Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

... οι "νοικιασμένοι" της ΔΤ στα κάγκελα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

ΝΕΡΙΤ, υπερ-μοριοδότηση και μουρμούρα...

... αποδέκτης παραπόνων και η Βούλτεψη ...
Ακόμη και καταιγιστικές εξελίξεις μπορεί να έχουμε, καθώς κάποιοι άνθρωποι δεν είναι διατεθειμένοι να βγάζουν επ' άπειρον το φίδι από την τρύπα. Καταλαβαινόμαστε, υποθέτω...

Θυμάστε την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για την αξιολόγηση των υπό πρόσληψη δημοσιογράφων της ΝΕΡΙΤ. Να σας το ξαναπώ εγώ το πιο ενδιαφέρον της σημείο: «Από τους πίνακες των αποτελεσμάτων προκύπτει εξόφθαλμη υπερ-μοριοδότηση κάποιων, μέσω της «αξιολόγησης του βιογραφικού» και της συνέντευξης, προκειμένου να καλυφθούν οι διαφορές που είχαν προκύψει από το πρώτο στάδιο του διαγωνισμού (αντικειμενικά κριτήρια)».

Η ανακοίνωση δεν συνέπεσε τυχαία με τη δημοσίευση του πίνακα που αφορά στους πρώτους 22 επιτυχόντες του διαγωνισμού που θα καταλάβουν θέσεις αορίστου χρόνου στο Ραδιομέγαρο. Κάτι είχε στο νου της η Ενωση και αυτό το «κάτι» δεν το σκέφτονταν μόνο οι σύμβουλοι στην οδό Ακαδημίας.

Πάρτε, για παράδειγμα, την προχθεσινή συνέλευση των δημοσιογράφων της ΝΕΡΙΤ στην Αγία Παρασκευή. Των «νοικιασμένων» από τη Δημόσια Τηλεόραση δημοσιογράφων για να είμαι ακριβής, οι οποίοι τραβάνε το κουπί πρωί - βράδυ αλλά δεν βλέπουν και πολύ ρόδινο το μέλλον. Ούτε αυτούς τους ενθουσίασε ο τρόπος που εξελίσσεται ο διαγωνισμός πρόσληψης, ιδίως από τη στιγμή που δεν διεγράφησαν εκείνες όσες διατάξεις ευνοούσαν προκλητικά τους προερχόμενους από την τηλεόραση υποψηφίους. «Οσο καλά και να τα πήγαμε στη συνέντευξη», έλεγαν κάποιοι, «άμα μας έκοψε τα φτερά η πρώτη αξιολόγηση δεν πάμε πουθενά...».

Αυτή τους την αγωνία φρόντισαν να τη μεταφέρουν και στον πρόεδρο της ΝΕΡΙΤ Αντώνη Μακρυδημήτρη, με τον οποίο είχαν μια σχετικώς φορτισμένη συνάντηση. Από την πλευρά τους, οι δημοσιογράφοι κατέστησαν σαφές ότι δεν θα κάνουν υπομονή για χρόνια και ζαμάνια και ότι πολύ θα ήθελαν μια διαφορετική αντιμετώπιση από την ηγεσία του Ραδιομεγάρου. Ο πρόεδρος Μακρυδημήτρης, από την άλλη, δεν δεσμεύτηκε για τίποτα, επιμένοντας ότι όλα γίνονται σύμφωνα με τις πρέπουσες διαδικασίες. Οι δημοσιογράφοι, πάντως, δεν πείστηκαν κι έστειλαν σχετική επιστολή στην κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη.

Βλέπε και τη φημολογία για σύσκεψη κορυφής που δρομολογήθηκε, με συμμετοχή ανωτάτων κυβερνητικών και πολιτικών στελεχών. Τα σενάρια είναι πολλά και ένα εξ αυτών κάνει λόγο για «εκδίκηση», που ζητάει εδώ και τώρα ένα σημαίνον πρόσωπο της Αγίας Παρασκευής. Δυσκολεύομαι να το πιστέψω, αλλά εδώ που φτάσαμε κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί. Ακόμη και καταιγιστικές εξελίξεις μπορεί να έχουμε, καθώς κάποιοι άνθρωποι δεν είναι διατεθειμένοι να βγάζουν επ' άπειρον το φίδι από την τρύπα. Καταλαβαινόμαστε, υποθέτω...
---
πηγή: media / Eλευθεροτυπία
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου