Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

... απλήρωτοι "Βιβλιοσυνεργατικής" στο υπ. Εργασίας ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Εργαζόμενοι της "Βιβλιοσυνεργατικής"

Συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας


Συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας έκαναν τη Δευτέρα 13/10/14 το πρωί οι εργαζόμενοι της «Βιβλιοσυνεργατικής», απαιτώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους. Στο πλευρό τους βρέθηκε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, ο οποίος εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του Κόμματος στα αιτήματά τους. Τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν επίσης και εκπρόσωποι Ομοσπονδιών και Σωματείων που παραβρέθηκαν στην κινητοποίηση.

Ο Λεωνίδας Σακκάς, πρόεδρος της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων, σχολίασε το γεγονός ότι κυβέρνηση και υπουργείο, την ίδια στιγμή που κόπτονται για τη διαχείριση της ακραίας φτώχειας μέσα από μέτρα όπως το «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα», δεν δίνουν δεκάρα για τους 95 εργαζόμενους που είναι απλήρωτοι εδώ και 5 μήνες. Υπενθύμισε πως οι εργαζόμενοι κινητοποιούνται για το πρόβλημα της απληρωσιάς εδώ και τρία (3) χρόνια, χωρίς το υπουργείο να έχει πάρει κανένα μέτρο για να καταβάλει η εργοδοσία τα οφειλόμενα.

Τα φαινόμενα δεν είναι μεμονωμένα, σχολίασε η Γιώτα Ταβουλάρη, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Φάρμακο, και σημείωσε πως αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι εργαζόμενοι στον κλάδο του φαρμάκου.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου