Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

... "αστέρι" το "Star Λαμίας" ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ψηφιακού μπάχαλου συνέχεια

Η ψηφιακή μετάβαση στην Αττική ολοκληρώθηκε με επιτυχία, έβγαλε ωστόσο στην επιφάνεια όλα τα προβλήματα του χαοτικού συστήματος λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών.

Στην ΕΕΤΤ υπάρχουν ήδη δύο καταγγελίες για την «παράνομη» εκπομπή ψηφιακού σήματος του Star Λαμίας, το οποίο άρχισε να εκπέμπει από την Πάρνηθα τον Απρίλιο του 2014, μέσα από εγκαταστάσεις πομπών άλλου ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού. Η πρώτη καταγγελία που κατατέθηκε στην ΕΕΤΤ από τα περιφερειακά κανάλια Έψιλον Τηλεόραση και Ένα Λαμίας, αποκαλύπτοντας πως το περιφερειακό κανάλι της Λαμίας είχε καταθέσει αίτηση στην ΕΕΤΤ για να εκπέμπει από την Πάρνηθα και αναλογικά! Με την ψηφιακή μετάβαση ωστόσο το σήμα του σταθμού έγινε ξαφνικά ψηφιακό, προκαλώντας την άμεση αντίδραση των αθηναϊκών περιφερειακών καναλιών.

Η δεύτερη καταγγελία όλων των περιφερειακών καναλιών της Αττικής βρίσκεται σε αναμονή στην ΕΕΤΤ η οποία θα πρέπει να δώσει απαντήσεις. Θα πρέπει να σημειωθεί πως το Star Λαμίας δεν εμφανίζει κατά την ψηφιακή του εκπομπή τον πάροχο δικτύου, κάτι που επίσης αντίκειται στην ισχύουσα νομοθεσία. Με δεδομένο ότι άδεια πάροχου δικτύου για τηλεοπτικούς σταθμούς διαθέτει η Digea και η Digital Union, ενώ το φάσμα όλων των συχνοτήτων πήρε η Digea, εύλογο θα ήταν να αντιδράσει και η εταιρεία του παρόχου δικτύου στην «παράνομη» αυτή ψηφιακή εκπομπή από την Πάρνηθα. Κατά πληροφορίες το Star Λαμίας σκοπεύει να αναλάβει την εκπομπή κι άλλων περιφερειακών καναλιών, δημιουργώντας δικά του «μπουκέτα», σε συνεργασία βέβαια με τη Digea.

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου