Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

... ΕΡΤ - πρόταση ΣΥΡΙΖΑ και αντιδράσεις ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Η αντίδραση εργαζομένων ΕΡΤ
στην πρόταση ΣΥΡΙΖΑ
και η απόσυρση μιας ανακοίνωσης


Η δημοσιοποίηση της πρότασης-πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΡΤ όπως αυτή δημοσιεύθηκε στο left.gr , προκάλεσε αντιδράσεις. Οι οποίες και βρίσκονταν στο χώρο των social media, των χώρων εργασίας της ertopen, της ΕΡΤ 3 και των κατά τόπους ΕΡΑ που παράγουν το ελεύθερο αυτοδιαχειρόμενο πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Όταν όμως εστάλη ανακοίνωση με την υπογραφή "Εργαζόμενοι της ΕΡΤ" με την οποία γινόταν μια πρώτη τοποθέτηση επί της πρότασης ΣΥΡΙΖΑ, οι αντιδράσεις έγιναν εντονότερες και ξεπέρασαν τα όρια των συζητήσεων στα social media. Η κριτική που ασκήθηκε δεν στεκόταν τόσο στην ουσία των γραπτών, όσο στο γεγονός ότι η συγκεκριμένη ανακοίνωση γράφτηκε από κάποιους (άγνωστο ποιους) αφού δεν τέθηκε σε γενική συνέλευση, συγκέντρωση, ενημέρωση, ώστε να εκφραστούν οι πραγματικά εργαζόμενοι για το πρόγραμμα της ελεύθερης αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ. Το αποτέλεσμα είναι η σιωπηρή απόσυρσή της.

Ενδεικτική είναι η παρακάτω ανάρτηση στον "Ασύνταχτο Τύπο" μια ημέρα μετά τη γενική συνέλευση εργαζομένων και αλληλέγγυων στη Θεσσαλονίκη, όπου και επαναβεβαιώθηκε η πρόταση του καλοκαιριού για μια "αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ".
---
πηγή: http://greektv-com.blogspot.gr/
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου