Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

... η SportDay στον Αλαφούζο ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ο Αλαφούζος
αγοράζει τη SportDay
έναντι ενός εκ. και κάλυψη των οφειλών



Ουδεμία ενημέρωση έγινε στο προσωπικό της«SportDay» για την επικείμενη αλλαγή τού ιδιοκτησιακού καθεστώτος, όχι μόνο της εφημερίδας αλλά και του ραδιοφωνικού σταθμού του δημοσιογραφικού συγκροτήματος. Η πληροφορία ότι η οικογένεια Αλαφούζου αποκτά την πλήρη κυριότητα του «μαγαζιού», η οποία είδε το φως της δημοσιότητας και είναι ήδη γνωστή στη δημοσιογραφική πιάτσα, δεν διαψεύστηκε είτε από τους αγοραστές είτε τους πωλητές, κάτι που εμμέσως επιβεβαιώνει την κίνηση. Μάλιστα η «Live Sport», το νεότερο μέλος στην πλειάδα των ημερήσιων αθλητικών εφημερίδων (και το πλέον δυναμικά ανερχόμενο), στην κυριακάτικη έκδοσή της αναφέρθηκε σε «ονόματα και διευθύνσεις».

Σύμφωνα με την έγκυρη «S.L.» αγοραστής τής «Sportday» δεν είναι ο Θέμης Αλαφούζος (όπως ανέφεραν οι αρχικές πληροφορίες), αλλά ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Γιάννης Αλαφούζος ο οποίος «έτσι πέτυχε ένα καίριο χτύπημα στον επικοινωνιακό βραχίονα του Ολυμπιακού που είχε πρόσβαση στην εφημερίδα της Καλλιθέας», όπως αναγράφεται στο σχετικό ρεπορτάζ.

Κατά την «L.S.» προσφέρθηκε για την αγορά που αλλάζει τις ισορροπίες στον αθλητικό Τύπο, αλλά και τις συλλογικές τάσεις του, ένα εκατομμύριο ευρώ και παράλληλα ελήφθη η δέσμευση για την κάλυψη όλων των χρεών του συγκροτήματος προς τους εργαζόμενους που ταλαιπωρούνται με τη χρόνια οικονομική εκκρεμότητα . Η «Live Sport» προσθέτει ότι «σύμφωνα με πληροφορίες, την κυκλοφοριακή άνοδο της ''Sportday'' και την εξυγίανση του NovaSport FM θα αναλάβει, με ρόλο γενικού διευθυντή, ο Βασίλης Παπαθεοδώρου», αλλά ο τελευταίος «διέψευδε κάθε ανάμειξη στις επενδυτικές κινήσεις του Αλαφούζου».

Θυμίζουμε ότι ο Βασίλης Παπαθεοδώρου υπήρξε λίαν επιτυχημένος διευθυντής του gazzetta.gr και ο άνθρωπος στον οποίο οφείλεται η εκρηκτική άνοδος του αθλητικού σάιτ μέσα σε περιορισμένο χρονικό διάστημα. Παρόλα αυτά, απομακρύνθηκε απροσδόκητα από τη θέση του τον περασμένο Μάρτιο, με έξωθεν παρέμβαση όπως θρυλείται. Λίγο καιρό μετά είχε ακουστεί ότι ο Β. Παπαθεοδώρου θα δημιουργούσε αθλητικό σάιτ για λογαριασμό τού εκδοτικού συγκροτήματος του Φαλήρου, κάτι που «δένει» με τη φημολογούμενη συνεργασία με τον Γιάννη Αλαφούζο σε επίπεδο εφημερίδας και ραδιοφώνου τώρα.

Οι αρχικές πληροφορίες στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, έκαναν λόγο για την πλήρη κυριότητα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του εκδοτικού οργανισμού της Καλλιθέας από τον Αλαφούζο, δηλαδή όχι μόνο της εφημερίδας και του ραδιοφώνου, αλλά και του σάιτ, ενώ στο «πακέτο» περιλαμβάνεται σύμφωνα με τις ίδιες αρχικές πληροφορίες και η δημοσιογραφική σχολή!

Να σημειώσουμε ότι η καθυστέρηση καταβολής μισθών προς το προσωπικό κινείται (από καιρό) με αυξομειώσεις ανάμεσα σε 4,5 και 5,5 μήνες.

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου