Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

... αναζητείται και ο Αλέξανδρος Κ. Μπακατσέλος ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Μετά τη σύλληψη του υιού

αναζητείται και ο πατήρ Μπακατσέλος


Στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης οδηγείται εκ νέου σήμερα, Τετάρτη, στις 10 π.μ., ο επιχειρηματίας Βασίλειος Μπακατσέλος, ο οποίος συνελήφθη χτες, Τρίτη, το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη με τη διαδικασία του αυτοφώρου και διανυκτέρευσε κρατούμενος στο αστυνομικό τμήμα της πλατείας Δημοκρατίας, επί της οδού Δωδεκανήσου 4.

Εξάλλου, έως αργά μετά τα μεσάνυχτα αναζητούνταν από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, προκειμένου να συλληφθεί, επίσης με τη διαδικασία του αυτοφώρου, ο εκδότης και βιομήχανος Αλέξανδρος Κ. Μπακατσέλος. Ο κ. Μπακατσέλος φέρει, σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, και ο ίδιος ποινική ευθύνη, επειδή δεν έχει καταβληθεί στους εργαζόμενους του «Αγγελιοφόρου» το δώρο των εορτών, όπως ο νόμος ορίζει.

Η αναζήτηση του Αλέξανδρου Κ. Μπακατσέλου γινόταν κατόπιν έγγραφης υπόδειξης, εκ μέρους των εργαζομένων, του χώρου διαμονής του, επί της οδού Π. Κουντουριώτου 147, στους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης.

Μήνυση από το ΣΕΠΕ

Η εισαγγελική εντολή για τη σύλληψη τόσο του Βασίλειου Α. Μπακατσέλου όσο και του Αλέξανδρου Κ. Μπακατσέλου δόθηκε έπειτα από μηνυτήρια αναφορά του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας για λογαριασμό του συνόλου των εργαζομένων της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος ΑΕ, της ανώνυμης εταιρίας που εκδίδει τις εφημερίδες «Αγγελιοφόρος», «Αγγελιοφόρος της Κυριακής» και σειρά άλλων εντύπων.

Ο Βασίλειος Μπακατσέλος εμφανίζεται από τις 19 Δεκεμβρίου ως νόμιμος εκπρόσωπος της ΕΒΕ ΑΕ, καθώς έχει διοριστεί, με προσωρινή διαταγή του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος αυτής. Τη θέση αυτή την κατέλαβε, έπειτα από την προσχηματική παραίτηση του πατέρα του, Αλέξανδρου Κ. Μπακατσέλου, ο οποίος, επικαλούμενος λόγους υγείας, εγκατάλειψε τη διοίκηση της εταιρίας λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 11 Δεκεμβρίου.
Συνεχίστε την ανάγνωση
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου