύεται αυστηρώς και δια ροπάλου να κάνει κάποιος μικροκομματικούς σχεδιασμούς.

Γιατί, αυτά τα παιδιά, όπως και λίγο πριν οι του Alter, της Απογευματινής, του Ελεύθερου Τύπου, της Αυριανής, του Αδέσμευτου, της Εξπρές, του Κέρδους και άλλοι, που τώρα ξεχνώ (προσθέστε τους), μας κάνουν περήφανους ακόμα σε αυτό το λειτούργημα, που περνάει τα πάνδεινα, ειδικά, τα τελευταία χρόνια...

Ηρθαν λοιπόν και το συζητήσαμε σήμερα πολύ αναλυτικά, το θέμα, οι μαχητικοί εκπρόσωποι Μάχη Νικολάρα και Νίκος Τσιμπίδας, γιατί τα παιδιά της ΕΡΤ3 ήταν αναγκαστικά μακριά. Φυλάνε Θερμοπύλες στην ΕΡΤ3!

Τελικά αποφασίσαμε ως Δ.Σ να συνεχιστεί για ένα χρόνο κανονικά η ασφάλιση - περίθαλψη όλων στον ΕΔΟΕΑΠ (είναι 150 συνάδελφοι από Αθήνα και 126 από Θεσσαλονίκη) και τα 21 ευρώ, το χαμηλότερο ασφάλιστρο για ανέργους, να τους καταλογιστεί (είναι νομικό και καταστατικό το θέμα), αν και όποτε λάβουν αποζημιώσεις ή η δεύτερη περίπτωση, το εφάπαξ τους, όταν συνταξιοδοτηθούν.

Πρόταση, μετά από συζήτηση με τους εκπροσώπους, που "κατέβασε" ο κ. Νεστορίδης και συμπληρώθηκε από τον Γιάννη Αγγέλη.

Αντιλαμβάνεστε, συνάδελφοι πως έγινε το σωστό και πως κανείς αγωνιστής συνάδελφος της ελεύθερης ΕΡΤ δεν χάνει ούτε ο ίδιος, ούτε η οικογένειά του την περίθαλψή τους.

Δεν θα σχολιάσω τίποτα άλλο. 
Για έναν και μοναδικό λόγο. Γιατί σημασία έχει η απόφαση, που λάβαμε σήμερα. Αυτό μόνο.

Με σεβασμό πάντα σε όσους μένουν όρθιοι και κρατούν την δημοσιογραφία ψηλά!

Με σεβασμό σε όλους τους εργαζόμενους των ΜΜΕ, υπαλλήλους, τεχνικούς, κάμερες, ηλεκτρονικούς, τυπογράφους που ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ!
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου