Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

... χαμός στον ρ/σ της Εκκλησίας της Ελλάδος ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Το "εκκλησιαστικό ρεπορτάζ" ομαλοποίησε την κατάσταση

Συλλήψεις και μπλακ άουτ
στον Σταθμό της Εκκλησίας!


Ενεργοποιήθηκε η ποινική διαδικασία 
για την επαναπρόσληψη απολυμένης, 

που δικαιώθηκε από τα δικαστήρια

Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας μετέδιδε την Κυριακή το πρωί από τη Λαμία, αλλά στις εγκαταστάσεις του στην οδό Αθηνάς 30 είχε ήδη μπει η Αστυνομία! Και δεν μεταδίδονταν ούτε δελτία ειδήσεων ούτε ενημερωτικές εκπομπές. Ο λόγος; Η πρώτη απολυμένη από το Σταθμό της Εκκλησίας δημοσιογράφος που είχε κερδίσει την αγωγή της και η απόλυσή της ακυρώθηκε με την 2811/2014 Απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών εμφανίσθηκε για να αναλάβει υπηρεσία. Ο Σταθμός της Εκκλησίας είχε ζητήσει με ασφαλιστικά μέτρα να μην εκτελεσθεί η απόφαση μέχρι να συζητηθεί η έφεσή του, αλλά το αίτημά του για προσωρινή αναστολή απορρίφθηκε. Κατόπιν τούτου εμφανίσθηκε η απολυμένη δημοσιογράφος για να αναλάβει τα καθήκοντά της.

Ο Διευθυντής του Σταθμού κ. Αλ. Κατσιάρας απουσίαζε στην Κωνσταντινούπολη και η απολυμένη δημοσιογράφος δια του δικηγόρου της κ. Ευάγγελου Γεωργακόπουλου, κατέθεσε μήνυση εναντίον του για παραβίαση δικαστικής απόφασης.

Η μήνυση αφορούσε και όσους, δημοσιογράφους και ηχολήπτες, θα εμπόδιζαν την εργασία της. Τελικά μέχρι τις πέντε το απόγευμα, ο σταθμός δεν μετέδιδε δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές, ώσπου προσήχθη στο ΑΤ Ομονοίας η δημοσιογράφος που εμπόδιζε την επαναπασχόληση της απολυμένης δημοσιογράφου, ενώ από την Αστυνομία εκδόθηκε σήμα αναζήτησης του Διευθυντή του Σταθμού κ. Αλ. Κατσιάρα, ο οποίος έπρεπε να συλληφθεί στα όρια της αυτόφωρης διαδικασίας.

Στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας όπου κρατείτο η δημοσιογράφος προσήλθε η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου και τελικά η απολυμένη δημοσιογράφος εκτέλεσε κανονικά τα καθήκοντά της εκφωνώντας τα δελτία ειδήσεων από τις πέντε το απόγευμα και μετά.

Για πρώτη φορά σε εργασιακές διαφορές ενεργοποιήθηκε η ποινική διαδικασία προκειμένου να γίνει αποδεκτή η εκτέλεση δικαστικής απόφασης και ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας δεν κατάφερε να την παρεμποδίσει.

Οι ανωτέρω εξελίξεις στο Ραδιοφωνικό Σταθμό θέτουν πλέον στην Ιερά Σύνοδο εντόνως το πρόβλημα διαχείρισης των προβλημάτων του Σταθμού καθώς η πριν από ένα χρόνο επιχείρηση αναδιάρθρωσής του με απολύσεις όσων εργαζομένων αρνήθηκαν τις περικοπές έως και 50% στις αποδοχές τους είναι πλέον μετέωρη.
---

---

Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Οι δικαστικές αποφάσεις
πρέπει να γίνονται σεβαστές από όλους


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την αδικαιολόγητη και παράνομη εμμονή της διεύθυνσης του Ρ/Σ της «Εκκλησίας της Ελλάδος» να μην συμμορφώνεται σε εκτελεστή δικαστική απόφαση που επιβάλει την απασχόληση της συναδέλφου κ. Θεοδοσίας Αντωνέλου, της οποίας η απόλυση ακυρώθηκε από την Δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να γίνονται σεβαστές από όλους και οι υπεύθυνοι να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους. Είναι θλιβερό το φαινόμενο να οδηγούνται σε αστυνομικά τμήματα συνάδελφοι, οι οποίοι ουδεμία ευθύνη φέρουν για τις ατυχείς επιλογές της διεύθυνσης.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου