Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

... εξελίξεις στη συνδρομητική τηλεόραση ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Σε 12 δόσεις το τίμημα της συνδρομητικής TV

Δεκτές γίνονται οι δόσεις στον τρόπο υπολογισμού του οικονομικού ανταλλάγματος για την απόκτηση άδειας δορυφορικής συνδρομητικής τηλεόρασης.

Σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και η υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Σοφία Βούλτεψη, το τίμημα μπορεί να καταβληθεί σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις και θεωρείται δημόσιο έσοδο στον κρατικό προϋπολογισμό. Η απόφαση συμπίπτει με την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης της Forthnet Media Holdings με το Ελληνικό Δημόσιο για τη δορυφορική συνδρομητική τηλεόραση.

Προϋπόθεση για την υπογραφή της σύμβασης είναι η καταβολή του συνόλου των μηνιαίων δόσεων από τον Ιούνιο, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η άδεια που χορήγησε το ΕΣΡ, μέχρι και την υπογραφή της σύμβασης. Ο μέγιστος χρόνος για την υπογραφή είναι οι έξι μήνες, αλλά η υφιστάμενη σύμβαση λήγει στις 24 Ιουλίου 2014.

---

Η Multichoice απορροφάται
από τη Forthnet Media Holdings

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στη συνδρομητική τηλεόραση.

Πριν ανακοινωθεί από τον ΟΤΕ η δημόσια μη δεσμευτική πρόταση εξαγοράς της Nova, (μιλούν για το 250-300 εκατ. ευρώ) η Forthnet προχωρούσε στη συγχώνευση δύο εταιρειών του ομίλου, της Multichoice και της Forthnet Media Holdings, με απορρόφηση της πρώτης από τη δεύτερη. Η Multichoice είναι η πρώτη αδειούχος εταιρεία συνδρομητικής τηλεόρασης στην τηλεοπτική ιστορία της χώρας και είχε τη διαχείριση των πελατών της Nova. Η FMH είναι η εταιρεία που παίρνει τη σκυτάλη, καθώς είναι εκείνη που αδειοδοτήθηκε από το ΕΣΡ και αναμένει πλέον την υπογραφή της σύμβασης με το Ελληνικό Δημόσιο για την παροχή συνδρομητικών υπηρεσιών μέσω δορυφόρου για τα επόμενα 15 χρόνια (...)

Ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου