Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

... SOSeΜΜΕ - οι "λαγοί" της βαθιά συντεχνιακής ΕΣΗΕΑ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Σχόλιο της "Α" : ... καλώς τα παιδιά τα δικά μας ... αργήσατε, αλλά η ειλικρίνειά σας μας σκλάβωσε ... ώστε αποκλειστικός δικαιούχος του αγγελιοσήμου να είναι ο ΕΔΟΕΑΠ ... μάλιστα ... και οι υπόλοιποι να πάνε για ψάρεμα ... ενδιαφέρον ... φυσικά, είναι γνωστό ότι καιρό τώρα "δεινοπαθούν" οι διάδρομοι των κυβερνητικών κτιρίων από τους εμπνευστές της "μεγάλης" ιδέας ... αλλά ... να περιμένουμε την αντίδραση - μακάρι να υπάρξει - της επίσημης ΕΣΗΕΑ ... γιατί έχουμε την υποψία ότι οι "ομοιοεπαγγελματίες" περί την Ακαδημίας είναι απλώς οι λαγοί ... σε κάθε περίπτωση, να κάνουμε γνωστή τη θέση μας: Κάθε απόπειρα οικειοποίησης του όποιου αγγελιοσήμου σε βάρος όλων των "συναφών ειδικοτήτων στα ΜΜΕ" θα μας βρει ΑΠΕΝΑΝΤΙ ... ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΓΑΘΟΤΕΡΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ ...

***
Η "προδιαγεγραμμένη πορεία του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ..."


Αγγελιόσημο ΜΟΝΟ για τον ΕΔΟΕΑΠ!..



Ανακοίνωση: SOSeΜΜΕ
Συντάκτες, Ομοιοεπαγγελματίες & Συναφείς Ειδικότητες ΜΜΕ:

Καιρός να μάθουμε την αλήθεια

Εγκαίρως, στην ιδρυτική διακήρυξή μας πριν από έξι μήνες, είχαμε προειδοποιήσει για τα δεινά που έρχονται στα Ασφαλιστικά Ταμεία και είχαμε προτείνει σειρά μέτρων που θα θωράκιζαν το αγγελιόσημο και τον ΕΔΟΕΑΠ...


... Δυστυχώς, όχι μόνο δεν εισακουστήκαμε, αλλά δεχθήκαμε ανοίκειες επιθέσεις από κρατικοδίαιτους καρεκλοκένταυ­ρους συνδικαλιστές· Κατασυκοφαντηθήκαμε ως ενεργούμενα ετεροεπαγγελματιών…
Δυστυχώς για όλους μας, οι προτάσεις μας δεν συζητήθηκαν και χάθηκε πολύτιμος χρόνος για τη σωτηρία του οριακά θνησιγενούς ΕΔΟΕΑΠ.

Το πολυνομοσχέδιο το οποίο ψηφίστηκε από τη Βουλή την Κυριακή, παρότι δεν εμπεριέχει αναφορά στο αγγελιόσημο, προοιωνίζεται μεγάλα δεινά για τον κλάδο. Οι ειδήμονες του ασφαλιστικού, έμπειροι συνδικαλιστές μας, με δέος και τρόμο αναλύουν-ερμηνεύουν την υποπαράγραφο γ5 (κατάργηση μη ανταποδοτικών χρεώσεων-εισαγωγή μη ανταποδοτικών χρεώσεων στον προϋπολογισμό), της παραγράφου Γ, του άρθρου 1, του Α’ Κεφαλαίου. Παρά τους πομφόλυγες της «εγώ έσωσα το αγγελιόσημο» προέδρου της ΕΣΗΕΑ, οι κίνδυνοι για την εξάλειψη ή δέσμευση από το υπουργείο Οικονομικών της οιονεί εργοδοτικής εισφοράς του κλάδου μας, παραμένουν…

Είχαμε προτείνει εγκαίρως να αναληφθεί δράση για την ενοποίηση ΕΔΟΕΑΠ-ΤΕΑΣ, με τη χρήση διατάξεων για τη θέσπιση Επαγγελματικών Ταμείων. Αυτό το νέο Επαγγελμα­τικό Ταμείο μπορεί να αναλάβει το αποκλειστικό δικαίωμα είσπραξης και διαχείρισης της οιονεί εργοδοτικής εισφοράς. Αυτή η λύση δίνει τη δυνατότητα να βελτιώσουμε τις ενιαίες παροχές των μεριδιούχων του νέου φορέα και να επανεκκινήσουμε σε νέες υγιείς βάσεις το ασφαλιστικό των δημοσιογράφων. Τα δύο ΤΕΑΣ με περίπου 500 μεριδιούχους και αποθεματικά άνω των 60 εκατομμυρίων ευρώ, μαζί με τον ΕΔΟΕΑΠ των 15 εκατομμυρίων ευρώ, επιβάλλεται να αποτελέσουν τον κύριο ασφαλιστικό πυλώνα μας.

Το ΕΤΑΠ ΜΜΕ, η πορεία του οποίου είναι προδιαγεγραμμένη να καταλήξει στο ΙΚΑ και στο Ενιαίο Ταμείο Μισθωτών, αδυνατεί ως ΝΠΔΔ να διαφυλάξει τα κεκτημένα του Α.Ν. 248/1967.

Ματαιοπονούμε ασχολούμενοι με το ΕΤΑΠ ΜΜΕ, κατατρυχόμενοι με ανούσια θέματα μηδενικού οφέλους για τον δημοσιογραφικό κόσμο, όπως τα αχρεωστήτως καταβληθέντα επιδόματα σε λίγες εκατοντάδες συναδέλφους. Η συμφορά εκεί έχει ήδη συντελεστεί, παρά τους κομπασμούς περί πλεονασμάτων.

Καιρός, εν όψει και του συνεδρίου της ΠΟΕΣΥ, ο κλάδος να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και ενωμένος να διεκδικήσει:

- Την ανάδειξη του ενοποιημένου ΕΔΟΕΑΠ-ΤΕΑΣ σε αποκλειστικό δικαιούχο του αγγελιοσήμου.


- Τη διακοπή της αιμορραγίας των Ταμείων μας προς όφελος των σωματείων. Καιρός να ενταχθούν στη δύναμη της ΓΣΕΕ και των οικείων εργατικών Κέντρων, λαμβάνοντας χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ήδη το έχει πράξει το πρωτοπόρο Σωματείο Εργαζομένων ΜΜΕ Λέσβου.

Είναι όνειδος για τον κλάδο να χρηματοδοτείται η συνδικαλιστική δράση του από την οιονεί εισφορά των εργοδοτών.

- Την ανασυγκρότηση του Μηχανισμού Είσπραξης Αγγελιοσήμου. Τα σωματεία μας έχουν δαπανήσει εκατομμύρια για τον περιβόητο Μηχανισμό Είσπραξης Αγγελιοσήμου, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Λεφτά πεταμένα στο βρόντο, σε χαλεπούς καιρούς. Πρέπει να ανασυγκροτηθεί με νέο αίμα και να υπαχθεί διοικητικά στο ενιαίο Επαγγελματικό Ταμείο ΕΔΟΕΑΠ-ΤΕΑΣ, που προτείνουμε. Με την καθοδήγηση έμπειρων συνδικαλιστών του κλάδου να συσταθεί Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.), από τις Ενώσεις-μεριδιούχους, με την αξιοποίηση κοινοτικών προγραμμάτων, που διαθέτουν πλήθος αδιάθετων κονδυλίων.

Πρέπει να χυθεί άπλετο φως και να μάθουμε όλη την αλήθεια για τους καταστροφείς των Ταμείων μας -πλην του επονείδιστου PSI- τους πρώτους διδάξαντες του κινήματος «δεν πληρώνω, δεν πληρώνω». To προσχηματικό «παιχνίδι» των αιτημάτων, των ανακοινώσεων και των προσεπικλήσεων περί «προστασίας προσωπικών δεδομένων των επιχειρήσεων», μεταξύ διοικήσεων Ενώσεων και Ταμείων, πρέπει να λάβει τέλος.
(...)
---
Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

2 σχόλια:

  1. Όπως η Χρυσή Αυγή ( ή Μαύρη Νύχτα) και ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι τα πειθήνεια όργανα της συγκυβέρνησης, έτσι κι αυτοί οι SOSeMME είναι τα παπαγαλάκια της συνδιοίκησης της Ένωσης Συντακτών (και Εκδοτών)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ ανώνυμος12:04 - ... εύχομαι ολόψυχα να είσαι εκτός τόπου και χρόνου ... είθε ...

      Διαγραφή