Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

... ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και προϋπολογισμός 2015 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Ο προϋπολογισμός
του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ για το 2015


Mε θετικό πρόσημο συνολικά και για το 2015, πήρε «πράσινο φως» ο προϋπολογισμός που κατέθεσε το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας (Διαύγεια: ΑΔΑ ΩΩΤΙΛ-ΩΜΙ).

Καθολικά πλεονασματική στο σύνολο των Λογαριασμών της είναι ΜΟΝΟ η Β΄ Διεύθυνση (πρώην ΤΑΙΣΥΤ), η οποία έχει και τη μικρότερη «εξάρτηση» από τον πόρο του αγγελιοσήμου, καθώς οι μισθωτοί εργαζόμενοι σε αυτή καταβάλλουν τις υψηλότερες εισφορές, από ΟΛΕΣ τις άλλες Διευθύνσεις του ΕΤΑΠ ΜΜΕ.


Στην Α΄ Διεύθυνση (πρώην ΤΣΠΕΑΘ) προϋπολογίζεται πλεονασματικός μόνον ο Λογαριασμός του Κλάδου Κύριας Σύνταξης, ενώ στο «κόκκινο» παραμένουν οι άλλοι δύο Λογαριασμοί Ανεργίας (μισθωτοί) και Ιδιοκτητών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών & Θεσσαλονίκης.

Στη Γ΄ Διεύθυνση (πρώην ΤΑΤΤΑ) οριακά πλεονασματικός είναι μόνο ο Λογαριασμός Κύριας Σύνταξης, ενώ ελλειμματικοί παραμένουν οι Λογαριασμοί Επικούρησης και Ανεργίας.

Στη Δ΄ Διεύθυνση (πρώην ΤΣΕΥΠ εφημεριδοπώλες και υπάλληλοι πρακτορείων διανομής Τύπου), βαθιά ελλειμματικός είναι ο Λογαριασμός Κύριας Σύνταξης Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Αθηνών, καθώς και ο Λογαριασμός Πρόνοιας Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης. Ελαφρώς πλεονασματικός είναι ο Λογαριασμός Πρόνοιας Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Αθηνών, ενώ το υψηλότερο πλεόνασμα καταγράφεται στο Λογαριασμό Δώρου των Εφημεριδοπωλών, ο οποίος τροφοδοτείται αποκλειστικά από το αγγελιόσημο.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου