Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

... στάση εργασίας στη "Forthnet" ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Προκαλεί η εργοδοσία στη «Forthnet»
Με στάση εργασίας τη Δευτέρα (2 μ.μ. - 5 μ.μ.) και Γενική Συνέλευση στις 2.30 μ.μ. απαντούν οι εργαζόμενοι στη «Forthnet» στις νέες απολύσεις στις οποίες προχώρησε η εργοδοσία.

Διεκδικούν την άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων και συνεχίζουν τον αγώνα τους για υπογραφή Επιχειρησιακής Σύμβασης για όλους τους εργαζόμενους, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Αντιδρούν στην πίεση και την εντατικοποίηση και απαιτούν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Το Σωματείο καταγγέλλει: «Την Τρίτη 11/11 συνάδελφός μας από το εμπορικό πετάχτηκε στην ανεργία. Την Παρασκευή 7/11 η εργοδοσία απέλυσε δυο εργαζόμενους με μόνη αιτία τον αγώνα τους, την απόφασή τους να παλέψουν για το δικαίωμά τους στη ζωή». Προσθέτει πως στη συνάντηση με τον έναν απολυμένο, η εργοδοσία τον ρώτησε για τους λόγους που συμμετείχε στην απεργία, στις 24 Οκτώβρη, που αποφασίστηκε ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση: «Ο συνάδελφός μας, μαζί με όλα τα αιτήματά μας, στάθηκε στο ότι δεν γίνεται να λιποθυμά ο συνάδελφος δίπλα σου και εσύ να μένεις άπραγος, για να λάβει την αστεία απάντηση: "δεν λιποθύμησε κανένας από την action line"» (σ.σ. μια από τις τρεις εταιρείες που «νοικιάζουν» εργαζόμενους στη «Forthnet»).
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου