Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Βιώσιμοι 6 σταθμοί εθνικής εμβέλειας

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν πάψει να είναι προσοδοφόροι γι ‘αυτό και το αντίτιμο που καλείται να πληρώσει η Digea είναι χαμηλό. Τη θέση αυτή διατύπωσε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, το μέλος του ΔΣ της Digea και διευθύνων σύμβουλος του Star Channel, Πάνος Κυριακόπουλος.

Έρχονται κι άλλες περικοπές στο ΔΟΛ

Σκληρές περικοπές αναμένονται το επόμενο διάστημα στο ΔΟΛ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και πολλές απολύσεις έχοντας ως στόχο την «οικονομική εξυγίανση». Ο Σταύρος Ψυχάρης δεν είναι ικανοποιημένος με την απόδοση διαφόρων τμημάτων του Οργανισμού και γι΄ αυτό λίγο πριν τελειώσει η χρονιά ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας με το Χρήστο Μεμή, ο οποίος διεύθυνε το «Βήμα» στο οποίο ήταν επί χρόνια διευθυντής σύνταξης και στη συνέχεια ανέλαβε τα «Νέα» ολοκληρώνοντας την καριέρα του στον οργανισμό από τη θέση του γενικού διευθυντή του τομέα Μέσων Ενημέρωσης. Η δεύτερη παρέμβαση του Σ. Ψυχάρη αναμένεται να γίνει στο «Βήμα».

Ποιος θα πληρώσει τα χρέη του Μέγαρου Μουσικής;

Τροπολογία σκούπα υπέρ του Μεγάρου Μουσικής δηλώνει η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού πως θα έφερνε αυτή την επόμενη βδομάδα στη Βουλή, αλλά τελικά αυτή δεν ήρθε. Σύμφωνα με την «Καθημερινή» τα χρέη του Μέγαρου ανέρχονται σε 420 εκατ. ευρώ, τα οποία θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον αν θα τα αναλάβει το δημόσιο.

Το MEGA πρέπει να πληρώσει δόση 5,8 εκατ. ευρώ

Το ζήτημα των χρημάτων παραμένει στο Mega. Ως τις 28 Δεκεμβρίου, ο τηλεοπτικός σταθμός καλείται να πληρώσει τη δόση των 5.880.000 ευρώ για το ομολογιακό δάνειο των 98 εκατ. ευρώ που έχει λάβει. Είναι η προτελευταία μικρή δόση, καθώς τον Ιανουάριο και τον Δεκέμβριο του 2015 θα πρέπει να καταβάλει περίπου 13 εκατ. ευρώ.

Το Σάββατο η δίκη του Β. Μπακατσέλου

Το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου, στις 12 μ., αναμένεται να δικαστεί ο επιχειρηματίας Βασίλειος Μπακατσέλος, γιος του γνωστού εκδότη και βιομήχανου Αλέξανδρου Μπακατσέλου, ο οποίος συνελήφθη χτες, Τρίτη, στη Θεσσαλονίκη και διώκεται ποινικά, επειδή δεν έχει καταβάλει ακόμη το δώρο των Χριστουγέννων στους 125 απλήρωτους εργαζόμενους του εκδοτικού συγκροτήματος του «Αγγελιοφόρου».

ΕΤΕΡ: 5νθήμερη απεργία στον Επικοινωνία 94 FM

Το Διοικητικό Συμβούλιο, μετά την άρνηση της διοίκησης του δημοτικού ραδιοσταθμού Ηρακλείου Αττικής «Επικοινωνία 94 FM» να παραστεί στο δημόσιο διάλογο, κήρυξε 5νθήμερη απεργιακή κινητοποίηση από τις 08.00 το πρωί του Σαββάτου 27ης Δεκεμβρίου 2014 έως τις 07.00 το πρωί της Πέμπτης 1ης Ιανουαρίου 2015 στον εν λόγω ραδιοσταθμό, με αίτημα την πληρωμή των έντεκα μισθών που οφείλονται στους εργαζομένους τεχνικούς του.

Απεβίωσε ο Άγγελος Ασβεστάς

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) ανακοινώνει με βαθιά θλίψη το θάνατο του επί σειρά ετών μέλους του προεδρείου της Ομοσπονδίας Άγγελου Ασβεστά. Ο Άγγελος Ασβεστάς διατέλεσε πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, ενώ ήταν μέλος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ).

Το Πρώτο Πρόγραμμα της ertopen

Στους 91,8 εκπέμπει το Πρώτο Πρόγραμμα της ertopen και της ΠΟΣΠΕΡΤ, δίπλα στους 91,6 του Πρώτου Προγράμματος της ΝΕΡΙΤ. Μεταξύ των δύο εκπομπών δεν λείπουν οι παρεμβολές.

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου