Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

... λεφτά υπάρχουν, στο εξωτερικό...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Να ανοίξουν οι λογαριασμοί


του Δημήτρη Τρίμη

Μετά την υπερψήφιση της τροπολογίας-μπόνους προς τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ ο δρόμος είναι πλέον ορθάνοιχτος στην εφαρμογή του σχεδίου της Alpha Bank για τη συγχώνευση των χρεοκοπημένων Ομίλων Πήγασος και ΔΟΛ (των κυρίων Μπόμπολα και Ψυχάρη). Με επόμενο αποτέλεσμα να πεταχτούν στον δρόμο πολλές εκατοντάδες εργαζόμενοι και βεβαίως να «κουρευτούν» ριζικά τα παλαιά τους δάνεια και να εκταμιευτούν τα απαραίτητα νέα. Παρόμοια σενάρια εξυφαίνονται και για τα κανάλια MEGA και STAR.

Ωστόσο οι τροϊκανοί -σύμφωνα με πληροφορίες- πιέζουν την κυβέρνηση και τις τράπεζες να υποχρεώσουν τους βαρόνους των ΜΜΕ να φέρουν και δικά τους κεφάλαια από το εξωτερικό για τη διάσωση του συστήματος τους. Χωρίς αυξήσεις κεφαλαίου που θα συμμετάσχουν υποχρεωτικά οι βασικοί μέτοχοι, δεν βγαίνει με τίποτα το πρόγραμμα «εξυγίανσης», λένε εδώ και καιρό οι επιτηρητές της BlackRock.

Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα να ανοίξουν οι λογαριασμοί στις ξένες τράπεζες να δούμε κι εμείς τι κεφάλαια «χρεοκοπημένων» έχουν φυγαδευτεί την τελευταία περίοδο; Μόνο στη «λίστα Λαγκάρντ», όπως θυμάστε, εμφανίζονται ο γιος, η κόρη και η λογίστρια του Γιώργου Μπόμπολα να κατέχουν σε ένα ελβετικό υποκατάστημα της τράπεζας HSBC τα ποσά 23.750.088 $, 21.591.197 $ και 21.590.513 $ αντιστοίχως, συν ένα αδιευκρίνιστο μερίδιο του Φώτη Μπόμπολα στον λογαριασμό στην ίδια τράπεζα του γνωστού κερδοφόρου Hedge Fund των 550 εκατ. ευρώ.

---
πηγή: ΕφΣυν
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου