Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

... ΝΕΡΙΤ - οι πρώτοι 16 αθλητικοί (υπό δοκιμή) συντάκτες ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Δεν υπολογίζεται ο χρόνος προϋπηρεσίας !!!
Υπέγραψαν με… δοκιμή
οι αθλητικοί συντάκτες της ΝΕΡΙΤ

Απαγορεύεται η συνεργασία με άλλο Μέσο, ακόμη και αμισθί...

Υπεγράφησαν στη ΝΕΡΙΤ οι πρώτες δημοσιογραφικές συμβάσεις αορίστου χρόνου. Αφορούν 16 αθλητικούς συντάκτες που συγκέντρωσαν τα περισσότερα μόρια με βάσει το πτυχίο, το βιογραφικό, τον χρόνο προϋπηρεσίας τους και τη… συνέντευξη σε επιτροπή, όπου βέβαια υπεισήλθαν προσωπικά κριτήρια – με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Και είναι οι:
Σπύρου Βασιλική, 4373 μόρια
Λαγός Αντώνης, 4230
Ιωάννου Ευάγγελος, 4223
Δάρας Ιωάννης, 4222
Μακρής Περικλής, 4188
Γιαννόπουλος Νικόλαος, 4167
Αγάτσα Αριάδνη, 4117
Μαλισιώβας Δημήτριος, 4107
Σαμαράς Παναγιώτης, 3997
Παπαϊωάννου Ηλίας Βασίλειος, 3957
Κοντός Χρήστος, 3923
Λαδόπουλος Μιχάλης, 3880
Γκομώλης Νικόλαος, 3796
Τζαβάρας Αντώνιος, 3770
Μπουζαλά Ελένη, 3751
Αναστασοπούλου Αικατερίνη, 3750


Βέβαια, παρά την υπογραφή των συμβάσεων οι συνάδελφοι ούτε διασφαλισμένοι μπορούν να νιώθουν (έστω κάποιοι από αυτούς) ούτε πρόκειται να αρχίσουν αύριο δουλειά, τουλάχιστον ως μόνιμο συντακτικό προσωπικό της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης (αρκετοί εργάζονται ήδη με δίμηνες συμβάσεις). Και αυτό γιατί: 

  • Όλοι υπέγραψαν με μηδενικό χρόνο προϋπηρεσίας, πράγμα που σημαίνει ότι ο μισθός τους θα είναι 830 ευρώ μικτά.
  • Θα υπάρξει δοκιμαστικό διάστημα για όλους (μεταξύ των οποίων ορισμένοι - ξανά: ορισμένοι! - ιδιαίτερα έμπειροι δημοσιογράφοι) η διάρκεια του οποίου είναι αδιευκρίνιστη. Μπορεί να διαρκέσει από 12 έως 19 μήνες ή από δύο έως τρία χρόνια, ανάλογα με το αν ισχύσει στην περίπτωσή τους ή όχι η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του 2011. Δεν αποκλείεται, πάντως, να παρακαμφθούν για τους δημοσιογράφους της ΝΕΡΙΤ (και τους επόμενους που θα προσληφθούν) αυτά τα εμπόδια με νέα απόφαση
  • Δεσμεύονται να προσφέρουν αποκλειστικά τις δημοσιογραφικές τους υπηρεσίες στη ΝΕΡΙΤ και σε κανένα άλλο Μέσο, έντυπο ή ηλεκτρονικό. Απαγορεύεται ακόμα και η αμισθί συνεργασία (φιλική, προσφερόμενη δηλαδή), επίσης σε οποιοδήποτε δημοσιογραφικό Μέσο. Σε ειδικές περιπτώσεις η συνεργασία εκτός ΝΕΡΙΤ θα επιτρέπεται μόνο ύστερα από άδεια του Υπηρεσιακού Συμβουλίου που θα εξετάζει τη σχετική αίτηση του ενδιαφερόμενου.
Δεν είναι ακόμα γνωστή η ακριβής ημερομηνία που θα αναλάβουν υπηρεσία οι 16 αθλητικοί συντάκτες. Υπολογίζεται ότι δεν θα είναι νωρίτερα από τρεις μήνες.
---
πηγή: http://harddog-sport.blogspot.gr/
---

Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου