Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

... "Σας στηρίξαμε και σεις μας εκθέτετε με τη ΝΕΡΙΤ" ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Έντονη δυσαρέσκεια EBU
στον Αντ. Σαμαρά για τη ΝΕΡΙΤ!


Κόλαφος για την κυβέρνηση και τη ΝΕΡΙΤ. Η ηγεσία της EBU σύμφωνα με πληροφορίες μας, απέστειλε επιστολή στον πωθυπουργό της χώρας Αντώνη Σαμαρά εκφράζοντας μεγάλη δυσαρέσκεια για την ψήφιση της τροπολογίας με την οποία η ΝΕΡΙΤ ξαναγίνεται “κομματική”.

O πρόεδρος της EBU Jean-Paul Philippot και η γενική διευθύντρια Ingrid Deltenre υπενθυμίζουν στον πρωθυπουργό πως η EBU απέδειξε επαρκώς την υποστήριξη της στην κυβέρνηση και το νόμο δημιουργίας της ΝΕΡΙΤ, παρά το γεγονός του ξαφνικού θανάτου ενός από τα ιδρυτικά της μέλη. Επίσης σημειώνουν πως παρά τα τραυματικά γεγονότα από το λουκέτο, η ευρωπαϊκή ένωση τηλεοπτικών σταθμών συζητούσε να εντάξει τη ΝΕΡΙΤ ως πλήρες μέλος της στο τέλος του έτους.

Μόλις όμως έγινε γνωστό πως με τροπολογία αλλάζει ο διορισμός του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ, η EBU εκφράζει τη βαθειά της ανησυχία για την ελευθερία και την ανεξαρτησία του νέου ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Είμαστε έκπληκτοι και απογοητευμένοι, δηλώνουν τα στελέχη της EBU, γιατί οι κανόνες άλλαξαν σε μια νύχτα. Και δηλώνουν πως η νέα διαδικασία δεν έχει τις νομικές εγγυήσεις.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου