Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

... ραδιόφωνα - τέρμα η αυτοδιαχείριση ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Επιβάλλουν και την απλήρωτη εργασία...
Κόβουν
την αυτοδιαχείριση
στα ραδιόφωνα

Με τροπολογία που έφερε σήμερα η κυβέρνηση σε άσχετο νομοσχέδιο στη Βουλή.

Και βρήκαν και την κατάλληλη στιγμή, έτσι; Τώρα που ο κόσμος καίγεται. Σκεφτείτε πόση πρεμούρα έχουν να περάσουν πράγματα, να κάνουν εξυπηρετήσεις, πριν πέσουν.

Μέχρι τώρα λοιπόν το ΕΣΡ μπορούσε να ανακαλέσει την άδεια ενός ραδιοσταθμού αν ο ιδιοκτήτης του δεν πλήρωνε για ένα τετράμηνο τους εργαζομένους. Το κατήργησαν. Ας μείνει απλήρωτος ο κόσμος, τι έγινε; Ο επιχειρηματίας αρκεί να είναι καλά.

Για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να διεκδικήσουν αυτοδιαχείριση (όπως έκαναν τα παιδιά των Flash 96, Best 92.6 και Nitro 102.5) θα πρέπει ο ραδιοσταθμός να μην εκπέμπει καν για ένα εξάμηνο τουλάχιστον. Αδύνατον. Ακόμα και ο Λυμπέρης ή ο Κωστόπουλος να ήταν, πτωχευμένοι και οι δύο, θα έβαζαν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή να παίζει απλώς μουσική 24 ώρες το 24ωρο και δεν θα είχαν να φοβηθούν τίποτε.

Επίσης, η άδεια που παίρνουν οι αυτοδιαχειριζόμενοι σταθμοί (και οι υπάρχοντες) ισχύει «το αργότερο μέχρι την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας του παρόντος για την αδειοδότηση των ιδιωτικών τοπικών ραδιοφωνικών σταθμών και εφόσον οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν υποψηφιότητα στην προβλεπόμενη διαδικασία». Κι αν τότε λοιπόν εμφανιστεί ένας πλούσιος επιχειρηματίας και «χτυπήσει» τη συχνότητα τι γίνεται; Την χάνουν οι εργαζόμενοι που δεν έχουν τα οικονομικά μέσα; Ή μήπως αυτό είναι απλώς τυπικό;

Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ στην αυριανή  Εφημερίδα των Συντακτών. Έχει κι άλλα η τροπολογία που αφορούν τους αυτοδιαχειριζόμενους σταθμούς.

* "Παράθυρο" στη λειτουργία ραδιοφωνικού σταθμού, χωρίς να καταβάλλεται μισθοδοσία επί 4 μήνες, στο 1/3 του προσωπικού, δίνει η κυβέρνηση με τροπολογία σε σχέδιο νόμου του ΥΠΕΚΑ!
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου