Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

... Λιθογράφοι - για επικουρική ασφάλιση και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ...

*
ΠΕΛιθογράφων
***
*

Ανακοίνωση


Η Κυβέρνηση μέσα στο καλοκαίρι με το πολυνομοσχέδιο, ψήφισε νέα αντιασφαλιστικά μέτρα που αφορούν την επικουρική ασφάλιση και χτυπά ασφαλιστικά δικαιώματα συμπεριλαμβάνοντας και το δικό μας ταμείο το ΕΤΑΠ - ΜΜΕ και πιο συγκεκριμένα το επικουρικό της Γ΄ Διεύθυνσης του ΤΑΤΤΑ και της Β΄ Διεύθυνσης του ΤΑΙΣΥΤ.


Βάζει πολύ σοβαρό ζήτημα ή να λειτουργήσει το επικουρικό μας ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, ιδιωτικοποίηση ή να ενσωματωθεί στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης.

Στο άρθρο 220 του Ν. 4281/2014, παραγρ. 6 αναφέρει:
“Οι κλάδοι και τομείς επικουρικής ασφάλισης, που δεν έχουν ενταχθεί στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), δύνανται να μετατρέπονται μέχρι 30.6.2015 μετά από σύμφωνη γνώμη των αντιπροσωπευτικότερων οργανώσεων των κλάδων ασφαλισμένων και μετά από εκπόνηση αναλογιστικής μελέτης, σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.), εκτός Γενικής Κυβέρνησης σύμφωνα με τον ορισμό του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 549/2013 για το Ευρωπαϊκό Σύστημα Εθνικών και Περιφερειακών Λογαριασμών, κατά τα οριζόμενα στα άρθρα 7 και 8 του ν. 3029/2002, άλλως από 1.7.2015, εντάσσονται στο ΕΤΕΑ.”

Αυτός ο νόμος δεν έρχεται να βελτιώσει τις παροχές της επικουρικής ασφάλισης, αλλά να συρρικνώσει και να αφαιρέσει δικαιώματα σε μια πορεία κατάργησης της επικουρικής ασφάλισης ή ιδιωτικοποίησης.

Το Δ.Σ. του σωματείου καταγγέλλει την κυβέρνηση για τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, τοποθετείται ξεκάθαρα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης και τη συρρίκνωση δικαιωμάτων μας στη Γ Διεύθυνση του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ.

Αυτή η πολιτική βήμα – βήμα, στοχεύει στη συρρίκνωση, την απαξίωση δικαιωμάτων, το τσάκισμα της κοινωνικής ασφάλισης για να μπάσουν στην ασφάλιση τα γεράκια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και να κάνουν την ασφάλιση ατομική υπόθεση του κάθε εργαζόμενου.

Να απαλλάξουν κράτος και εργοδοσία από κάθε εισφορά που και οι εισφορές κράτους και εργοδοσίας πάλι δικά μας λεφτά είναι. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να περάσει αυτή η πολιτική.

Απαιτούμε την ουσιαστική ενοποίηση του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ. Η κωλυσιεργία στην ενοποίηση δείχνει την σκοπιμότητα των κυβερνήσεων και τις τεράστιες ευθύνες των Διοικήσεων του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ. Οι συντεχνιακές λογικές που επικρατούν σε ορισμένες ενώσεις του τύπου, βοηθούν την αντιασφαλιστική επίθεση της κυβέρνησης.

Απαιτούμε την άμεση, επαρκή κρατική χρηματοδότηση και την επιστροφή των αποθεματικών που λεηλάτησε η πολιτική του κουρέματος.

Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου σε αγωνιστική συσπείρωση και ετοιμότητα γύρω από το σωματείο, να δημιουργήσουμε τώρα προϋποθέσεις αγώνα με όλους τους εργαζόμενους του κλάδου και όλη την εργατική τάξη, για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – Ε.Ε.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ
ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΣΤΟ ΕΤΑΠ – ΜΜΕ Γ΄ Δ/ΝΣΗ (ΠΡΩΗΝ ΤΑΤΤΑ)
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου