Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

... η UP PRESS ζητάει ατομικές συμβάσεις ...

*
Π.Ε.Λιθογράφων
***
*
UP PRESS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ
Εφαρμογές Έντυπης - Ψηφιακής Επικοινωνίας
Η εργοδοσία, έβαλε στο στόχαστρο
τα μέλη της Διοίκησης
του Σωματείου Λιθογράφων

Το Δ.Σ της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων καταγγέλλει την συνεχιζόμενη προσπάθεια της εργοδοσίας στη επιχείρηση UP PRESS, να μετατρέπει την εργασία με συλλογικά και συγκροτημένα δικαιώματα, σε δουλειά με άθλιες ατομικές συμβάσεις εργασίας. Η διοίκηση της UP PRESS, εφαρμόζοντας τους αντεργατικούς νόμους, εδώ και δύο χρόνια, προχώρησε σε μείωση μισθών με ειδική επιχειρησιακή σύμβαση παρακάμπτοντας την κλαδικής ΣΣΕ.

Η εργοδοσία όμως δεν στάθηκε εκεί, προσπαθώντας να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και χωρίς αντίδραση να συνεχίσουν να δέχονται τα αντεργατικά μέτρα, κάνει επίθεση στο συνδικαλιστή του Σωματείου Λιθογράφων που εργάζεται εκεί. Γνωρίζει καλά φαίνεται πως σε αυτές τις συνθήκες το Σωματείο είναι το μόνο στήριγμα των εργαζομένων.

Την Δευτέρα 16/06/14 με εξώδικο ενημέρωσε τον συνάδελφο Θανάση Φωτόπουλο ότι τον καλεί να δεχτεί μετατροπή της σύμβασης εργασίας σε ατομική, με αλλαγή αντικειμένου εργασίας και ειδικότητας! Δεν δίστασε μάλιστα να του προτείνει την απόλυσή του με αποζημίωση πάνω από την προβλεπόμενη.

Ως Σωματείο Λιθογράφων, στέλνουμε μήνυμα στην εργοδοσία της UP PRESS ότι δεν μπορεί ούτε να μας τρομοκρατήσει, ούτε να μας εξαγοράσει. Μπορεί μέσα στην κρίση οι εργαζόμενοι να χάσαμε πολλά, δεν έχουμε χάσει όμως την αξιοπρέπειά μας.

Καλούμε τους συναδέλφους στην συγκεκριμένη επιχείρηση, να δείξουν εμπιστοσύνη στη δύναμή τους, συσπειρωμένοι στο Σωματείο, να γυρίσουν την πλάτη στην εργοδοσία που μας θέλει διασπασμένους, δηλαδή ο καθένας να κοιτάει το συμφέρον του. Είναι η ώρα που με συναδελφική αλληλεγγύη πρέπει να αποκρούσουν τη νέα επίθεση στα δικαιώματα.

Μετά από τόσο διάστημα που οι εργαζόμενοι της UP PRESS εργάστηκαν με τσακισμένους μισθούς και δικαιώματα, έχουν πείρα πως οι υποχωρήσεις δεν οδηγούν πουθενά, παρά μόνο στην εξαθλίωση. Τώρα πρέπει συλλογικά να απαιτήσουμε υπογραφή κλαδικής σύμβασης, με μισθούς που θα καλύπτουν τις ανάγκες των εργαζόμενων και όχι την κερδοφορία των επιχειρήσεων.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου