Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*



Παραιτήθηκε ο διευθυντής της «Πράσινης»

Χωρίς το όνομα του από καταβολής τής έκδοσης διευθυντή της, του Βαγγέλη Ζορμπά, κυκλοφόρησε την Παρασκευή «Η Πράσινη». Ο Ζορμπάς είχε υποβάλει την παραίτησή του την περασμένη εβδομάδα, αλλά μόλις προχθες αφαιρέθηκε το όνομά του από την ταυτότητα. Πιθανότατα η εφημερίδα θα συνεχίσει με το δίδυμο των αρχισυντακτών της, του Πανορμίτη Κωνσταντινίδη και του Νίκου Συρίγου. Ο Ζορμπάς είχε υποβάλει και παλαιότερα παραίτηση, αλλά δεν είχε γίνει αποδεκτή.

Θέλει να βγάλει εφημερίδα ο Γ. Τράγκας

Στην έκδοση εφημερίδας προσανατολίζεται ο Γιώργος Τράγκας, σύμφωνα με ρεπορτάζ των “Παραπολιτικών” και της “Επένδυσης”. Η εφημερίδα θα είναι κυριακάτικη και θα ονομάζεται “Ελεύθερος σκοπευτής”, ενώ ήδη ο παραγωγός του Real FM, Γ. Τράγκας εκδίδει το περιοδικό “Crash”.


Θετικό το πρώτο δείγμα από “Αγορά” και “Επένδυση”

Εξαιρετικές οι επιδόσεις των δύο νέων οικονομικών Σαββατιάτικων εφημερίδων. Το πρώτο φύλλο της “Αγοράς” του ομίλου Real, το περασμένο Σαββάτου 8 Νοεμβρίου πούλησε 34.150 φύλλα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των πρακτορείων. Η “Επένδυση” του Γιάννη Κουρτάκη πούλησε 15.130 φύλλα το Σάββατο 1η Νοεμβρίου και 21.950 στο δεύτερο της φύλλο το περασμένο Σάββατο.


Η επιτελική ομάδα της Ηuffington Post Greece

Λίγες ημέρες πριν την επίσημη έναρξη λειτουργίας της Ηuffington Post Greece, η 24ΜEDIA, media partner της ελληνικής έκδοσης, ανακοίνωσε -και επίσημα- τους επικεφαλής του δημοσιογραφικού της τμήματος.
- Η Σοφία Παπαϊωάννου αναλαμβάνει καθήκοντα Εditorial Director της Huffington Post Greece . Δημοσιογράφος με ξεχωριστή διαδρομή στην ελληνική τηλεόραση, η Σοφία Παπαϊωάννου αυτή την περίοδο παρουσιάζει στην τηλεόραση του ALPHA την εβδομαδιαία εκπομπή «360 μοίρες». Η Σοφία Παπαϊωάννου, με μεταπτυχιακές σπουδές στη δημοσιογραφία στο NYU, υπήρξε για 13 χρόνια αρχισυντάκτρια και συμπαρουσιάστρια δημοφιλών εκπομπών ερευνητικής δημοσιογραφίας. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Κρυμμένο στο Αιγαίο», που εκδόθηκε το 2011.
- Ο Νίκος Άγουρος, με θητεία στη Διεύθυνση Σύνταξης του μηνιαίου περιοδικού VIMAMEN αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Διευθυντή Σύνταξης.
- Ο Παύλος Τσίμας καταξιωμένος δημοσιογράφος με 35ετή πορεία στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα αναλαμβάνει Σύμβουλος Έκδοσης.


Ένα νέο περιοδικό γεννιέται

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα βγει στα περίπτερα ένα περιοδικό από τους... αναγνώστες του. Το ThePressProject θα προχωρήσει στη δημοσίευση του φακέλου LUXLEAKS με την έκδοση του περιοδικού «ειδικού σκοπού» TMP (TheMagazineProject) αλλά οι εκδότες θα είναι πολλοί και απαιτητικοί.
Μετά το επιτυχημένο εγχείρημα του Debtocracy και την στήριξη του σήματος της ΕΡΤ αυτή τη φορά το ThePressProject κάνει ένα βήμα ακόμα παραπέρα και προχωράει στην έκδοση ενός περιοδικού για όσα δεν λένε τα άλλα ΜΜΕ. Και επειδή για να μιλήσεις για όλα πρέπει να μην έχεις καμία εξάρτηση το TPP ζητάει από τους πολίτες να γίνουν αυτοί οι εκδότες και άρα οι εγγυητές του ρητού "η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης".
Το 1ο περιοδικό θα κυκλοφορήσει τις πρώτες ημέρες το Δεκέμβρη (64+4 τετράχρωμες σελίδες σε τιράζ 17.000).

---
πηγή: zoornalistas/τυπολογίες
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου