Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

... το δελτίο ειδήσεων του Star κάνει θαύματα !..

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Η ΕΣΗΕΑ θα ασχοληθεί με το θέμα ή θα το προσπεράσει;

Αφαίρεση ναζιστικού τατουάζ
- χωρίς λέιζερ - από τα δελτία ειδήσεων



Το Star σβήνει σβάστικα από το μπράτσο δολοφόνου "live" στο δελτίο ειδήσεων
---

Παρουσιαστής: Παναγιώτης Στάθης

Ρεπορτάζ: Θεοδώρα Θεοδωρουλάκη
Διευθυντής ειδήσεων: Κωστής Τσιακανίκας
---
Η είδηση ότι δύο ναζί εκτελέστηκαν από δύο επίσης ναζί στη Μάνη, απασχολεί την κοινή γνώμη και δίνει τροφή για σκέψη στα κανάλια και τα ειδησεογραφικά τους sites.

Σε ένα από τα ρεπορτάζ της υπόθεσης στο Star Channel, οι τηλεθεατές διαπίστωσαν ότι ο ένας φονιάς ήταν ένα πολύ καλό και μορφωμένους παιδί (δεν τον ξέρω, οπότε δεν έχω λόγο να πω κάτι γι’αυτό), το οποίο είχε χτυπήσει μια μικρή σβάστικα στο δεξί του χέρι.

Ξάφνου, εκεί που βλέπαμε τη σβάστικα κι όχι το πρόσωπο του φονιά, εκείνη θόλωσε σαν το κεφάλι του, οπότε δεν υπήρχε πλέον κανένα ναζιστικό σύμβολο στην τηλεοπτική μας εικόνα.

Η κίνηση αυτή έχει προβληματίσει ιδιαίτερα πολλούς δερματολόγος οι οποίοι ειδικεύονται στην αφαίρεση τατουάζ, καθώς όπως δήλωσαν μετά την προβολή του ρεπορτάζ “ο μοναδικός ασφαλής τρόπος για να αφαιρέσετε ένα τατού είναι το λέιζερ. Καμία άλλη μέθοδος δεν είναι ασφαλής, ούτε υπόσχεται μόνιμα αποτελέσματα”.

Πολλοί ήταν εκείνοι οι οποίοι συνέδεσαν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του ιδιοκτήτη του καναλιού με τα χρυσαυγίτικα ΟΑΕΔ και τις υποσχέσεις των ναζί ότι θα εξαφανίσουν τους συνδικαλιστές του ΚΚΕ από το Πέραμα, όμως αυτά είναι κακοήθειες. Στην πραγματικότητα ο άνθρωπος που έδωσε την εντολή να σβηστεί η σβάστικα από το χέρι του φονιά νοιάζεται για την αντιμετώπιση που θα τύχει ο κατηγορούμενος εφόσον καταδικαστεί και φυλακιστεί, αφού η σβάστικα αποτελεί για τα μεγαλύτερα ΜΜΕ της χώρας ένα απλό “εθνικιστικό σύμβολο”.

Πριν λίγες μέρες έγραφα ότι “οι ναζί δεν είναι ναζί” με αφορμή την αλλεργία που δείχνουν τα περισσότερα ΜΜΕ στον προσδιορισμό κάποιου που έχει ζωγραφισμένη πάνω του τη σβάστικα.

Αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει, καθώς από το 2011 οι ναζί έγιναν της μόδας μέσα από στημένα ρεπορτάζ με γιαγιάδες σε ΑΤΜ, κι από εβδομαδιαίες παρουσίες “αγανακτισμένων κατοίκων του κέντρου της Αθήνας” σε ενημερωτικές εκπομπές μεγάλων καναλιών, οι οποίοι στην πορεία κατηγορήθηκαν για ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών κι επιδρομές σε αριστερούς κι αντιεξουσιαστικούς χώρους.

Έχω γράψει πολλές φορές ότι ο ναζισμός είναι πολύ της μόδας τα τελευταία χρόνια. Αυτό είναι λογικό, καθώς οι ναζί στηρίζουν συστηματικά τα επιχειρηματικά συμφέροντα των ιδιοκτητών των ΜΜΕ, οι οποίοι χρηματοδοτούν βουλευτές και κόμματα για να ψηφίζουν φωτογραφικές τροπολογίες για τα χρέη τους.

Η κατάσταση συνεχώς χειροτερεύει. Όχι μόνο επειδή συμβαίνουν μόνον αυτά, αλλά γιατί όλο και περισσότερος νέος κόσμος δεν γνωρίζει πλέον τι είναι ο ναζισμός. Ούτε ενδιαφέρεται να μάθει.

Η επίσημη γραμμή της Ευρώπης θέλει τον ναζισμό να είναι το ίδιο επικίνδυνος με τον κομμουνισμό. Η στάση αυτή ενισχύεται, μάλιστα, με στρεβλωτικές αναφορές και ημέρες μνήμης για τα θύματα των δύο αυτών “ιδεολογιών”, ενώ η συνεχής παρουσία ανιστόριτων αντικομμουνιστών και αντιαριστερών στα σημαντικότερα ΜΜΕ, βομβαρδίζει καθημερινά τον κόσμο με μηνύματα μίσους.

Ζούμε ιστορικές στιγμές. Αυτό είναι βέβαιο. Η (επ)άνοδος του ναζισμού είναι κάτι που δεν πρόκειται να ξεχαστεί τόσο εύκολα. Ούτε κι εκείνοι που συνέβαλαν σε αυτή.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου