Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

... Σταύρος Ψυχάρης προς γνωστό-άγνωστο αποδέκτη ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Δυναμική παρέμβαση Ψυχάρη

Με ένα λιτό editorial o Σταύρος Ψυχάρης πήρε θέση σε όσα ακούγονται και συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα τόσο στο χώρο των ΜΜΕ όσο και ειδικότερα στην πολυθρυλούμενη συγχώνευση με τον Πήγασο.

Αρχικά το αφεντικό του ΔΟΛ έκανε αναφορά σε εκδότες μικρών ή λαθρόβιων όπως τα χαρακτηρίζει εντύπων του παρελθόντος που λειτουργούσαν εκβιαστικά για να παίρνουν διαφήμιση και υποστήριξε ότι τη θέση αυτών των ανθρώπων έχουν πάρει τώρα κάτοχοι διαφόρων sites. Πάνω σε αυτό το θέμα ο Ψυχάρης χειροκροτεί την όπως υποστηρίζει κοινή στάση του πολιτικού κόσμου να αντιμετωπίσει νομοθετικά αυτό το θέμα. Το καλύτερο όμως το φυλούσε για τις τρεις τελευταίες αράδες όπου στο ΥΓ του στέλνει ένα μήνυμα προς άγνωστο προς το παρόν αποδέκτη.
«ΥΓ.: Οσοι νομίζουν ή προσδοκούν συγχωνεύσεις μέσων ενημερώσεως εννοώντας μείωση της δημοσιογραφικής ακτινοβολίας του «Βήματος» και των «Νέων», ματαίως ελπίζουν. Ο μεγαλύτερος εκδοτικός οργανισμός της χώρας, παρά την κρίση, ανακάμπτει εντυπωσιακά. Και πολιτικά ισχύει πάντοτε η φράση του νεαρού δημοσιογράφου που απάντησε σε υπουργό της χούντας «Κύριε υπουργέ, εγώ θα είμαι και αύριο εδώ!».»
Από το παραπάνω ΥΓ προκύπτουν κάποιες απορίες που χρήζουν εξηγήσεων.

Τι θέλει να πει με αυτό το ΥΓ ο Σταύρος Ψυχάρης; Οτι παρά τα όποια οικονομικά προβλήματα του συγκροτήματος θα καταφέρει να κρατήσει την εταιρεία όρθια ακόμη και χωρίς κούρεμα των δανείων που θα προκύψει από τη συγχώνευση με τον Πήγασο;

Μήπως να στέλνει το μήνυμα ότι αν θέλει κάποιος να γίνει αυτή η συγχώνευση (τράπεζες, Πήγασος κλπ) θα πρέπει να γνωρίζει ότι για να γίνει αυτή η συγχώνευση θα πρέπει να γίνει με τους όρους του ΔΟΛ;

Ενδιαφέρον έχει η απάντηση που θα υπάρξει από τον Πήγασο, αλλά και η στάση των τραπεζών και των άλλων ενδιαφερομένων.

ΥΓ (δικό μας)… Γράφαμε για νόμο τυφλή βόμβα στα ΜΜΕ σε περίπτωση που δεν υπάρξει συγχώνευση ΔΟΛ-Πήγασου και όπως εξελίσσονται τα πράγματα μάλλον προς τα εκεί πάμε, αφού είναι σαφές πλέον ότι τα δύο συγκροτήματα αδυνατούν να βρουν πεδίο συνεννόησης για να προχωρήσουν σε μια πρόταση προς τις τράπεζες. Εκτός αν γίνει η έκπληξη και υποχωρήσει ο Μπόμπολας και δεχτεί να γίνει η συγχώνευση σε βάρος του Πήγασου, δηλαδή να γίνει η νέα εταιρεία με επικεφαλής και πλειοψηφία τον Ψυχάρη να παραμείνουν στη ζωή ΒΗΜΑ και ΝΕΑ και να κλείσει το Έθνος και τα έντυπα του Πήγασου. Πάντως το βέβαιο είναι ότι το σήριαλ θα έχει πολλά και ανατρεπτικά επεισόδια.

---
---
Διαβάστε όλο το editorial ΕΔΩ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου