Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

... τα ραδιόφωνα και τα πολιτικά "πιστεύω" τους ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Η πολιτική γραμμή των ραδιοφώνων

Γράφει ο Δημήτρης Κανελλόπουλος

Η τηλεόραση ξέρουμε. Η συστημική τηλεόραση, δηλαδή. Ξέρουμε ποιους υποστηρίζει και ποιους αντιμάχεται. Μια ματιά στα βραδινά δελτία ειδήσεων αρκεί. Τα ειδησεογραφικά ραδιόφωνα όμως; Διατηρούν τις πολιτικές ισορροπίες; Ή «μπατάρουν» και αυτά;


Στο "Βήμα" δεν γράφουν ούτε μιλάνε για τον αγώνα των κατοίκων στις Σκουριές, παρότι κρατάει εδώ και χρόνια και γίνεται ενάντια στην οικολογική καταστροφή του τόπου από την "Ελληνικός Χρυσός". Δεν γράφουν ούτε μιλάνε επίσης για τον αγώνα των εργαζομένων της Coca Cola, που εδώ κι ένα χρόνο η εταιρεία τους τρέχει στα δικαστήρια γιατί ζητάνε τ' αυτονόητο, να δουλέψουν. Δεν μιλάνε επίσης για το σκάνδαλο με την ΤΕΡΝΑ, για τη διάλυση της ΔΕΗ, για τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες της WIND. Από την Πέμπτη ο "Βήμα FM" διοργανώνει χριστουγεννιάτικο bazaar και όλοι οι παραπάνω είναι χορηγοί του...

Real 97,8 

Ο πιο αντικειμενικός από τους ραδιοσταθμούς της μπάντας των FM. Εχει τους ουδέτερους (Χατζηνικολάου, Χουδαλάκης), έχει τους «κυβερνητικούς» (Μακρή, Χατζή), έχει τους ΣΥΡΙΖΑ (Ακριβοπούλου, Κουφόπουλος), έχει τους ΚΚΕ («Ελληνοφρένεια», Μπογιόπουλος), έχει και τους κωλοτούμπες (Τράγκας). Ολες οι φωνές να ακούγονται. Αυτό είναι και το μεγάλο του όπλο.

Σκάι 100,3

Μέχρι και οι σατιρικές του εκπομπές (Βουλαρίνος) είναι φιλοκυβερνητικές! Πού ακούστηκε, ε; Η σάτιρα υπέρ του δυνατού κι εναντίον του αδυνάτου; Αρης Πορτοσάλτε και Μπάμπης Παπαδημητρίου οι επικεφαλής, Αδωνις Γεωργιάδης ο μόνιμος καλεσμένος, μετακόμισε στο Φάληρο και ο Παύλος Τσίμας ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, κάνει καλό ραδιόφωνο.

Βήμα 99,5

Συντηρητικός προσανατολισμός, δεξιό ραδιόφωνο, αναφανδόν υπέρ Ν.Δ. και, κάπως λιγότερο, υπέρ ΠΑΣΟΚ. Αν εξαιρέσεις τους δύο πρωινούς (Αδαμόπουλο-Ξενάκη) και τον Βασίλη Χιώτη που κρατούν ίσες αποστάσεις, οι υπόλοιπες ειδησεογραφικές εκπομπές δεν κρύβουν την απέχθειά τους για τον ΣΥΡΙΖΑ.

105,5 Στο Κόκκινο

Ο ραδιοσταθμός του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό αποτελεί και την τροχοπέδη του. Οσο αντικειμενικός και να θέλει να δείξει πως είναι, αποτελεί πάντα ένα κομματικό ραδιόφωνο. Στη συνείδηση του κόσμου αυτό δεν αλλάζει ποτέ. Τις πιο αντικειμενικές ειδήσεις του κόσμου να μεταδίδει, την καχυποψία δεν θα την αποβάλει από το μυαλό του ακροατή.

Παραπολιτικά 90,1

Κάπως δεξιά (Κουρτάκης), σίγουρα κεντροδεξιά (Ψαριανός-Παπαδόπουλος), γενικώς μνημονιακά. Αθλητικά το πρωί και χαβαλές, ισορροπημένο μαγκαζίνο με τη Λίζα Δουκακάρου και την Ανδριάνα Ζαρακέλη τα μεσημέρια.

Alpha 98,9

Ούτε κρύο, ούτε ζέστη, δεν είναι ο ραδιοσταθμός που «γέρνει» προς μία συγκεκριμένη πολιτική πλευρά. Βερύκιος το πρωί με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό, Σπύρος Χαριτάτος μετά να επαναφέρει τη ραδιοφωνική τάξη.

Αθήνα 9,84

Προ μηνών που κάναμε μία έρευνα, ανακαλύψαμε πως η κίνηση των «58» της Κεντροαριστεράς (θεός σχωρέσ’ την) μαζί με τη ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ (Θεός σχωρέσ’ τους όλους δηλαδή) καταλάμβαναν το 60% του χρόνου του ραδιοφώνου (όλων;) των Αθηναίων. Το καινούργιο πρόγραμμα είναι πιο σφιχτό και ραδιοφωνικό, να δούμε αν η νέα διεύθυνση επαναφέρει την πολιτική ισορροπία.

Πρώτο Πρόγραμμα (ΝΕΡΙΤ)

Πώς το έγραψε κάποιος στο twitter; «Ακουσα ειδήσεις στη ΝΕΡΙΤ. Η ανεργία κατρακυλάει, η οικονομία πετάει, η χώρα ευημερεί και θα παντρευτούν οι λεύτερες».
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου